Koľkokrát za deň a aké množstvo jedla na začiatku prikrmovania?

quikk
3. jún 2013

Ahojte chcem sa poradiť koľko toho dávate vašim krpcom spapat a ako často. Uz sme pokročili máme za sebou mrkvičky, ryžové a kukuričné kaše aj zemiačik tekvičku. Na čo sa dnes ešte chystám je cuketa a špenát..

saska.t
3. jún 2013

@quikk vsetko zalezi od dietata a tomu sa treba aj prisposobit,priblizna denna davka dietata je 150-250g,ale rozpapaneho dietata,ak ste len zacali stci aj par lyziciek, prvy mes. by mal byt 1 prikrm denne a to obed cca po 4-6 tyz.2xprikrm,olovrant alebo desiata obvykle ovocie,vsetko ostatne ma byt MM alebo UM,do jedneho roku je mlieko hlavnou zlozkov stravy dietata a jedlo je len na ochutnavanie a spoznavanie 😉 s 2 prikrmami denne by si mala vydrzat do cca 10 mes.podla toho akeho hladosa mas doma..

quikk
autor
3. jún 2013

Ďakujem;)

euka210
3. jún 2013

tak s takym jedalnickom to bolo stale len 1x na obed a a mnozstvo podla odhadu. Nechapala som tie mnozstva 150g ze jedna porcia...ked som to par krat odvazila, tak to bolo cca 70-80g a aj to uz papal viac (mozno v 9m). Nemas sa kam ponahlat.

dejka77
3. jún 2013

@saska.t A nie je to malo 2 prikrmy do 10 mes.? Niektore deti uz maju aj 3 prikrmy napr. v 9 mes. Ja davam malemu niekedy aj 2x denne, ale popritom este vela kojim (aj v noci) takze si myslim, ze je to ok.

saska.t
3. jún 2013

@dejka77 ako som pisala,je to individualne,zalezi na hladosovi,ale za normalnych okolnosti to malo nie je,vela matiek nahradi veceru napr.kasou,ktora nema moc velku vyzivovu hodnotu(instantne) v domneni,ze im dieta dlhsie vydrzi cez noc spat,co je dost velky omyl(kedze su tazke na zaludok a telo sa snazi ich rychlo stravit,takze su skorej hladne),lepsie je nahradit v takomto pripade veceru zelenin.prikrmom z obeda. Ak som napisala ze do 10 mes.neznamena to,ze do konca 10 mes.-znamena to po skoncenom 9. mes.

dejka77
3. jún 2013

@saska.t Akurat som citala, ze tu niekto dava surove ovocie. Varene je lepsie preto, ze je lahsie stravitelne? Odkedy teda mozem dat uz vsetko surove?

saska.t
3. jún 2013

@dejka77 varenim eliminujes v ovoci alergeny,kedze surove je agresivnejsie,ale ak nie su v najblizsej rodine potravinove alergie,nie je dovod ovocie varit,ja osobne som nikdy ovocie nevarila,akurat si treba vyberat ovocie z nasich klimatickych pasiem,min. do roka ziadne citrusy ci jahody co su dost velke alergeny. So stravitelnostou to nema nic spolocne 😉

dejka77
3. jún 2013

@saska.t Aha, dakujem. Alergie v rodine nemame tak nebudem dlho cakat s podavanim suroveho. Dcere som davala surove az po roku.