Mám málo mliečka. Mám začať prikrmovať umelým mliekom?

miray
2. feb 2013

Ahojte.mam malu skoro 5mesacnu princeznu,uz par tyznou zistujem ze mam malo mliecka,rozpravala som sa o tom aj s doktorkou,a poradila my ze mam davat malej medzi12-15 uvrenu zeleninku alebo uz hotove zeleninove vizivy.ale aj tak mam pocit ze je mala hladna a mliecko sa mi skoro cez den ani nevitvori,pijem cajik aj tabletky berem na kojenie ale asi to uz moc nepomaha.rozmysla som ze kupim umele mliecko,ale ake?a mozem jej ho podavat s flase?neodmietne my potom prso?poradte mi prosim,cajik som skusala ale je po nom hladna.

ludka140281
2. feb 2013

no skusila by som už aj prikrm,napr.zemiačiky,alebo mrkvu..... a asi by som sa poradila s lekarkou ake mliečko(mi sme davali hami).... kludne jej daj z flaše....moja aj prsník aj flašu a nebol problem.....tolko môj názor

laurinka98
2. feb 2013

u nas tiez nebol problem s flaskou a prsnikom (tiez som sa bala)my sme zacali s nutrilonom a skusali sme aj babylove a nemali sme ziadne problemy. a tiez by som zacala uz s prikrmami (mrkvicka, zemiacik...)

jahody11
2. feb 2013

Ja pozivam flasu tommee tippee a ta je ako prso, musi sat presne ako prsnik, skusala som sama a fakt to tak funguje 🙂 ale u nas ode kojenie dole vodou ☹ malu z mojho mliecka napina, mala pije nutrilon extra, je sitejsi ako obycajny 😉

marcikova
2. feb 2013

Nemas len laktacnu krizu? Hlavne pravidelne jest a vela pit a ked mas pocit ze mas menej mliecka castejsie prilozit dietatko k prsniku stimuluje sa tym tvorba mliecka. Ja som mala tiez taketo laktacne krizi a pri prvom dietatku som to neprekonala a vzdala som to v 4 mesiaci ale ked dietatku ukazes flsku tak uz prsnik velmi nechce, neskor mi to bolo velmi luto. Uz pri dcerke som bola mudrejsia a kojila som do 2 rokov pritom plne kojena bola takmer rok..
Ja som pri druhom prekonala aj zapal prsnika a neprestala som kojit a doteraz som nato hrda. Bolo to uzasne, ona moja mala aj teraz hockedy pride a dava mi boztek na prsia ze maminka mozem pobozkat moje didinky......
No a este ked sme pri syncekovy presli na umelu vyzivu konkretne nutrilon mali sme strasne koliky a problemy s kakanim a bolesti bruska. Pri malej nic take nebolo. Tak drzim prstiky aby sa obnovila tvorba mliecka.

stanislava2
2. feb 2013

kludne už možeš začat zeleninovým prikrmom obedik a postupne večer asi o 18hod som dávala do odsateho mliečka ryžovu nemliečnu kašu od 6 mes.Malý ako začal viacej papat sa postupne od kojenia sám odstavil mala som velmi malo mliečka od začiatku.Synček mal velmi silnu žltačku bol spavý do troch mesiacov v noci mi papal max dva krat.Pri dcerkach som mala mlieka na rozdávanie a kojila som do 10 mes obe.Ja som po strate mlieka začala dávat sunar nutra defensis a po roku ked mu mlieko prestalo chutit a vypil max.2dcl za cely den som kupila Hami optivital 3 a papame ho doteraz.mala som hrozny pocit z toho že nebudeme kojit aspon do tých 10 mesiacov ako dcerky ale už ako pekne vypil prvu flašu UM som pochopila že vlastne to tak malo byt nič stým už neurobim.Máme 14,5 mes.chory ešte nebol.