icon

Matky nejedákov - poďme sa podporiť!

idemo
22. máj 2023

Ahojte🙋🏻‍♀️. Píšem tento príspevok aby som sa uistila že v tom niesom sama a popritom sa aj inšpirovala vami ženy čo máte tiež doma nejedáka. Syn má 18m a váži 8,5kg (s pedi všetko odkonzultované, odber urobený, proste taký je🤷🏻‍♀️). Niekedy mám dni že kašlem nato a niekedy ma poraziť ide. Raňajky unás nejdu vôbec - chlieb, natierky všeho druhu, zelenina, vajičko na všelijaky spôsob, slané, sladké, kaše, jogurt - NIČ. Potom na desiatu keď zje polovičku jogurtu alebo trošku ovocnej kapsičky. Pred obedným spánkom má polievku - to je jediná vec čo zje aj s chuťou ale tak max jednu dve naberačky. Po obednom spánku mu ponúknem obed - to čo máme my doma navarené - pozrie do taniera ohrnie nos a už beha niekde. Tak nič zabalilm mu to do termosky a ideme von a skúšam ponúknuť okolo 3 - niekedy zje niekedy nie🤷🏻‍♀️. Olovrant máme podľatoho či zjedol obed alebo nie (čo vačšinou nie😬). A večera bud pokus č. 3 s obedom alebo polievka alebo čo mu na prekvapenie chuti je kupivaný príkrm🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️. Z čoho ja mám mdloby že toto chce jesť🤦🏻‍♀️. Ešte doplním jedlá typu lievance, palacinky, mufiny tiež len ohrnie🤷🏻‍♀️. Dievčata!… Ako to máte vy?…lebo ja mám z toho porazenie!🤯🤯

Strana
z2
bu1bu
29. jún 2023

Mam 7 ročnú a je to nejedak od narodenia. Má sotva 21 kg aj s topánkami 🤦‍♀️ školskú tašku som vyberala rok aby bola co najľahšia... Za tie roky som pri nej naozaj zrelá na psychiatra... Desiatove boxy nosí nedotknuté domov a je jedno ci ma sladké, slané, ovocie... Proste to donesie tak ako som jej to zabalila.. Na obedy chodí a podla vychovávateľky stále niečo zje, raz je to len polievka, ďalší deň len ryža, ďalší len mäso... Doma nezje ani to 🤦‍♀️. Večere sú vždy o tom istom -,jogurt, nič iné nechce na večeru... Dúfam už 7 rokov ze raz sa to zmení...
Mame doma aj 1r a ten zje všetko čo nezje jeho, naozaj.. Ta istá výchova, ta istá kuchyňa, prístup k jedlu a diametrálne odlišné deti...

Strana
z2