Mal virózu a teraz odmieta papať. Ako zvýšiť chuť do jedla?

zuza.m
17. máj 2009

ahojte poradite mi niekto???
maly mal črevnu vyrozu pri ktorej vrackal den a potom ešte dalši den mal hnačku.jedli sme len suche veci rožok nejake sušienky .teras už mu postupne davam ryžu s mäskom a mrkvičku.vyživu so sušienkami ale nič mu nechuti.dostanem do neho asi tak dve lyžičky.a viac už nič.začne plakat. asi ma stiahnuty žaludok.ako mu mam tu chut do jedla obnovit??mlieko tiež velmi nechcel pit ani predtym ani teras.poradte prosim. 😔

sipcek
17. máj 2009

ahoj my sme mali tiez pred par mesiacmi virozu,davala som je probiotikum Nutrolin B sirup a rozjedla sa mi.berie ho aj teraz,idu jej zubky tak jej nechui jest a toto nam zabera.drzim palce.stoji to okolo 4eur.

zuza.m
autor
17. máj 2009

ešte stale asi nema za tym.dneska vrackal a každu hodinu hnačka.davam mu probiotika infants dophilus ale asi to chce čas.dala som mu aj scectu ale vyvracal ju.vyskušam aj ja take niečo.diky.

eimiky
17. máj 2009

ahoj zuza.m my sme boli pred týždňom chorý, tiež viróza a malý mi nechcel tiež jesť, len mliečko trošku...už som nevedela čo sním, už sa to napravilo a je to už pekne papká

prasiatko30
17. máj 2009

zuza.m - je to aj prirodzena regulacia toho maleho organizmu - pokial syncek este citi ze mu je zle a pobolieva ho brucho tak by som ho nejako nenutila jest, hlavne dostatok tekutin a hlavne daj mu to na co ma chut - cize do kelu so zdravou vyzivou snaz sa mu ponuknut to co vies ze mu chuti na 100% alebo to co si zapyta - keksiky, suchy rozok, mliecnu ryzu - nech to prilis netazi na zaludok.

vela stastia nech to rychlo prejde.

nika251
17. máj 2009

Ahoj. zuza.m-priklanam sa k nazoru prasiatka. Ak maly nechce, nenut ho. Zaludok zrejme este nie je natolko poriadku. On sa ti rozpapa az bude ok a potom nebudes za nim stihat. Neboj sa, hlavne nech prijima tekutinky, davaj mu nieco lahsie. Moj mal podobne daco ako rocny a davala som mu trosku piskot s cajom. Jest mi zacal normalne asi az po tyzdni. Ale to potom riadne. Mliecko by som mu velmi este nedavala. Drazdi to zaludok a ak mal aj hnacky- tak nie. Mne v nemocnici poradili cierny cajik, velmi mierne albo vobec osladeny.

koniarova
17. máj 2009

Zuza.m, ak stále vracia a hnačkuje, môže mať črevnú chrípku.Tá môže trvať aj 8-10 dní.U nás to tak bolo. Za celý čas mi nič nezjedol, len pil chvalabohu aspoň vodu.Na silu nedávaj nič jesť, stačí keď bude piť.Malý sa rozjedol asi týždeň po chrípke.Stále dávame BioGaiu.

sipcek
17. máj 2009

zuzi,ja som dala asi 2 dni dophilus a bolelo ju brusko z toho.ale probiotika davaj,upravia crevnu floru,a tak ako babky radia,nenut papkat,aj banan skus,saska vtedy jedla len trosku banan a piskotky,nic viac.aj to len trosku.a hlavne tekutiny.na take tazkosti sa ani lieky nedavaju,musi sa to vsetko vyplavit,chvilu to potrva,ale ak budes badat ze je maly apaticky,honem k dr.mohol by sa dehydrovat.nasa bola.drzte sa a daj vediet ako na tom ste,pa

zuza.m
autor
18. máj 2009

no trapime sa dalej.každu hodinu vodnatu stolicu ,dnes o trošku hustejšia ale tiež nič moc.už je to na nom aj vidiet .opadol.nikdy velmi nepriberal a ešte toto a tak dlho nič mi zneho neostane. 😔
pije celkom fajn ale na to množstvo hnačky no neviem.teras už po troške papa.aj ryžovu kašu zjedol.na obed ryžu s mäskom mrkvou mu celkom chudilo.sem tam do ruky keksik alebo chrumku davam.len keby to už prešlo.tie probiotika som mu davala aj predtym tak že mu nerobili zle na bruško.
tak dakujem za rady baby .

basika
18. máj 2009

zuza.m - nám nechutila jesť tiež, ale z iného dôvodu. Pokiaľ hnačkuje tak ozaj nenútiť a radšej dietnejšie, suchý rožok, keksík...a odporúčam Nutrolin B... je to probiotikum a vitamíny skupiny B...čo je pri hnačkách veeeľmi dôležité doplniť... kamarátkin syn tiež mal problém s hnačkami, ktoré sa mu vracali Dr. odporučila Nutrolin B - na jednej strane probiotikum a na druhej strane vitamínový komplex skupiny B...odporúčam

denduska
18. máj 2009

zuzi, mne mala vracala aj hnackovala v sobotu,asi od zubkov, ale celkom jej pomohol uplne slaby Pigi caj...vypila malicko a banan...niekto to aj spolu mixuje. ale cajik uplne slabulinky, predsa je len cierny...
nasi dvaja huncuti maju vsetko naraz 😀

zuza.m
autor
18. máj 2009

denduška no to hej akurat že maly to nema od zubkov.pigi čaj som veru neskušala varim mu ten detsky aj ten pišu že ukludnuje bruško..dala som mu aj banan a priznam sa aj horku čokoladku trošičku.už som bola zufala.a stolica už nieje voda ale troška pevnejšia.ale stale je to hnačka.zjatra teda kupime ten nutrolin B ked ho tak vychvalujete.
baby čo ho mate nemožete pozret do letačiku či neobsahuje aj laktozu??maly je nanu alergicky tak že by sme to nemohli uživat.a už sme raz take probiotikum maly čo sa z neho poriadne vyhadzal.

sipcek
18. máj 2009

ahoj,mam pred sebou pisomnu inf.Nutrilon B a obsahuje to vitaminy,a pomocne latky-sacharoza,sodna sol karboxymetylcelulozy,jahodova prichut,kokoidny oxid kremicity,EDTA(E385)farbivo E110,tak o laktoze sa tu nepise,tak neviem,my ho pouzivame,teraz berieme atb,tak je to fajne.

denduska
19. máj 2009

zuzi, ani u nas to nebolo asi od zubkov, lebo zub uz je takmer vonku a vracala aj hnackovala furt....a jedine z coho to mohla mat su detske susienky, a tam je mlieko...takze asi je alergicka na BKM, nevedela som, doteraz kojim a aj ked jedla vsetko mozne, mlieko v tom nebolo nikdy. to len tak na okraj..ale ten pigi caj jej vtedy pomohol, ukludnil brusko a spinkala dobre...co sa o vcerajsku povedat neda 😖 tak skus ak to neprestane.

zuza.m
autor
19. máj 2009

no dali sme z tej čokolady horkej a celkom sa to upravilo ,dnes len jedna husta a jedna riedka stolica.zatial.no aspon to nieje každu hodinu.boli sme aj v lekarni za ten nutrilon B a tam mi povedala že obsahuje laktozu.tak že som to radčej nekupila.už sme mali hilak forte a z toho sa celkom vyhadzal až do nemocky sme išli.nevadi ja som spokojna stym čo sme aj mali tak že mu to teras budem davat tak pravidelne.to nam doporučili aj v tej nemocnici tak že asi vedia čo mu pomože.

denduška mysliš že by v tych sušienkach bolo až tolko mlieka že by z toho vrackala??myslim že nie.maly ma tiež alergiu a nikdy nevrackkal.a teras mu aj dam sem tam sušienku čo to može mat aj mlieko a nič sa nedeje.

denduska
19. máj 2009

zuzi, ja neviem, ale vzdy bolo to vracanie po tych susienkach. po obycajnej piskote nic a v tej mlieko nie je. ja osobne mlieko neznasam doslova od narodenia a moj muz ho tiez nemusi...takze ma po kom dedit. no ale ju nebudem trapit nejakymi testami, nedam jej tie keksy a ked to prestane, tak to bolo z toho.

takze cokolada zabrala, super 😀

zuza.m
autor
20. máj 2009

no zabrala super a čo som mu ju nedala tak opät je to tu. 😠
je jedovaty tak rozmyšlam či to nieje aj zo zubkov.ale nič nevidim 😕
no možno to bude sušienkami a možno mliekom neviem niesom odbornik a možno je niečo čo jej vadi aj okrem mlieka nie??a davaš piškoty uplne normalne,??aj ked tam je vajce???ja som to park krat skušala ale neviem neviem.

denduska
21. máj 2009

no ved prave ze som jej zoparkrat dala obycajnu piskotu a absolutne nic jej nebolo..prave kvoli tomu vajcu som jej ich nechcela davat..ale citala som raz nazor jedneho pediatra a ten vravel ze vajce, teda bielok je jeden zo zriedkavejsich alergenov a ze z toho netreba robit taku vedu...tak teraz si vyber. ale alergia na BKM u deti bola na prvom mieste...

zuza.m
autor
22. máj 2009

no to hej.tak davam mu ten čierny čajik.ma t hustejšie ale tiež nič moc.aj je jedovaty tak neviem či mu aj nejde nejaky zub.a može byt preto tak dlho ta hnačka.aj mame preist na druhe mlieko lôen že ako ked mi hnačkuje .ak potom budem vediet či je to z mlieka alebo zo zubov alebo z virozy.to fakt neviem.

chasencha
22. máj 2009

zuzka ahoj,my sme mali to iste ani nie pred dvoma ytzdnami,isli sme dokonca na pohotovost,jeden den vracala a nasledujuce 2 dni hnackovala,je to viriza,chytili sme to vsetci doma... 🙄
doktorka nam na zavodnenie odporucila kulišek,kupis v lekarni,par centov stoji,nech to pije pekne pomaly po lyzickach a potom ten spominany cierny cajik a dieta..ziadne mlieko!!!
bananik,suche keksy alebo kukuricne chrumky,mrkvova kasa alebo aj polievka,ryzovy odvar,skus,je to odksussane a po tejto chorobe ema odmietala obed,aj olovrant,vsetko,po 4-5 dnoch sa jej to upravilo a dnes uz papame normalne 🙂
drzim palce

zuza.m
autor
22. máj 2009

ano davala som aj ja toho kuliška ,dala mi to suseda,.je to dobre lebo to obsahuje to čo vlastne ide z tela von.aj pevne verim že už je za tym lebo kaka tak 3krat.je to ešte take redčie ale myslim že je to zo zubov lebo je nejaky podraždeny...ryžovy odvar mi pit nechcel.tak že som aj dala mlieko.ale inak dakujem.

sipcek
22. máj 2009

zuzi,my mame teraz tiez problem s hnackami,napadlo ma,ci si neskusila davat do mliecka ryzovy odvar.neviem ci kojis alebo ste na UM,ale ja davam mrkvovy odvar alebo ryzovy polovicu,dolievam prevarenou vodou do urciteho mnozstva,ktore potom rozrobim s UM.a musela som aj hylak,je to hnusne,no dufam,ze zaberie.berieme atb,tak hadam prejde ked doberieme.pa

skrecok
22. máj 2009

Ahojte,
nas maly ma od nedele rotavirusove hnacky 😔 . Hrozila nam nemocnica kvoli dehytratacie. Kupili sme na zavodnenie HIPP ORS 200 (mrkvovo-ryzdovy odvar), nastastie sa nam podarilo ako-tak kedze moje mliecko uplne odmietal.
Dnes prvy krat nieco papal a to bananik. Zajtra mu chceme uvarit nieco, len nevieme co moze. Ryzu stale neda do pusinky, ani predtym ju vobec nemusel.

sipcek
22. máj 2009

skrecok,neponahlaj s varenim,nechaj na maleho,nech sa trochu zotavi.my sme boli v nemocnici kvoli rotavirusu a par dni som do malej nedala nic okrem piskot a bananov.ale ak chces,mozes zemiacky ciste alebo s mrkvou,len maso este nedavaj,az ked sa uplne zotavi.hlavne nech ma dostatok tekutin.on sa ti rozpapka,uvidis.ja som malej dnes uvarila mrkvu s ryzou,rozmixovala a papkala to na obed,po spani a vecer banan,medzitym susienky,pred spanim mliecko a zatial je to ok.nie je dolezite kolko spapka,ale co.drzim palce,nech ste coskoro zdravi.a nezabudni na probiotika.

zuza.m
autor
23. máj 2009

sipcek.ževraj by sa mlieko nemalo davat vobec.už sme aj boli v nemocnici za hnačky a za ten slavny hylak.uplne sa vyhadzal z neho.no a tam mu davali ryžovy odvar uplne bez mlieka že len v tedy to ma uučinok.trošku to bolo nasladnute a husste.maly to papkal uplne bez problemov.len že teras som mu to urobila a normalne zistil že to nieje mlieko a nechcel to.tak som skusila vidličkou ale žiadny uspech.smectu vyvratil.naštastie vela pije tak že to bolo ok.držim palce.naozaj to nieje sranda pri tak malych babätkach.

u2jana
23. máj 2009

ahojte,
nasa sice nema virozu, ale anginu a streptokoka
a tiez nechce papat
nikdy nepapala vela, ale dalo sa a teraz z prikrmov 2-3lyzicky, polievky, vyzicky, banan nic... len par kukuricnych chrumiek
nechce ani moc pit, par glgov a dost
mam je davat castejsie UM?
to este ako tak do nej dostanem

zuza.m
autor
23. máj 2009

ja by som mu davala častejšie UM keby chcel.mne ani to nechce pit.
neviem prečo tym detičkam robi problem papat ,ved by to malo byt dane prirodou nie???alebo že by im stačilo naozaj tak malo?? 😕

skrecok
23. máj 2009

Ahojte.
Sipcek, nakoniec sme dnes dali iba banan a spapkal jeden a pol 😕 , potom ryzovu kasu so Smectou a MM. A samozrejme sme dali aj BioGaia. Nemala som este odvahu mu dat aj piskoty, ale ako tu pisete ze mozu, tak zajtra mu skusim dat. Zatial sa drzi a nemal uz hnacku, klop-klop. V pondelok mame kontrolu u Dr.
Hylak dobre poznam, je to hnusne...Diky a tiez vam drzim palce.

sipcek
23. máj 2009

zuzi,nam v nemocnici davali prv len mrkvovy odvar,potom postupne pridavali mlieko do toho.ked su deticky chore,nemaju tolko chuti papkat.ani mne nechuti jest,ked som chora.my sme do Sasky nemohli dostat nic,ani mlieko,ani vodu,ci striekackou,alebo lyzickou,bola uz apaticka,len spala a hnackovala.tak sme nevahali a sli na pohotovost.a uz sme tam aj ostali.davali jej infuzky aby sa nedehydrovala viac,lebo mala uz aj zapal v krvi.rano sme boli u dr. a vecer uz v nemocke.ani vo svete by som si nemyslela,ze stolica moze tak hnusne zapachat,len co som ju prebalila,bola zas pokakana,musela som vetrat lebo sa ani dychat nedalo.
jani-my mame teraz hnisavu anginu,je to hroza,uz keby sme nebrali atb,no nechce sa jej stratit hnis z hrdla.dnes sa pogrcala,ale to bola moja chyba,lebo som jej dala lieky v kratkom casovom odstupe a na to vsetko mlieko.tak sa nedivim,ze to bolo vsetko vonku.
tak vam prajem rychle uzdravenie vasich deticiek,nech sa mozu santit vonku.pa

zuza.m
autor
24. máj 2009

sipcek.len maly mal v tedy 2mesiace tak že v tedy ešte nemohol mrkvičku tak za to to riešili ryžovym odvarom.teras by určite davali niečo ine.mne maly aspon že pil.je ako kvetina stači mu len voda.ale dnes o8ranajkoval o 10 spal a o 12tej sa nevedel dočkat obeda.tak že hlad na nich. 😅 .zjedol 200ml svojho a ešte aj z našeho. 😅

u2jana
25. máj 2009

u nas hlad nepomaha ☹
v noci o 1,30 140ml UM
a rano o 5,30 do nej nedostanem ani lyzicku jogurtu s pohankou, ani vyzivkou, akurat co si pozuzle trochu peciva a to je vsetko a je jedovita, kym jej nedam zas flasu ☹