Môžem začať s príkrmami u trojmesačného dieťaťa?

dovidopp
14. mar 2025

Ahojte mamičky mám doma 3 mesačnú slečnu plne kojenú mohla by som začať s prikrmom? Mala má 5kg alebo radšej počkať do konca 4 mesiaca ďakujem

siska53
14. mar 2025

@dovidopp preco ju chces prikrmovat??
Ak sa nic nezmenilo, dojcene deti sa prikrmuju az od 6.m. O tom, kedy a ako zacat s prikrmami ti da vediet pediater, ked bude cas.

cyberk
14. mar 2025

kam sa ponahlas? ukonceny 4mesiac je minimum, potom je to na zvazeni kazdej mamicky, ci a kedy zacat...

pribinak
14. mar 2025

@dovidopp príliš skoro. Príliš !!! Kam sa ponahlas? Zaťažia jej obličky a cely zažívací systém

lucia7933
14. mar 2025

ja som zacala az ked maly mal 6m+

lucia13022023
14. mar 2025

3m je veľmi skoro. Za mňa je skoro aj 4m...

soraya25
14. mar 2025

6+ mesiacov … ale Sak uvidis keď začneš a sa ti nevykaká lebo trakt ešte nevie stráviť jedlo potom budete plakat obe

barka1
14. mar 2025

@dovidopp nie, nemohla. Plne dojcene deti sa prikrmuju od 6m. V mlieku má všetko, co momentálne potrebuje.

danielahamar
14. mar 2025

Skoro, kojene deti začínajú aj neskôr ako 4 ukonceni

jaond19
14. mar 2025

@dovidopp sa s jednym dietatom nudis, ze? Ja som pri tretom plne kojenom bola stastna ze mam pokoj minimalne 5 mesiacov od varenia zvlast pre mini cloveka ktory 2x oblize lyzicku no ja mam aj tak pol kuchyne zakydanej :D

anavixy
14. mar 2025

Boze, kam sa ponahlas? Najnovsie odporucania hovoria o prikrmoch AJ pre deti na UM az od cca 6m. Urcite od 3m nezacinaj. Je uplne jedno kolko ma kg, este by ma zaujimalo kam by si ju dala sadnut pri krmeni, ako to mas vymyslene?

svokrinjazykmonika
14. mar 2025

@dovidopp načo preboha, kam sa ponáhľaš?

lucia7933
14. mar 2025

@jaond19 presne...ja si teraz kolko krat poviem ze boze zlate casy ked som len kojila...🤣 teraz bordel v kuchyni hodinu mu pripravujem papanie a on to nechce alebo zje 3 lyzicky ,alebo jedlo je vsade naokolo 🤣

t1nusa
14. mar 2025

@dovidopp nemohla, resp. sa to neodporúča… nevidím jeden rozumný dôvod, prečo chceš tak malé bábätko prikrmovať… navyše ak je plne kojené, do 6 mesiacov máš ešte dosť času… radšej si to dovtedy poriadne naštuduj a užívaj si, že jej stačí tvoje cici a nemusíš chystať prikrmy ☺️

nikpa
14. mar 2025

@dovidopp nemyslíš vážne, že? 🙄

dovidopp
autor
15. mar 2025

A ja že prečo sa táto stránka volá modrý koník ale už teraz viem lebo ste premudrene Kobyly 🙂

no1990
15. mar 2025

@dovidopp ideálne podmienky na prikrmovanie dieťaťa si vtedy, keď sa dieťa o jedlo začína zaujímať.. tak sa zamysli, či tvoje sa zaujíma, pýta jedlo

anavixy
15. mar 2025

@dovidopp tak snad sme ti trosku tej mudrosti odovzdali, lebo nam chybat nebude a ty ju velmi potrebujes

mimuska328
15. mar 2025

@dovidopp aj moja ma 3 mesiace 5kg a je čisto na UM a doktorka hovorila že s prikrmami môžeme začať od ukončeného 4mesiaca. Skôr by ma to ani nenapadlo ved chudiatko ešte nemá celú traviacu sústavu dovyvinutu úplne

siska53
15. mar 2025

@dovidopp Naco potom kladies otazky? Naozaj si si myslela, ze ti to nejaka mamicka odobri???
Ked si mudrejsia, nez matky, ktore uz maju za sebou prikrmy a riadili sa radami od pediatrov? Ked si vlastne mudrejsia nez lekari samotni? Tak si jej daj kludne co chces a nezakladaj temu, ked potom hentak zareagujes!