Môžem polročnéj dcérka už dávať jogurt?

alzbeta79
8. okt 2011

Alebo radšéj pribináčika, alebo niečo podobné? Svokra mi vravela, aby som jej už začala dávať jogurt, alebo dokonca parmezán. No nechcem jej poškodiť, tak sa pýtam kedy ste začali dávať mliečne výrobky vy. 🙂

senoble
8. okt 2011

Jogurt biely od siedmeho mesiaca a pribinak je z tvarohu a ten mozu deti az v roku!!!

exupery
8. okt 2011

Tvarohovy jogurt az po roku,ja som malej davala tie nestle od 6mesiacov,a potom klasika smotanove biele s ovocim cerstvym,parmazan mozes je to tucny kvalitny syr-ja som struhala napr.na zemiacky alebo brokolicku,ale az tak okolo 8-9mesiaca...

akika722
8. okt 2011

polročnej? 😲
eé,to je ešte skoro a na pribinačika teraz určite zabudni..Pre tak male babo nieje vobec vhodny-pribináčiky až po roku..
netreba sa vždy riadiť tym čo chce svokra 😅 pekne začni zeleninkou,ovocim,mäskom,zemiačikmi,....
Je zbytočne zaťažovať detský organizmus tak skoro...ona sa toho ešte napapa,nebol 😔

nanulik
8. okt 2011

ja by som s jogurtom ešte min. mesiac počkala a pribináčika ešte o další mesiac.
a svokru si nevšímaj. staršia generácia by už najradšej dala 4 mesačnému bábatku dala maďarský guláš s knedlou

medyna
8. okt 2011

my sme zacali davat jogurty az od ukonceneho 8. mesiaca, aj to nie kazdy den. A milaciky, pribinaciky a podobne kremiky ochutnala Natalia az po roku.

martinkatinka
8. okt 2011

Poďľa najnovších štúdií sa však majú zavádzať príkrmy skor....

asma
8. okt 2011

ja v pohode davam... ono sama uvidis ako ti mala bude reagovat... ja som jej davala biely ale bol na nu asi moc kyselyyyyyyy tak jej isiel hore... teraz jej davam activiu bielu ale sladku a to si daaaaaaa.. sem tam jej tam roztlacim banan, alebo nastruham jablcko..

evickapooh
8. okt 2011

jogurt od 7 mes-ale kvlaitnych -bez modofikatorov,zelatiny a E-cok,,pribinacik od 1 roku-obsahuje nie len !naturalne suroviny!parmezan je kvalitny syr- no neviem ci je to zrejuci alebo nezrejuci syr-ak nezrejuci tak ano!

zara1234
8. okt 2011

ja som davala smotanove, cca od pol roka, take, co mali na spodku dzemik.ked biely nechutil, zamiesala som, sladky uz chutil 🙂 zaklad je davat vsetky prikrmy popri kojeni, znizuje sa tym moznost alergickej reakcie.pribinaky a ine chemicke bludy by som dietatu este nedavala.dieta zje vsetko, aj vyprazany rezen, otazne je, ci je to pren momentalne prospesne. nepotrebuje mat travenie zatazene rozlicnymi pochutkami, kludne pockaj

nicky655
8. okt 2011

mne tiez doktorka povedala,ked som sa pytala,ze ony to velmi neodporucaju. presne,zacni ostatnymi -zeleninka,ovocie. a hlavne,riad sa vlastnym rozumom a nie svokrou 😀 ja to tiez tak robim,ked mi radi-pomyslim si svoje a hotovo 😀

katy1979
8. okt 2011

rovno cammembert s hroznom. to je pre polrocne deti akurat. baby halo tychto tem je tu ako maku. a otazka kedy davat jogurt sa tu objavi raz za dva tyzdne.
preco sa nepytate pediatrov v poradni ci je rozna literatura. treb si skusit zohnat special mama a ja o vyzive deti. krasny navod ako a co a kedy davat teda odporucania.
pribinacika nedavam ani sebe precitaj si zlozenie. obsahuje najviac cukru. v cechach testovali tieto tvarohove typy a pribinacik je to nnajhorsie co mu mozes dat. stabilizatory umelina o zdravi z prirody uz len snivat mozes.
ale k otazke ja osobne polrocnemu dietatu ani jogurt. tak za mesiac za dva biely najlepsie. tvaroh po roku.

lucadra
8. okt 2011

@martinkatinka A to je kedy skôr? Možno o pár rokov sa bude písať, že podľa najnovších štúdii sa majú kŕmiť jogurtami a príkrmami už novorodenci.
Najprv pol roka, potom 5 mesiacov, potom 4 mesiace, teraz možno už aj tri a neskôr?
No neviem, neviem. Ale veď každý sme rodičia svojmu dieťaťu a je zbytočné niekoho presviedčať o opaku, keď sme všetci rozdielny.
Každý máme inú životosprávu a podľa nej vychovávame deti. Raz keď je niekto zarytý vegetarián, tak asi tak bude vychovávať svoje dieťa.
Ja osobne schvalujem príkrmy minimálne od piateho mesiaca, jogurty od minimálne ôsmeho, deviateho a ostatné normálne po roku.
A @martinkatinka nehnevaj sa na mňa, to nebol útok na teba. Ja len píšem, že aký pokrok o pár rokov môže nastať, keď to takto pojde a budeme sa riadiť podľa najnovších výskumov.
A ináč takýchto otázok a diskusií tu bolo milión, tak skús si prečítať a nájsť aj iné 😉

stelca
8. okt 2011

ahoj ja som malej davala pribinačika od 4 mesiaca a smot.jogurty od 5-6 mesiaca a vôbec som jej neublížila

melpomene
8. okt 2011

ja som dávala malému od pol roka hustý smotanový biely jogurt...ako píše marinkatinka podľa najnovších štúdií sa príkrmy môžu zavádzať už skôr...ak rozumieš po anglicky skús si prečítať knihu od Giny Ford s názvom The contented little baby book of weaning....mne to veľmi pomohlo, je tam veľa dobrých receptov aj popísané, čo je kedy dobré pridať dieťatku do stravy...myslím,že by ti mohla pomôcť zorientovať sa v problematike ;)

zuzana17
8. okt 2011

určite ešte nie! Mlieko s mliečne výrobky sú vhodné až od roka, tak ešte počkaj a nepočúvaj svokru 😠 .

martinkatinka: príkrmy áno, ale nie mliečne výrobky(z kravského mlieha, aby som bola presnejšia)!

trinity525
8. okt 2011

mne pediatricka vravela od 7. mesiaca biely jogurt a tvaroh az po roku ...

radlinka
8. okt 2011

ja by som dala o par mesiacov neskor biely jogurt. 🙂

vefi89
8. okt 2011

ja som dávala od piateho cca .... tie tri lyžičky čo zjedol mu neuškodili 😀

ajca123
8. okt 2011

No s jogurtom trocha pockaj,raďeji daj presnidavku... Lebo ked si zacala s prikrmama od 6 mesiaca,tak je skoro. Babetko este nema prispusobeny trav. trakt aby uz mohlo patat vsetko 🙂
A parmezan uz vobec nie je vhodny pre male babo... Syry mozes po case ale pomazankovy a nie co sa nechavaju odkladat na niekolko mesiacov zretia a uz vobec nie plesnive 🙂

Moj druhy je iny zrut a ked mal 6 mesiacov ochutnal fazulacku :O lebo si namocil ruku do nej a tak mu chutnala ze si ju vyzadoval 🙂 je to nas maly otesanek uz dnes rano papal Pribinacek, volske ocka moje 🙂 a teraz basti zemlu 🙂

lussy666
8. okt 2011

vyckaj este....mas cas...jogurt tak za mesiac - dva, pribinaka po roku najskor...neponahlaj sa, este sa tych pribinakov naje...ak mozem odporucit, radsej lipanka...

nelicefo
8. okt 2011

Ešte počkaj. 😉 Starú generáciu si nevšímaj. 😀

li_la
8. okt 2011

Myslím, že to netreba preháňať s extrémami, ale ešte máš ozaj čas. Keď jej nedáš pribináčika alebo čo teraz, nič nezmešká. Mimochodom s mliečnymi výrobkami sa odporúča začať až po ukončenom 10. mesiaci. My sme na odporúčanie pediatra začala v siedmich mesiacoch - s bielou Activiou na raňajky.

bobocka
8. okt 2011

najskor 8 mesiac a to biely plnotucny jogurt. a pribinaka az po roku.vsak je tvarohovy. a ked uz tak po roku ine,nie pribinaka.lipanek ci najnovsie matylda bio su podstne lepsie a zdravsie.

anieli_1
8. okt 2011

ahoj uz bola niekde podobna temo o pribinacikovi a aj tam som pisala ze je dobre zacat s bielimi jogurtami a pribinacik az po roku ale od nestle sa vyrabaju take jogurty(neviem presne z coho to je) ale su cislovane od mesiaca od 4 a od 6 teho moj maly to strasne lubil.maju ich balene po 4 medzi deckymi prikrmami.davam foto neviem ci je to presne ono ale takto nejak to vyzera........

aliza
8. okt 2011

@zara1234 len tak mimochodom, ten 'dzemik' nie je nahodou tiez chemia, hm? a o cukre ani nehovorim! pol rocnemu dietatu v ziadnom pripade. Ak davas dietatu od pol roka cukor, tak sa netreba cudovat, ze uz ti nic prirodne neosladene nezje. Potom je tolko hyperaktivnych deti...Moje deti nemali nikdy problem zjest biely jogurt lebo cukor do roka proste nepoznali.
A k tym najnovsim vyskumom sa nevyjadrujem, resp, som uz parkrat pisala svoj nazor. Ak to nejakej matke staci, ze jedna pani doktorka povedala a sups sa hned ladovat do babatiek vsetko, co doma najdem, tak budis. V 4. mesiacoch nie su oblicky dietata pripravene na inu, ako mliecnu stravu, teda MM alebo UM, ktore je specialne upravene prave kvoli obsahu bielkovin. Nechapem, preco je taky problem pockat este mesiac-dva, preco sa takto experimentuje na vlastnych detoch. A naozaj, o par rokov sa pojde s jogurtami uz do porodnice 😝
@alzbeta79 ja by som tiez este pockala, aspon do toho 8.mesiaca.

zitaje
8. okt 2011

ked kojis, je uplne zbytocne davat vyrobky z kravskeho mlieka. Ked nekojis, pravdepodobne davas dietatu UM - upravene kravske mlieko. Tak naco este aj jogurty (tiez KM), a to hned od pol roka?
Je tolko inych prospesnych potravin, s ktorymi sa moze babatko zoznamovat, zelenina, ovocie, obilniny... Spociatku, t.j. do roka bez soli a cukru, pokojne aj viac dni to iste, prve mesiace je to hlavne o zoznamovani sa s novymi chutami a konzistenciami.

tosomja
9. okt 2011

preco sa nespytas detskej pediatricky na jej nazor? Moja nechcela od narodenia mlieko, preto nam odporucila dr. aby sme postupne zavadzali aj jogurty, nie vsak tvaroh, co pribinacik je....najradsej mala biely, sem tam ovocny plnotucny, najlepsie sabi, ci zvolensky.

vivusika
9. okt 2011

a kam sa ponáhľaš? s jogurtom ešte 2-3 mesiace počkaj a pribináčik a iné podobné jej určite aspoň do roka chýbať nebude 😝

tamka84
9. okt 2011

Určite nedávaj pol ročnému dieťaťu jogurt.