Môže 14-mesačné dieťa jesť kuracie pečienky?
Ahojte, dostala som chut na kuracie pecienky s ryzou (domace), v podstate davam syncekovi ochutnat vsetko, co varim nam len mu odoberam neosolene (okrem vyprazanych, stiplavych jedal, hub, udenin…)
masko velmi nelubi. Mozem mu skusit dat trochu pecienky alebo vnutornosti vobec nedavate? Ma 14mesiacov. Dakujem 🙂
Jasne ze mozes
@biglovemom vdaka. Niekde som citala, ze je v poriadku dat trochu dietatu, inde ze sa do 3rokov neodporuca. Tak som z toho jelen
@biglovemom vdaka. Niekde som citala, ze je v poriadku dat trochu dietatu, inde ze sa do 3rokov neodporuca. Tak som z toho jelen
@anonym_autor ide o to, ze az do 3 rokov sa traviaci trakt u deti vyvija, najma ta mikroflora, teda vela veci sa odporuca zaradit az po 3 roku. Vnutornosti tiez ALE pecen je jedina vynimka, tu mozes davat uz od 1 roka, ma vela potrebnych zivin. Ale nie denne, len obcas. A najlepsie z co najmladsieho zvierata, lebo sa v nej hromadia toxiny a cim starsie zviera, tym viac toxinov. Teda nejaku prestarnutu sliepku nie, jasne, ale kuracia pecen bude pre dieta vyborna, smelo do toho.
Pozor na vitamín A sa ukladá v tele (v pečeni). Ak ho je priveľa, môže byť toxický – preto sa pečienka odporúča len občas, hlavne u detí. Do jedneho roka by sa pecienka nemala davat vobec. Ale ked uz ma 14 mesiacov trocha mu neuskodi.
Ja som davala, ale nechutilo mu to
@anonym_autor das mu trochu nie Kilo takze kludne
my sme dali dcére vo veku 12 m .... 2 týždne sa z toho dávala dokopy - hnačky. pediater len krútil hlavou že či sme normálni dávať dieťaťu pečienku. Tak malému vraj ozaj nie.
1. keď mu to bude vôbec chutiť
2. aj tak toho veľa nezje
3. nedávaj mu viac ako 1-2 pečienky - tých 30 g
my sme dali dcére vo veku 12 m .... 2 týždne sa z toho dávala dokopy - hnačky. pediater len krútil hlavou že či sme normálni dávať dieťaťu pečienku. Tak malému vraj ozaj nie.
@deti95060810 ja som ešte pred deťmi čítala odporúčania who na prikrmy, a tam sa pečeň odporúčala medzi prvými prikrmami od 6 mes.
Myslím, že je to individuálne. Bratovi dcéra dlho neznie šla žĺtok, vracala po ňom ako diva. Upravilo sa to až po 2.roku.
@deti95060810 fiha! Normalnu kuraciu? Domacu ci z obchodu? Chudatko
Jasné, že môže. Pečienky odporúčajú aj menším pri nízkej hladine železa v krvi
@anonym_autor
Však vyskúšaj a uvidíš. Tu aj tak tárajú blbosti hore dole
Ja som dávala od 1 roka. Myslím si, že 1x do mesiaca je to v poriadku, každý týždeň by som nepodávala.
Skusila som ale zjedol tri lyzicky. Takze velmi nechutilo😀
@anonym_autor na vsetko si treba zvyknut, maloco deti "hlcu" na prvykrat
@anonym_autor Predpokladám, že ich mal 1.x. ochutnal to je fajn, na budúce si dá viac.
Pokojne ponúkni aj inokedy
@anonym_autor Na prvý krát sú tri lyžičky super 😁
Dakujem ❤️

Jasne ze mozes