Môj 14-mesačný synček nechce piť

martinamatulka
24. jan 2023

Ahoj maminky, prosím pomôžte. Synček (14m) mi nechce vôbec piť. Už nekojím a jedina jeho tekutina je rano mliečko 330ml. A potom už doňho neviem dostať nič. Skúšala som asi všetky čaje , vodu, vymenila som kopec fliaš aby ho zaujali ale aj tak nič. Akurat sme v období kedy chce papať sám a bez pomoci tak aj s polievkami je to zložite , lebo ich sám veľmi nevie papať. Prosím nekritizujte ale poradťe. Ďakujem 🙏🏻

zubrienkazubrienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hviera81
24. jan 2023

no ked nie polievky, tak neviem, ovocie vodnatejsie? zelenina? aby nejak ta tekutina bola. skusala si aj pri hre? vonku pri prechadzke? pripadne fakt ze pri rozpravke? nepyta si z tvojho? moj tak asi zacal, videl ze ja pijem, tak chcel z toho, tak som mu dala z mojho pohara. teraz mu odlievam z mojho pohara do jeho, a tak vypije.
ine mi nenapada....

anavixy
24. jan 2023

Ani z pohara? Tiez mi to pride ako najzaujimavejsie pre dieta…

nikpa
24. jan 2023

@martinamatulka skús s malou lyžičkou aj nasilu po troškách a možno keby si aj jemu dala do pohára a sám by si mohol s lyžičkou pomiešat a tak ho volako obalamutit. Alebo striekačku do pusy a po vnútornej strane líca pustiť do úst ako keď dávas sirup na teplotu ale to už je také, že aby ozaj nebol dehydrovaný. Tiež mu ponúkaj šťavnaté ovocie, pomaranč, mandarínka, ananás, jablko ... No a dokola dokola ponúkať piť, zvykne si.

lenkadenisa
24. jan 2023

@martinamatulka a tie také cucavé kapsičky tiež nechce?

whatever1
24. jan 2023

@martinamatulka Tak mu zatial davaj umele mlieko, menej odmeriek a viac vody.

martinamatulka
autor
24. jan 2023

Ani lyžička, ani pohárik. Keď dám lyžičkou " nasilu " alebo podobne ,tak akonahle dostane do úst, tak vypľuje. Hrám s ním divadielka , robím srandičky , ale dostane sa do úst a dosť. Už som skúšala aj med a podobne ,aj keď viem, že sladké je zlá cesta, ale aj tak vypľúva.

martinamatulka
autor
24. jan 2023

@whatever1 keď som musela prestať kojiť skúsila som umelé mliečko, ale to ani náhodou neprešlo. Teraz ráno vypile mlieko , ale už keď mu dám neskor , tak nie.

hviera81
24. jan 2023

ako dlho to trva?

hilda08
24. jan 2023

@martinamatulka moj tiez ked som prestala kojit nechcel vobec nic pit, teda presnejšie, za den vypil mozno tak poldeci vody a tolko isto mlieka, a to mal dva roky, cize mi aj rozumel ked som mu vysvetlovala, ze pit je potrebne…potom raz k nam prisla švagriná s dcérou, ktorá si doniesla fľašu…jeho zaujala, požičal si a začal pit, ani sme ju nevrátili 😁 pil len z nej dlho…pričom uuuuplne rovnaku mal doma…skusila by som nech ho núka niekto iný, starká, hocikto

martinamatulka
autor
24. jan 2023

@hviera81 cca dva mesiace. Dovtedy som kojila, tak som veľmi neriešila koľko mimo toho vypije. Ako som prestala , tak stále menej až tazez skoro nič.

martinamatulka
autor
24. jan 2023

@hilda08 ale ja mám pocit , že už nieje fľaša , ktorú by sme nemali doma 😄 Asi spravím dáku party nech skúsim iných ľudí a detičky s ich fľašami 😊

hilda08
24. jan 2023

@martinamatulka uplne chapem, my sme mali tolko fliaš, ze hroza, ja som z každého nákupu doniesla fľašu, pohárik, lyzicku, hocijaké, co som myslela, ze sa mu zapáči… skúste, detičky sa najlepsie “potiahnu” same medzi sebou 🙂

nnnuuunnn
24. jan 2023

A vodu ochutenu ovocím si skúšala? Že pomarančová šťava do vody....

marianarem
24. jan 2023

@martinamatulka Skusala si experimentovat aj s teplotou, ze nie izbovej teploty, ale bud chladnejsie alebo teplejsie? Moj ma 3 roky a doteraz najradsej pije mierne zohriate napoje, okolo tych 30 stupnov. V lete je to ovela lepsie, tam pije aj normalne, ale teraz v zime nejako neciti smad a vidim, ze tekutina izbovej teploty mu nejako nejde dole krkom. Vo veku tvojho vyzadoval este teplejsie, tam nevypil nic co nemalo okolo 40 stupnov.
Sestre zase deti nechceli pit pocas chorob a tam u jednej zabralo, ze jej kupili taku tu capovaciu nadobu s jej oblubenym zvieratkom, z ktorej si vzdy trochu nacapovala do pohara a vypila.

martinamatulka
autor
24. jan 2023

Ďakujem baby , skúsim všetko 😘

hviera81
24. jan 2023

@martinamatulka och dva mesiace je uz dlho, mozno by som uz s dr konzultovala.
pocikane plienky ma dost?

hviera81
24. jan 2023

inak presne ako pise
@hilda08 aj mojmu sa zapacil kamoskin nuk magic cup,nepustil z ruky, tak sme mu kupili a dlho iba z toho pil

martinamatulka
autor
24. jan 2023

@hviera81 áno naštastie ciká celkom dosť aj keď popravde nerozumiem čo. Ale onedlho máme poradňu ,tak skúsim čo mi povie doktorka. Ale idem vygoogliť aj ďalšiu fľašu a samozrejme skúsim. Ďakujem 🙂

andreatytler
25. jan 2023

@martinamatulka Skusala si nukat vodu pocas jedla? 2-3 susta prikrmu a za tym voda. a tak opakovat. Viem, ze to nie je najzdravsie, ale lepsie ako dehydratacia. Nas syn tak najviac vypil. Teraz ma 3 roky a stale velmi slabo pije. Ale zase on si da pred kazdym spankom 2dcl umeleho mlieka a tak neriesim.

siska53
25. jan 2023

@martinamatulka ja som takto musela dat malemu do vody trosku dzusu, tak ako-tak pil. Plus tekutejsie jedlo a pomedzi to vodu.. neskor sa to upravili, tak po 4.roku, teraz pije dost, dokonca po 4.roku vzal na milost aj cistu vodu. Ale chapem ta, ja som tiez bola zufala.