Kupujete bábätku jedlo v obchode alebo na trhu?
Kupujem 7 bábätku jedlo na trhu…ale otec mi hovorí že je jedno či je z obchodu alebo trhu že je aj tak rovnako striekané alebo teda aj keď kúpim bio že to je jedno…môžem kúpiť aj napríklad v Lidli? Ďakujem za rady
Ďakujem 🙂
Ja som nemala možnosť kupovať na trhu, ani nikto nepestoval, kto by mi dal, čiže, áno, kupovala a aj kupujem v tescu, kauflande, lidl, Bille. Kde bola akcia. Ci zeleninu, ovocie, aj mäso, aj mliečne výrobky. Už 15r dcéra žije, je zdravá, pekná, šikovná, žiadne poruchy nemá, verím, že aj menšie deti sa dožijú. 😊
Nie každý má teh niekde na blízku. Jasne, že sa dá kúpiť ak v Lidli.
Keďže poznám osobne ľudí, čo predávajú na trhu, viem, u ktorých by som našla 100% bio.
Ale teraz v zime ťažko zoženieš, takže kľudne aj z obchodu, tomu dieťaťu to nepoškodí.
ano normalne v obchode. ziadna velka veda okolo toho prosim.
a ked bola moznost, zo zahrady.
Normalne zepeninu kupujem v obchode.. vyzivy som jej robila cez leto ked sme mali domace ovocie.
Tak ked ides na trh je celkom vidiet kto ma zeleninu z velkoskladu a kto zo zahradky. Ja si naopak myslim ze na strave zalezi. Snazim sa kupovat sezonne alebo v biokvalite. Maso idealne z farmy. Vies ono sa docitas ze davali pribinacky od roka anic detom nie je. No choroby ako rakovina zaludka, hrubeho creva atd pridu az vo vyssom veku. Schvalne si pozri ako na tom slovensko je. To je to iste ako ked sa chvalia mamicky ktora dlhsie mala choditko a ich az 5-10-15 rocne nemaju problem. Popravde by som ale na jednej ruke spocitala kolko mladych ludi v okoli nema tazkosti s chrbticou a podobne.
Brigádovala som vo veľkosklade ovocia a zeleniny, kam chodili na nákup predajcovia z trhu. Nie každý trhovník ponúka svoje vypestované a tí čo áno, často striekajú, aby mali želané výnosy z úrody.

Bio v supermarkete by malo splnat určitu kvalitu. Na trhu často nakupuju z rovnakych velkoskladov, ako napr. vietnamské večierky. Takže pokial nemáš z vlastnej zahrady, bio je lepšie než trh.