Kedy ste začali prikrmovať?

nikalea
4. feb 2012

ahojte maminky kedy ste začali dávať aj niečo iné ako mliečko... mám na mysli nejaké šťavičky krupičku a tak 😝

renatka100
4. feb 2012

od 4. mesiaca som dávala ryžovú kašu (miešanú s vodou) na večeru a od 5. mrkvu a iné výživy vhodné pre deti od 4. mesiaca. Prikrmovanie UM som zavrhla z dôvodu možných alergií. Kravské mlieko dávam až teraz po roku.

kvietocek7
4. feb 2012

@nikalea od 6mes a pri druhom az okolo 7ho mesiaca. A kde sa ponahlate? sak mate len dva mesiaciky 😕 hlavne si doprajte vela materskeho mliecka ako dobry zaklad pre vsetko ostatne 🙂

stanka02
4. feb 2012

ja som do konca 6 mesiaca plne kojila a potom som postupne zacala davat prikrm. Ak dietatko nie je kojeme zacina sa priktmovat od 4 mesiaca. Aj podla mna este mate cas.

halienka
4. feb 2012

@nikalea Keďže sme boli na UM tak som začala prikrmovať keď mala malá 4 mes. a 2 týždne. Kojeným deťom sa doporučuje začať s príkrmami až po ukončenom 6. mesiaci. Stručný postup ako začať prikrmovať je tu http://babetko.rodinka.sk/vyziva/zaciname-papat... , nižšie si klikaj na mesiace. Začína sa zeleninou v čase obeda, po mesiaci môžeš pridať ďalší príkrm z ovocia, napr jablčné pyré na olovrant, alebo popučený banán, po ďalšom mesiaci môžeš pridať na večeru kašu - ryžovú, kukuričnú. Krupičná kaša sa zarába do kravského mlieka a to sa nedoporučuje skôr ako pred 1. rokom, takže tú radšej nie.

renatka100
5. feb 2012

@nikalea ešte dodám, že prikrmovať sme začali z dôvodu, že malá bola v noci veľmi hladná a vstávala každú hodinu. Po zavedení kaše bola hore každé 2-3 hodiny. Určite lepšie je aj kojeným deťom zaviesť príkrm, ako dať UM.

lucka1987
5. feb 2012

mali ame 3 mes + 2 tyzdne... nedojcim.. upravila sa nam stolica aspinkali sme aj lepsie.. ale prikrmujem len na obed a zo zaciatku len par koliecok mrvicky.. teraz sme pridali aj zemiaci, jablcko, banan, karfiol.. nic viac sme zatial nedavali.. vsetko rozmyxovane na tekute pyre

danu
6. feb 2012

@nikalea pozri, pripadne sa opytaj v temach na ktore ti dala link hajanka