icon

Kedy ste začali podávať kravské mlieko

denka81
1. júl 2011

Chcela by som vedieť, kedy ste začali deťom dávať kravské mlieko.

lussy23
15. sep 2011

@anjelicek26 - je smutné, že do mlieka dávajú samý bordel... =( a aké mlieko je vhodné pre deti? Len ma to zaujíma, deti ešte nemám.

drzubok
15. sep 2011

@seminkads co sa pridava do uht mlieka ajmna to zaujima
@lussy23

anjelicek26
15. sep 2011

@seminkads - mäsko kupujem z farmy a pokial sa da bio, bravcove nedostavaju vobec, nezda sa mi byt nejake skvele. Kofolu nepiju, chipsy este nemali, ani pastetu, syry mavaju - co je na nich zle? Chlieb pecieme doma, kolace takisto a presne viem, co do nich davam.

Vies ako - co jem ja ako dospela - za to si zodpovedam sama - aj keby to mali byt chipsy a kola. Ale to moje dieta, to pokial mu dam na stol nezdrave jedlo - bude jest nezdrave jedlo. Pokial mu dam len to zdrave - bude jest zdravo. A v tomto veku si fakt buduju zaklady stravovania do buducnosti.

anjelicek26
15. sep 2011

@lussy23 - ja som dcerku 2,5 roka kojila, pri syncekovi bohuzial zo zdravotnych dovodov len rok, odvtedy je na UM, ja viem, ze to nie je ziadna slava, ale stale lepsie, ako priamo kravske, do dvoch rokov, mozno do 2,5 ho dostane a potom s mlieckom planujeme skoncit.

Ale vseobecne ak kravske mlieko - tak najzdravsie je to z automatu, cerstve, plne smotany, uplne ine, ako to z obchodu. Je to obrovsky rozdiel - aj v chuti.

lussy23
15. sep 2011

@anjelicek26 - my máme tiež v meste automat, tak skúsime...Inak my tiež robíme koláče doma, aj pizzu... Nielenže vieme čo v tom je, ale je aj omnoho lacnejšie ako v obchode.

seminkads
15. sep 2011

@anjelicek26 ja som to nemyslela v zlom ale ked uz sa to tu tak zvrhlo-ono zalezi na tom ake syry kupujes,pretoze vela z nich okolo syru ani nebezalo, ja tiez doma peciem varim atd.kolace,buchty na pare,pizza sa s tymi z obchodu nedaju ani porovnat.... 🙂

miska246
15. sep 2011

Kojila som malu do 13 mesiacov a potom sme pomaly zacali davat KM. Vsetko bolo ok, dokonca aj dr. nam povedala, ze pokial nie su nijake negativne reakcie na organizmus malej, v pohode ho mozme davat. Ja som zasadne proti UMELYM MLIEKAM!!! Je to ovela horsia chemia, ako tu niekto pise, ze su kravy napichane hormonmi. Keby sme sa mali v dnesnej dobe zastavovat nad tym, co vsetko sa v danej potravine nachadza, boli by sme asi len o cistej vode!!!

drzubok
15. sep 2011

@miska246 ono je pekne si precitac zlozenie um... hlavnazlozka je odtucnene mlieko.- a veruze z peruanskej horskej mamicky nieje

nicky182
15. sep 2011

Ahojte, s mliecnymi vyrobkami sme zacali ked mala mala 7, 5 mesiaca ....activia a podobne jogurtiky, potom pribinacik atd ...potom krupicova kasa s kravskeho mlieka, pudingy 🙂 🙂 samotne kravske mlieko dcerka pije od 10mesiaca, velmi jej chuti ....kojila som ju vyse 7mesiacov, medzi tym som je davala Hami mliecko ...na noc este davam Hami Hajaja ...po roku uz len kravske mliecko ...nastatsie nemame ziadne potravinove alergie - zatial, tak aj mlieko zvladla v pohode. ....

kostka211
15. sep 2011

@tinki :ved jasne, kazdy mame iny nazor, ja to beriem, na kazdeho aj posobi vsetko inac, cize sa ani neda zovseobecnovat.My sme tiez zacinali vzdy umelym mliekom, ale ked mali deti vazne problemy, tak sme skusali co sa da a prave KM sa nam osvedcilo ako najlepsie,cize len som uviedla nasu sksenost. Aj tak som toho nazoru, ze najlepsie je dieta dojcit, ziadne mlieko nenahradi to materinske.

denka81
autor
16. sep 2011

Nakoniec sme s KM začali v 15 mesiacoch. Najprv jej čisté nechutilo, tak sme dali kakao. Ale teraz vypije aj čisté aj banánové aj jahodové a samozrejme kakao. 🙂

kostka211
17. sep 2011

@seminkads : presne tak ako pises, mlieko v krabicke(trvanlive), je samozrejme rozne upravovane, aby vydrzalo niekolko mesiacov, ale oproti umelym mliekam v prasku je este stale najprirodzenejsie.Ved kolkymi vyrobnymi procesmi musi prejst umele mlieko, aby z neho najprv vsetko odobrali, potom tam zas vsetko nanovo pridali, samozrejme vsetko donho pridane je umele, od vitaminov cez mineralne latky a kadejake ine sajrajty. Nechapem, ako si moze niekto mysliet, ze ked taketo mlieko dava svojmu dietatu, ze mu dava zdravie.Podla mna z toho prave moze v buducnosti dieta dostat rozne alergie a poskodenie organov.Generacia nasich mam nie je zdaleka tak chora, ako je uz nasa generacia a generacia nasich deti....preco asi?

lji
17. sep 2011

@denka81 ja sa vždy riadim doktorkou. prečo? lebo bola aj mojou doktorkou a ja nemám problémy tak snad aj jej rady mojej mame k tomu prispeli. a ona nám povedala po ročnej prehliadke že už môžme dávať KM.postupne. najskôr sme dali z automatu prevarené ale to malej vôbec nechutilo, tak sme jej kúpili normálne krabicové plnotučné a saške aj pekne chutí a konečne mi aj vypije mlieko čo predtým bol problém.

seminkads
17. sep 2011

no vidite, moja mala je na nutrilone od 5t a teraz ho pije len vecer pred spanim-uspavaci ritual a uz ho ani rano nechce :(

zuzkalenka
17. sep 2011

ja som krabicové mlieko začala dávať malej okolo 1 roka. Veľmi jej nešlo tak som jej tam dala aj trochu medu nie veľa len tak pre chuť a bolo v pohode. 🙂

mimi21mimi
17. sep 2011

To 5-dňové mliečko netreba prevárať že? Myslím v sáčkoch alebo vo fľašiach čo predávajú.

beruska.zuzanka
20. sep 2011

@kostka211 a ako sa prosím Ťa upravuje mlieko inak ako tepelne? Nemyslíš si dúfam, že nejako chemicky??? 😅 😀

anjelicek26
20. sep 2011

@mimi21mimi - prevarat 100%

czechzuzanaba
20. sep 2011

@mimi21mimi Ja kupuju takove to petdnove mliko, nejradsi to plnotucne od Levmilk, a teda ani me nenapadlo ho prevarovat. Davam ho male od roku rano aj vecer.

mimi21mimi
21. sep 2011

Každá odpoveď iná 😀

@czechzuzanaba Normálne jej ho len tak dáš, zohriate?
A to z automatu si neskúšala?

kostka211
21. sep 2011

@beruska.zuzanka : a ako sa prosim ta vyrobi z prirodzeneho kravskeho tekuteho mlieka umele mlieko? To by si pozerala, kolko v tom prasku co sypes svojmu decku do vody je povodneho mlieka a kolko umelych gebuzin . Jednak aby bolo mlieko instantne, jednak kolko neprirodzenych latok v nom je, ktore urcite prirodne nie su, od vitaminov cez mineraly, konzervanty, alebo si myslis, ze vsetko v tom umelom mlieku je cisto na prirodnej baze? Nastuduj si niekde ako sa vyrabaju umele mlieka, urcite nie len prevarenim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .

kutlicka
21. sep 2011

@drzubok čo sa týka UHT mliek, ja som napríklad počula, že do UHT mlieka sa pridáva namiesto mliečneho rastlinný tuk. Najprv ho vraj odstredia a potom pridajú nejaký najlacnejší, zrejme repkový olej . A verím tomu. Chutí ako gebuzina, s čerstvým mliekom z automatu sa nedá ani len porovnať.

czechzuzanaba
21. sep 2011

@mimi21mimi Ano, zohrate v mikrovlnce, v lete aj studene. Z automatu jsem nezkousela. Vypijeme i dva litry mleka denne, to bych jenom behala do automatu. A z toho automatu se musi prevarovat, takze to je pro me dost neprakticke. Navic mam nepekne vzpominky z detstvi na ty blane, co se na tom delaji, kdyz to prevaris.
Nedavam krabicove, jen kdyz opravdu jine nemam. Ale vyjimecne.

anjelicek26
21. sep 2011

@kostka211 - vies len to uzasne prirodzene kravske mlieko proste nie je vhodne pre deti, ale pre teliatka v takej podobe, ako z vemena vyjde. Uz neviem ako inak ti to jednoduchsie vysvetlit. Tym zlozenim proste nepostacuje na to, aby pokrylo potreby ludskeho dojcata. Preto su niektore zlozky pridavane umelo - co sice nie je ziadna slava - ale aspon tam potom su!

lucia1205
21. sep 2011

@anjelicek26 podľa mňa je každého osobná vec čo kto dáva jesť alebo piť svojmu dieťaťu. Tu sa pýtaju na rady a nie na kázne... Dieťa po roku má jesť všetko, pretože pride doškôlky a tam sa zblázni, že ochutná nové chute...

anjelicek26
21. sep 2011

@lucia1205 - rocne dieta nie je v skolke. Takze ma dalsie dva roky, aby si zvyklo na nove chute. Neznamena to, ze uderom plnych 12 mesiacov musi tlacit do hlavinky vsetky nezdrave veci. Isteze si kazdy rozhodne sam. Lebo bohuzial male dieta je "vlastnictvo" svojej matky ktora plnne rozhoduje, ci mu pecen, zaludok, oblicky donici, alebo nie.

Nerobim tu kazne, len pisem, ze vela ludi sa nad tym ani nejako nezamysli, ze co v tom dnesnom mlieku je, je zakorenene niekde vzadu - kazdy vravi, ze je to zdrave, tak to asi tak bude. A to je dost skoda.

martinka30
21. sep 2011

ja mam tri deti prvemu som zacala davat kravske prevarene.riedene od troch mesiacov druhemu tiez od 5 mes. a teraz najmensi ma 2 roky a pije od jedneho roka. stale prevaram babka ma kravu takze mlieko mame od nej.urcite by som dietatu nedala pit krabicove mlieko ktore ma zaruku aj rok ☹ to je najvacsi humus. a prave kravske mlieko z automatu ked prevaris je samo o sebe sladke.neprevarene je hnusne. P:S: aj my sme na kravskom mlieku vyrastali nie?

lucia1205
21. sep 2011

@anjelicek26 aj ročné deti chodia do škôky a jedia presne to isé ako väčšie deti... to by bolo na dlhšiu debatu čo je pre dieťa zdravé a čo nie... aj decká víživa je určená pre deti a je to jeden hnus(videla som ako sa vyrába) a deti ju jedia... to isté je aj s UM.... je to proste dobrý marketingový ťah, lebo neni o nič lepšie ako KM...

lucula73
21. sep 2011

@lucia1205 nečítala som úplne všetko,ale len pár vecí....a ty vieš čo obsahuje zložením kravské mlieko?ja to viem úplne presne.. ...a kravské mlieko je v prvom rade určené na výživu teliat a nie ľudí 😉
Nehovorím že je zlé,ale treba zvoliť zlatú strednú cestu a nie apriori odmietať všetko,je je to hnus....aj umelé mlieka,výživy atď..to by sme nemohli jesť nič,ani kuracinu,aj to je hnus a aký....kamoškinej dcére po pol roku krmenia kuracím masom sa zvačšili prsné žlazy a má 1,5 roka..takže tak....

lucia1205
21. sep 2011

@lucula73 ja som nepovedala, že všetko je hnus... ja som s tým chcela povedať, že nie všetko pre deti je také dobré ako to vravia v reklamach... a KM je určite lepšie ako UM (samozrejme je to každého vec)