icon

Môže 14-mesačné dieťa jesť kuracie pečienky?

22. júl 2025

Ahojte, dostala som chut na kuracie pecienky s ryzou (domace), v podstate davam syncekovi ochutnat vsetko, co varim nam len mu odoberam neosolene (okrem vyprazanych, stiplavych jedal, hub, udenin…)
masko velmi nelubi. Mozem mu skusit dat trochu pecienky alebo vnutornosti vobec nedavate? Ma 14mesiacov. Dakujem 🙂

biglovemom
22. júl 2025

Jasne ze mozes

autor
22. júl 2025
@biglovemom

Jasne ze mozes

@biglovemom vdaka. Niekde som citala, ze je v poriadku dat trochu dietatu, inde ze sa do 3rokov neodporuca. Tak som z toho jelen

selena_luna
22. júl 2025
@anonym_autor

@biglovemom vdaka. Niekde som citala, ze je v poriadku dat trochu dietatu, inde ze sa do 3rokov neodporuca. Tak som z toho jelen

@anonym_autor ide o to, ze az do 3 rokov sa traviaci trakt u deti vyvija, najma ta mikroflora, teda vela veci sa odporuca zaradit az po 3 roku. Vnutornosti tiez ALE pecen je jedina vynimka, tu mozes davat uz od 1 roka, ma vela potrebnych zivin. Ale nie denne, len obcas. A najlepsie z co najmladsieho zvierata, lebo sa v nej hromadia toxiny a cim starsie zviera, tym viac toxinov. Teda nejaku prestarnutu sliepku nie, jasne, ale kuracia pecen bude pre dieta vyborna, smelo do toho.

anonym_22cb04
22. júl 2025

Pozor na vitamín A sa ukladá v tele (v pečeni). Ak ho je priveľa, môže byť toxický – preto sa pečienka odporúča len občas, hlavne u detí. Do jedneho roka by sa pecienka nemala davat vobec. Ale ked uz ma 14 mesiacov trocha mu neuskodi.

dagas
22. júl 2025

Ja som davala, ale nechutilo mu to

biglovemom
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor das mu trochu nie Kilo takze kludne

deti95060810
22. júl 2025

my sme dali dcére vo veku 12 m .... 2 týždne sa z toho dávala dokopy - hnačky. pediater len krútil hlavou že či sme normálni dávať dieťaťu pečienku. Tak malému vraj ozaj nie.

biba_18
22. júl 2025

1. keď mu to bude vôbec chutiť
2. aj tak toho veľa nezje
3. nedávaj mu viac ako 1-2 pečienky - tých 30 g

petruldo
22. júl 2025
@deti95060810

my sme dali dcére vo veku 12 m .... 2 týždne sa z toho dávala dokopy - hnačky. pediater len krútil hlavou že či sme normálni dávať dieťaťu pečienku. Tak malému vraj ozaj nie.

@deti95060810 ja som ešte pred deťmi čítala odporúčania who na prikrmy, a tam sa pečeň odporúčala medzi prvými prikrmami od 6 mes.
Myslím, že je to individuálne. Bratovi dcéra dlho neznie šla žĺtok, vracala po ňom ako diva. Upravilo sa to až po 2.roku.

selena_luna
22. júl 2025
@deti95060810

@deti95060810 fiha! Normalnu kuraciu? Domacu ci z obchodu? Chudatko

patka06
22. júl 2025
@anonym_autor

Jasné, že môže. Pečienky odporúčajú aj menším pri nízkej hladine železa v krvi

@anonym_autor

sisska96
22. júl 2025

Však vyskúšaj a uvidíš. Tu aj tak tárajú blbosti hore dole

bolarazjedna
22. júl 2025

Ja som dávala od 1 roka. Myslím si, že 1x do mesiaca je to v poriadku, každý týždeň by som nepodávala.

autor
22. júl 2025

Skusila som ale zjedol tri lyzicky. Takze velmi nechutilo😀

selena_luna
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na vsetko si treba zvyknut, maloco deti "hlcu" na prvykrat

patka06
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Predpokladám, že ich mal 1.x. ochutnal to je fajn, na budúce si dá viac.
Pokojne ponúkni aj inokedy

jazula
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Na prvý krát sú tri lyžičky super 😁

autor
22. júl 2025

Dakujem ❤️