Mliečne výrobky pre zdravé 8-mesačné dieťa
Prosím vás poraďte mliečne veci aké zaradiť do jedálnička. Dcéra má 8 mesiacov zúbky ešte nemá. Jogurt holandiu som skúšala, veľmi nechce. Čo iné ešte mliečne? Mliečko pije už iba ráno a večer. Inokedy nechce. Ďakujem
Však sú aj ine značky ako hollandia, napr sabi alwbo zvolenský. Možno jej jogurt nechuti lebo henkyslu, tak kľudne daj piskotu, alwbo banán do neho
Kľudne jej môžeš dať na chlebík lucinu, alwbo zerve
@pribinak a tie sabi a zvolensky tiež iba biele ?
@really8 ďakujem jogurty ovocné môžem kúpiť alebo čistý biely jogurt a do toho ovocie dať ?
Sú biele, aj ovocné, vanilkové
@pribinak čiže môžem aj tie ,super vďaka,myslela som si že len biely jogurt sa môže
Tak odporúča sa začať s bielym, tie ochutené sú dosť sladké a tým dieťa naučíš na sladkú chuť
Preto ti tu už písali, že ak dieťaťu nechuti biely jogurt, tak podrv piskotu, banán, alebo daj so neho detskú výživu
Keď naucis dieťa na sladký ochuteny jogurt, ťažko sa potom vrátiš k bielemu neochutenemu
@pribinak ďakujem pekne za tvoju odpoveď
Ziadne ovocne ocukrovane srajdy kde je na keden jogurt polka jahody nekupuj. Kup biely s pridaj vyzivu napr. Idealne domacu bez cukru ale tu pochybujem ze mas pripravenu ale da sa kupit aj bez pridaneho cukru alebo daj vlastne ovocie, popuceny banan, jablko, hruska, pripadne lyo
@really8 ďakujem, domácu výživu mám nosí nám svokra pre malú
No parada. Tak daj lyzicku dve vyzivy. Ale z mojej skusenosti skor len my mame take nutkanie im to vylepsit lebo si myslime ze cisty biely jogurt je nudny a nech to maju lepsie a sladsie. Pritom detom chuti aj neochuteny. Ale sem tam pre zmenu pouzit vlastne zdroje je uplne naj
@really8 ďakujem veľmi pekne 🙂
Bielych čistých jogurtov je kopec na vyber, skusaj ine.. to ze raz nechutilo neznamema, ze uz nebude nikdy.. hlavne nedavaj ochutene ci s piskotami . Ved to naucis na sladku chuť.. este je to male babo, nepotrebuje cukor (pozri zlozenie toho ochuteneho jogurtu a bieleho). Piskoty maju v zlozeni cukor, vajce a muku. 8mes ma podla mna cas na to.
Ale samozrejme, kazdy kona, ako uvazi..
ak chces ist podla vyzivovych odporucani, tak biele. inak aj mozarella a eidam by mali byt ok, detto zincica, zakvas a pod.
Kupujem holandiu activiu probia miesam s domacou vyzivou nesladila som len som pridala banany na zahustenie.Samotny biely jej nechuti.lucina klasicke maslo natriem na tenko na chlebik alebo vianocku.po troskach tvrdy syr k chlebiku. .tvaroh az od roka kvoli bielkovine..

Mliecne kase, jogurt s ovocim/vyzivou, vlocky s mliekom