Najlepšie kaše pre 8-mesačné dieťa
Dobrý deň, viete mi prosím poradiť, ktoré kaše sú najlepšie? Malý bude mať teraz 8mes, zatiaľ mal len ryžovú od zn. Sunar, raz obilninovú od Hipp, neviem či práve tieto sú najvhodnejšie (nie, nechcem ho mať na kašičkách, chcem aby mal zmenu, niečo prestriedať nie stále to isté, navyše už mi odmieta mlieko UM, ale zeleninové mäsové príkrmy, ovocie a kaše ZJE), preto ak by ste mi vedeli odporučiť nejaké kvalitné kaše, a takisto či už môže spaldove a pod. (príp. môže aj kaše ako sú Nomina, Ravita? Máte s tým skúsenosť? Alebo kupujete len klasické značky pre deti?). Vopred Vám ďakujem za rady a tipy!!! 🙂
@sisa323 nikdy som nic detske nekupovala.. Ziadne kapsicky, sklicka ani kasicky, je to hnus s prichutami. Kupovala som klasicke ciste kase, spaldovu, krupicovu, pohankovu. Davala som s ovocim ci cistu, ako jednu z moznych variant na ranajky alebo olovrant, niekedy kasa, niekedy biely jogurt, niekedy "slany" olovrant. Kasickovanie a mixovane prikrmy tak velkemu dietatku mi nedavali zmysel, robila som obom taketo "velkacske" a robime si doteraz, ovsenu s ovocim, krupicovu s grankom atd. Kupila by som taketo ciste, akoze "dospelacke". Tie Sunar a Hip kasicky bananove a podobne by som nikdy nedala.
Varila klasicke, cize z vlociek ovsenu, potom ryzovu, psenovu. Tie najviac chutili. mavali na ranajky a dodnes mavame aspon 1x týždenne. Krupicnu nechceli, az v skolkarskom veku zacali. A mali ich vzdy ciste, rozmixovane, neskôr skorica, ovocie, kakao,...
Tie krabicove boli fajn na dovolenke na rychlo.
@sisa323 Ja som kupovala a stale kupujem iba kase od Nominal, maju rozne druhy. Tie Hipp, Sunar atd ani mne nechutili a ani detom 🙈 Do tychto Nominal dam vzdy nejake ovocie, tvaroh, med, dochutim podla seba.
@adka3321 ahoj prepáč ze píšem chcem sa opýtať aké ovocie dávaš ? Môžem pridať aj ovocnú výživu do toho ? Alebo čerstvé ovocie je lepšie ?
@melany_y ahoj ja pridávam ovocnú výživu do kaše,prípadne popuceny banán.
@stranakovazuzana0 ďakujem ti pekne ❤️
@adka3321 ahoj prepáč ze píšem chcem sa opýtať aké ovocie dávaš ? Môžem pridať aj ovocnú výživu do toho ? Alebo čerstvé ovocie je lepšie ?
@melany_y mozes aj ovocnu vyzivu, banan, cucoriedky, maliny, jahody (ak uz ma zavedene) - bud cele, popucene, pomixovane, treba prisposobit dietatku co uz zvladne pozut

Dávaj si pozor na maltodextrin. Ja kupujem od Sunaru s príchuťou, bezprichutové Holle, Nomina...