icon

Kedy ste začali podávať kravské mlieko

denka81
1. júl 2011

Chcela by som vedieť, kedy ste začali deťom dávať kravské mlieko.

diabliq6666
6. okt 2011

baby..moja dcerka ma 6 mesiacov a tiez pocuvam,ze pomaly by mohla prejst na KM..ale pred tyzdnom a pol som jej dala kusok vareneho zltka a dostala taku silnu koliku,ze sme skoncili na pohotovosti...ja osobne sa bojim skusit kravske mliecko aby som jej zas nejak neublizila..ten plac vtedy bol strasny☹

tetapetra
6. okt 2011

Nema zmysel sa hadat o tom kedy davat, nedavat KM. Co lekar to iny nazor!!! Niektori su zasadne proti, budu Vam podavat take hororove informacie, ze sa Vam s toho hlava zakruti a budete svoje deticky krmit Sunarom do ich dospelosti. Iny Vam povie od roka v pohode, este skor ako od roka mozte podavat jogurty, v nich sa totiz laktoza fermentaciou rozklada. Detom nechutia len preto, ze su kyslejsie. Takze je co lekar to iny nazor. Ale povedzme si na rovinu, co sme pili my? Mlieko a co sa stalo? Nic 🙂 😝

tetapetra
6. okt 2011

@diabliq6666 vajicko je alergen. Mozno dietatku nepadlo dobre.

anjelicek26
6. okt 2011

@tetapetra - nemam rada argument, ze co sa stalo - nic. Nevies, v akom stave by boli oblicky a pecen, keby si mlieko nepila - a v akom su dnes. Je to neprimerana zataz na ne a ak sa mlieko pije pravidelne, zahlienuje, v mlieku je enzym podobny tomu, ktory v tele vytvara hlieny a vedci predpokladaju, ze ma na telo rovnaky efekt. Napriklad ja poznam maminy, co ich deti rano zacinaju kakavkom a koncia vecer mliekom/kakavkom a tie deti maju 5-6 rokov + piju v skolke mlieko - no prijde mi to neprimerane vela, ved to nie su kojenci, na co im este treba mlieko????

Ako pises - jogurty su uz o inom, su spracovane bakteriami a ak su to smotanove, detickam urcite neskodia. Saska ma tak 2-3 jogurty do tyzdna, Max nemoze ani to - ma po nich nenormalnu hnacku.

@diabliq6666 - nepocuvaj cele svoje okolie, riad sa zdravym rozumom. Je tvoje dieta teliatko? Nie je. Papa v 6 mesiacoch uz dostatocne mnozstvo prikrmov, aby ju zasytili? Lebo kravske mlieko nema tolko kalorii, vitaminov, aby pokrylo vsetky potreby dietata. Na druhej strane ma bonusy - sol, kazein, neumerny pocet bielkovin - co nezrele oblicky, pecen, travenie tvojho dietatka este nie je schopne spracovat.

anjelicek26
6. okt 2011

@tetapetra - bielko je alergen, zltko sa od tych 6 mesiacov odporuca zaradit do prikrmu, ale mozno to jej malej aj tak neurobilo dobre, kazde dieta reaguje inak.

luciferkax
6. okt 2011

@mimi21mimi moj zas je minimum ovocia 😉 😉

tetapetra
6. okt 2011

@anjelicek26 k tomu zahlienovaniu, co lekar to nazor. Jednen povie ze zahlienuje, druhy, ze nie. Minule to bolo v telke, kde sa k tomu vyjadrovali detski lekari. Ale tiez som zila v tom, ze zahlienuje 🙂 A k jogurtom, vsetko s mierou 🙂

tetapetra
6. okt 2011

@anjelicek2viem, ze bielok je alergen, ale aj zltok sa povazuje, sice to nie je pravidlom, ale stava sa.

kaja73
6. okt 2011

@tetapetra ja len k tomu zahlienovaniu-z vlastnej skusenosti ti možem povedat,že ked pijem mlieko,tak mam hlieny v stolici,ked nepijem tak nemam.
Mne mlieko chuti,ale radsej som ho pre toto obmadzila.
Určite to nesposobuje každemu,ale mnohi maju takuto reakciu a ani si to neuvedomuju 😝 .
Takže ozaj može mlieko zahlienovat.
Nie je to o nazore,ale o mojej skusenosti odsledovanej dlhodobo.

tetapetra
6. okt 2011

@kaja73 ved preto som pisala, ze aj jasom cely cas v tom zila, ze zahlienuje. A potom buuum a lekari vravia nieco ine. Ako osobne so zahlienovanim nemam problem a ani skusenost, ale bola som dost prekvapena z takejto novinky

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@anjelicek26 ja len tak pomimo, že kravské mlieko som ako malá pila cca od dvoch rokov a teraz mi robili pečeňové testy, okrem iných, lepšie mi vraj výsť nemohli+ cholesterol mám v takom čísle, že tiež je málo dospelých na tom rovnako 😉
a ešte jedna vec, oddeľuješ bielkoviny a kazeín, kazeín je bielkovina kravského mlieka, len tak pre info 😉

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@kaja73 ono zas každý si musí odsledovať, čo mu robí dobre a čo nie, taisto aj detičkám, ak nerobí dobre mlieko, nebudem ho piť, ak mi chutí a neškodí, prečo by som ho nepila... rovnako pri deťoch
nie sme stroje, na každý jeden organizmus každá zložka pôsobí rozdielne, nie je možné v tomto paušalizovať a presadzovať, že mne toto robí zle a preto je to zlé aj pre druhého.... 😉

anjelicek26
6. okt 2011

@beruska.zuzanka - nie kazdemu dietatu to okamzite poskodi pecen! Ale moze! Kto si toto vezme ako matka na triko? Ja teda nie. A dnes mas kolko - 25 rokov? Porozpravajme sa, ked budes mat 50, ake tie pecenove testy budu. Ale to potom kazdy zvaluje na kadeco ine a nie na x rokov konzumu mlieka. Isteze nie len tym - ale jedna vec k druhej, k tretej....

kaja73
6. okt 2011

@beruska.zuzanka mas uplnu pravdu. 😉 vsetko si treba odsledovat,len žialbohu su niekedy reakcie take casovo vzdialene a nejasne , že je tažko odhalit suvislosti 😝

diabliq6666
6. okt 2011

@tetapetra to,ze jej nesadlo sme zistili..neviem si predstavit,ze by som jej dala cele zltko...dala som jej len kusok a bol obrovsky problem...

diabliq6666
6. okt 2011

@anjelicek26 po tom zltku jej mlieko urcite tak skoro nedam...skor ako polroka-rok nie..nebudem jej takto ublizovat...

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@anjelicek26 ja sa s Tebou hádať nejdem... 😉

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@kaja73 to je pravda 🙂

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@diabliq6666 6 mesačnej by som ani ja KM nedala 😕 😅 😉 my sme začali až niekde na konci 8m bielym jogurtom smotanovým, žiadne sladké activie, ako tu často u mamičiek čítam a pribináčik už vôbec nie, ten ešte nemala... 🤐

tetapetra
6. okt 2011

nastastie vsetko dobre dopadlo 🙂, to je zaklad

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@anjelicek26 ešte by som rada podotkla, že toto je diskusia a nie rpesadzovanie svojho názoru, preto Ťa poprosím si odpustiť výkričníky a podobné, zle to vyznieva, keď sa to číta 😉

kaja73
6. okt 2011

ja osobne benefit v piti mlieka nevidim-do 1 roka ked už, tak UM-pre lahsie stravitelnu bielkvinu a pre priomnost inych vitaminov a mineralov a potom ked aj ziadne-naco?
Ale ked chuti a nerobi problem ,tak nech ho ludi piju. 😉
Mne osobne vadi precenovanie mlieka-ved vsetko co ma KM je lahko dostupne z inych-ovela lepsich zdrojom-ci uz bielkoviny,tuky,vapnik. 😉
Moj syn -starsi-nikdy mlieko nepil,mliecne vyrobky zacal jest v cca 5 rokoch-syry- a tym to hasne.
Kojeny bol 2 roky.
je zdravy-180 cm vysoky 13 rocny chalanisko. Nikdy netrpel nedostkom vapnika a ani ničoho neho. 😉
ml.syn mal zas rok alergiu na mlieko-dnes už vyhasla a pije UM babylove-lebo mu chuti-keby mu nechutilo,tak to VOBEC neriesim.
Nechapem prečo sa mlieko tak precenuje a ozaj dava vsade-ked som musela riešit stravu ml.syna,ma skoro trafilo,že to mlieko je natrepane do vsetkoho 😒

tetapetra
6. okt 2011

@beruska.zuzanka bude to asi tym, ze mas len 25 rokov, ako som sa docitala a hlavne dobre pobavila 😀 inak so vsetkym co si pisala suhlasim a to mam viac ako ty!!! 😀

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@kaja73 presne, naša Em pije ešte teraz na striedačku KM a UM, ale len preto, že jej chutí+ to UM, že je trochu vyberavá v jedle, takže aby mala dostatok všetkého, čo potrebuje

vápnika a iných dôležitých živín je v potravinách dosť, len treba vedieť, kde hľadať a čo kedy ponúknuť, v akej kombinácii, ale to už je téma o vynaliezavosti mamičky, pestrosti stravy a o tom, nebyť lenivý 😀

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@tetapetra no, ja som také chúďa "len" 25ročné... 😅 😀 😀 😀 😎

tetapetra
6. okt 2011

@kaja73 urcite netreba nasilu tlacit, mam kamosky, ktore sa zachovali ako ty. Ine zase mali doma malych pozieracou mlieka 😀 , hlavne kakao bolo pravidelnostou. Vsetky su krasne skolopovinne deti.

tetapetra
6. okt 2011

@beruska.zuzanka nevadi dobehnes 😀

beruska.zuzanka
6. okt 2011

@tetapetra 😉

anjelicek26
6. okt 2011

@beruska.zuzanka - hlavne, ze len u mna ti vadia vykricniky, no ako myslis. Nepisem velkymi pismenami a mimo toho si mozem davat do textu to, co uznam za vhodne. Ty si kludne daj za svoj text 5 smailikov, ked citis potrebu. Fakt o co ti ide?

Nema to s vekom vobec nic, ze chuda 25 rocne 😕 Prekrutit sa to da kadejako 😕 Len pisem, ze pecen väcsiny 25 rocnych je v poriadku - aj tych, co sa hrozne stravuju, piju, fajcia. Rozdiely sa zacnu ukazovat prave vo vyssom veku, kedy uz regeneracia pecene nebude stihat. Nic ine som tym nechcela povedat. 🙄

zajaciq
6. okt 2011

my pijeme rano kozie mlieko 😎 zevraj zdravsia alternativa oproti kravskej tazkostravitelnej bielkovine. kojena este vecer. s kravskym sme zacali, kedze UM do dietata nedam, ale dam na studie, moze to sposobit v raritnych pripadoch aj diabetes prveho stupna. tak ked je dostupna ina alternativa, preco nevyskusat. a kakao urcite nie, cim neskor tym lepsie. 😉