Naparovanie verzus surové príkrmy

21. nov 2022

dobrý deň prosím hned na začiatok neukameňujte ma za túto otázku ale mám prvé dieťa a ešte nás len čakajú príkrmy a nemám nikoho kto by mi poradil a ja som v tom dosť stratená
ako mám vedieť ktoré zeleninu a ovocie dávať uvarené a ktoré môžem dať surové? ...akože jasné zemiak, mrkva, jablko, hruška treba napariť alebo uvariť aby sa to dalo rozmixovať a taký banán stačí len rozpučiť ....ale neviem čo taká marhuľa, broskyňa, avokádo?

veronika3110
21. nov 2022

Môže byt aj aj… zo začiatku by som možno naparovala..veď aj keď sa dáva výživa, tak je to vlastne uvarene a sterilizovane… ja som si tak robila výživy už dopredu, keď bolo leto..
ale aj surové môže byt..
raz dva do toho prídeš a potom si budeš robiť ako bude vyhovovať tebe a bábätku 😇

pribinak
21. nov 2022

Ovocie som nikdy nenaparovala. Len zeleninu.
Nechcela som zničiť všetky vitamíny v ovocí

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anavixy
21. nov 2022

Avokado surove urcite, co sa tyka ovocia tak ked je naparene/uvarene, vraj menej nafukuje, v podstate je to len na tebe, ako sa rozhodnes. Ci chces napr jablko nastruhat, alebo vymixovat do kasicky… ja som ovocie (nie kazde) vacsinou mixovala naparene, alebo davala naparene kusky na zaciatku, ked mala jest kusky sama, tak mi to bolo sympatickejsie 😄

viestta
21. nov 2022

Zelenina sa podáva prvá a varená. Ovocie neskôr a surové, nastrúhame alebo popucene

marrilyn
21. nov 2022

Ja som naparovala a mixovala vsetko ovocie zo zaciatku, resp. vela ochutnal len ako hotovu kupovanu vyzivu, kedze sme to riesili v zime. Jedine banan a to spominane avokado surove, to som mu zvykla dokonca mixovat spolu. Niekto ale ovocie vobec nenaparuje, niekto ani nemixuje. Uvidis ako bude tvojmu dietatku vyhovovat. Ja som prve tyzdne napriklad zeleninu musela uplne na jemno prepasirovat, pomixovane mi do ust nechcel zobrat.