icon

Kŕmenie vonku

weronka9
18. apr 2013

ahojte. mám 7 mes. dcérku a pred nedávnom sme začali papať tuhú stravu, zatiaľ len zemiačik a mrkvičku. vonku je už krásne a obe sme vonku čo najdlhšie aj ked to je len chvíľku 🙂 ...čo niesom moc z toho nadšená a ani malá. máme problém s krmením vonku. ako si zohriať vonku tuhú stravu a potom ešte dokojiť? stihnem ísť len do obchodu a potom už zase len domov. hned ked sa zobudí musí papať a ked to nemá spustí riadný plač. tak hned utekáme domov. bývam v činžiaku bez výťahu na treťom poschodí a kym všetko ponosím hore už naspať dole von sa mi nechce bo som taká uťahaná, že mi stačí raz...z fľašky tiež ešte nevie zatiaľ ťahať a aj to sa učime, ale to odmieta... prosim poradte mi ako ju mam vonku nakrmiť aby som nemusela hned utekať domov. a vychutnávať si prvé slnečné lúče po tak dlheeeeeeeej zime. dakujem

katkaseiner
18. apr 2013

moja mala bude mat 8 mesiacov 29teho a vonku papame banan, este tie pohankove chrumky a dnes sme zahajili zmrzlinovu sezonu tak dostala kornutok. Asi ma tu za to ukamenuju, ale my papame taketo veci vonku.

kattrin5
18. apr 2013

Ja ked som vonku tak malu dojcim..hodikde sadnem na lavicku prehodim decko cez plece aby kazdy neocumoval hodim malu na prso a je spokojna, tuhu stravu jej davam potom ked prideme domov

kattrin5
18. apr 2013

Nie decko ale decku alebo plienku🙂

matozazzo
18. apr 2013

Tesn predtym,ako pojdete vonku daj do misky este horuce jedlo a kym budete papat,bude akurat.. Aj ked neviem,ako ho budes vonku krmit... Skor by som chodila medzi kojeniami a napr.obed dala doma a spinkat...Urcite chrumky atd.ked si na zaciatku s prikrmami,nedavala... Papat by aspon zo zaciatku malo v klude,spaja sa to s kludom pri jedle,stolovanim.

sasikas
18. apr 2013

@weronka9 obed si mozes pre drobca zobrat zo sebou, daju sa kupit nadobky, ktore udrzia jedlo teple, nie sice po cely den, ale na par hodin urcite, pripadne ked sme kdesi vonku a ideme sa najest, tak v restike, kaviarni vacsinou bez problemov ohreju, ked treba nakojit, tak sa vzdy da najst tiche miesto a nakojit.... 😉

aliza
18. apr 2013

@weronka9 ja som davala rano varene jedlo do termosky (mala som taku malu, siroku, ze sa z nej dalo krmit) a na obed to bolo este teple. A ked sa neda, tak ju po zobudeni len nadojci a varene jej mozes dat aj neskor. V tomtoveku by malo byt mlieko stale hlavnou potravou aj cez den, prikrm je len prikrm, takze ziadna tragedia, ak ho nema presne na obed.

mychaella
18. apr 2013

Alebo si zoberies horucejsie jedlo, das do termosky a ked bude potrebne, tak bude akurat, a potom dokojis, alebo ovocie ako uz bolo spomenute. 🙂

marcelatje
18. apr 2013

@weronka9 a koľko x denne dávaš príkrm keď ste ešte len začali? Na začiatku sa predsa dáva len 1x (na obed) a keby ste šli von potom? Máš problém kojiť vonku? Ja teda nie že by som tasila prsia kde kade ale ak je treba tak nakŕmim aj vonku 😅

fidka79
Odpoveď bola odstránená
weronka9
autor
18. apr 2013

ovocie ešte neskúšame vôbec bo si len na mrkvu so zemiačikom zvyká... ja som zatiaľ ešte neskúšala vonku kojiť, hanbim sa... a nebývajú aj nejaké šatky na kojenie vonku?vačšinou je to tak , že niečo pred jednou ked ide spinkať jej dám tuhu stravu dokrmim kojenim a potom ideme von... vydrži spať dve hodinky a potom sa zobudí hladná, tak ideme domov. tiež jej dám tuhu stravu a opať kojim.. chcela by som to aj vonku prepagovať, len mi tá strava robí problém... čajik ani vodu odmieta bo nevie ťaháť z fľašky, zatiaľ. a ovocie neskúšam ešte.

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 ahoj, veď nikde nie je napísané, že keď sa prikrmuje musí to byť práve na obed.... ja som plne dojcila do 6,5mes. a potom sme zaviedli zeleninové príkrmy. Pediater mi odporučil zavádzať zeleninku večer. Tak cez deň vonku pekne dojči a papajte večer. A postupne môžeš pridať ďalšiu porciu jedla... Keď niekam ideme, tak beriem zo sebou detskú výživu, ovocie, sušienky (iba ako maškrtu nie ako porciu jedla) a teplú stravu máme doma. Ale je pravda, že sme raz boli celý deň na cestách. Mala som zo sebou ovocné a aj zeleninovo-mäsovú porciu - spapal aj bez ohriatia - ale to patrilo medzi výnimky - každý deň by som to takto neriešila.

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 načo vyhadzovať peniaze za nejaké šatky, bude ti stačiť aj obyčajná plienka, menšia deka. A keď si len zvykáte, prečo dávaš 2x denne príkrm?

weronka9
autor
18. apr 2013

tak aby si zvykla...to spapká len jednu dve lyžičky..viac nechce..nenútim ju

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 aha... tak to je potom iné.... lebo môj malý na prvý krát zjedol 10 lyžičiek a behom 5 dní sme sa dopracovali k riadnej porcii.

weronka9
autor
18. apr 2013

kde by moja zjedla toľko...nechce to a stále to odmietá...keby aspon z fľašky vedela piť, tak jej to dám tam ale ani to...nevadí, raz sa to bude musieť naučiť 🙂

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 ale určite áno... každé bábo má svoj čas.... mňa každý bombardoval, prečo stále len dojčím - veď už by mal aj papať iné a pod. začali sme v 6,5 mes.... ale už od 6 mesiaca keď sme jedli, tak čučal na nás, že on nič.... a potom keď som začala prikrmovať, tak jedol... doposiaľ mi nič ešte nevypľul. Viem, že sa to pri dojčených deťoch neodporúča, ale ja som malému v tých najväčších horúčavách dávala aj čistú vodu a ešte mával aj často štikútku a to som mu dávala striekačkou. Od 4. mesiaca mi začal piť z náustkového hrnčeka (so silikónovým náustkom) a v 7. mesiac mi pil z pohára 360°. Prajem veľa trpezlivosti 🙂

weronka9
autor
18. apr 2013

uha, tak to máš šikovného drobca doma 🙂 ... prosím ťa, aký je to náustkový hrnček ... dakujem, verím tomu že aj my už budeme taký šikovný

miku1
18. apr 2013

Pokiaľ kojíš, tak by som na tvojom mieste vonku kojila, a doma v kľude môžeš dať potom príkrm. Také malé bábo papá príkrm tak 1 do dňa....Vonku môžeš dať banán, alebo niečo podobné.

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 napr. tento: http://www.babyrecenzie.sk/recenzie/produkt/28176/ - odporúča sa od 6 mesiaca .... my sme mali na vodičku fľašu od začiatku 4 mesiaca (dovtedy som mu dávala striekačkou) - ale hneď po 3 dňoch sme boli u našich a zabudli sme ju tam.... doma sme mali kúpený tento hrnček a tak som mu ho ponúkla a zapáčilo sa mu to... ak chceš pozri si album.... je tam aj s hrnčekom vyfotený. Potom som sa už k fľaši nevrátila a pijeme z pohárika.

weronka9
autor
18. apr 2013

aj ja mám taký nejaký doma len neviem aký je tam ten náustok či čo to tam píšu ani ten silikon,neviem o tom nič bo sme sa tam ešte nedopracovali, ale tak ho zajtra môžem vytiahnúť a vuskúšame čo to spraví 🙂

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 ten náustok je silikónový, ale to skôr na vodičku ako na príkrm. Ja by som skôr vonku dojčila a papala lyžičkou doma.... a existujú aj cumlíky na kaše. Možno by sa naučila "ťahať" inak kamoška mala podobný problém - bála sa keď dojčila, že keď malému ponúkne fľašu, tak jej začne odmietať prsník... a dopadlo to takto.... z fľaše nechce nič a ani poriadne príkrmy nechcel zo začiatku. Ja som malému dávala od samého začiatku aj vodičku (nie veľa tak 2-3 ml striekačkou - hlavne keď mal štikútku a potom, keď boli veľké horúčavy) v 4 mesiacoch sme prešli na fľašu (aj keď len na pár dní) potom sme začali používať pohár s náustkom a už spomínaný 360°. Stále dojčím, ale aj fľašu používam a to na kašu.

weronka9
autor
18. apr 2013

a pohár 360 je aký?

lubi
18. apr 2013

@weronka9 predavaju aj termosky na jedlo co udrzia jedlo teple. aj to by bola dobra pomocka 😉

weronka9
autor
18. apr 2013

lubi a kde predávajú tie termosky?

aadulik2110
18. apr 2013

@weronka9 ja mám značku Lovi, ale vyrába ho aj Avent. Je to pitie ako z klasického hrnčeka - dá sa piť po celom obvode, ale obsah malý nevyleje...

weronka9
autor
18. apr 2013

jaj, tak už potom aký to je 🙂 ja som sa k pohárom ani k takým flaškam nedostala, tak neviem, nerozumiem 🙂 ale dakujem všetko vyskúšam

kattrin5
19. apr 2013

Nemas sa coho hanbit ved ta nikto nebude vidiet, ja som videla zeny kojit aj bez plienky...ved nic na tom nieje...tak ako sa ludia vonku napchavaju zmrzlinou, keksami a neviem cim preco by sme sa my mali hanbit za krmenie babatiek?