icon

Nechce papať a má nízku hmotnosť. Čo mám robiť?

aela
24. nov 2010

Moja dcérka sa narodila v termine s porodnou hmotnostou 3700 g, ake bolo moje prekvapenie, ked za prvy mesiac pribrala len 150 g a to som ju neustale kojila, ked po dalsich 2 tyzdnoch pribrala len velmi malicko, zacala som ju prikrmovat a po 8 tyzdnoch bola uplne na UM, ale stale papala velmi malo, zapisovala som si kazde papanie, po 4. mesiaci sa mi zdalo, ze sa situacia troska zlepsila, zacala papat prikrmy, na pribratie sme jej nasadili kase, v lete mala 6500 g, teraz ma 6900 g, takze priperanie sa spomalilo zo 100 g za tyzden na 100 g zamesiac, niekedy papa viac, niekedy len kasu rano, kasu vecer a medzitym jogur a dve piskoty... chcela by som vediet, ci su tu mamicky, ktore mali podobne problemy s detickami a ci to bolo "normalne" alebo sposobene nejakou chorobou

Strana
z2
babulina
16. feb 2011

@aela - glukozovy test nestaci na potvrdenie intolerancie laktozy, jednoznacny vysledok da iba vydychovy test ako spominala @kubikevik

aela
autor
16. feb 2011

@babulina ja tomu nerozumiem, nam robili viacej testov 😉

babulina
18. feb 2011

@aela - co lekar to iny nazor 🙂 nam inak zo vsetkych testov vyslo ze ma intoleranciu a z vydychoveho ze nie, odvtedy sme po troskach zacali zavadzat znova laktozu do jedalnicka na odporucanie primarky a tolerovala potom vsetko, len pre info my sme mali ale sekundarnu formu a bola na bezlaktozovej diete cca 9mesiacov

aela
autor
18. feb 2011

@babulina miška ma vraj tiez daku lahsiu formu intolerancie, no ale kym nezacne priberat, tak nech ma bezlaktozovu dietu, ved to nie je take hrozne

aela
autor
30. okt 2011

ahojte, tak rekapitulujem skoro po roku zo 6900 g mala pribrala na krasnych 9700 gramov, medzitym sme absolvovali vysetrenie v metabolickej ambulacii, pravidelne navstevujeme gastro, vylucili sme laktozu zo stravy a uz celkom pekne prospievame 😉 😵 😵

zknapka
16. dec 2012

@aela ahoj,ja mam takiisty problem,moj maly edusko,mal 2900Gked sa narodil ide mat teraz 9 mesiaco a vazi 658O,ale my sme boli v nemocnici,kde sme boli na pozorovani,lebo sme mali zvysene hodnoty z krvi,ale je to len potravinoveho povodu ,tam sme pribrali na 6800ale chytili sme tam rotavirus tak schudol na 6400,a teraz len velmi pomaly ideme s vahou hore zuzana tiez doobeda zje mlieko ,polievku poobede kasu s mliekom neboj sa bude dobre aj ja si to hovorim lebo tiez ma trapi ze ma malo kil

aela
autor
16. dec 2012

@zknapka držím palce, nech to aj u vás dopadne tak dobre ako u náš, o 2 týždne oslavujeme 3 rôčky a slečna má pekných 13 kíl, dobehla rovesníkov a chodí do škôlky, kde už aj celkom pekne papá 😵 😵 😵

zknapka
16. dec 2012

gratulujeme dufam ze aj my zacneme pekne priberat bojim sa co nam povedia

zknapka
16. dec 2012

@kalerabka33 ahoj som rada ze nie som sama v tomto,ak mozem,moj edko mal ked sa narodil 2900g,a teraz v 9 mesiacoch ma 6580g,za cely den ked to spojim dokopy,mlieko,polievka,a cajik.tak vypije asi tych1060,1040 ml,za den plus spapa pomimo este banan,jablko,alebo jogurt s ryzou nemam sa teda stresovat kvoli vahe?vopred dakujem za odpovet zuzana z ruzomberka

aela
autor
16. dec 2012

@zknapka aj ste kvôli váhe navštívili nejakého lekára? váš detský lekár vás neposlal aspon na gastrologiu, alebo neurobil nejaké kontrolné odbery krvi? my sme v 11 mesiacoch boli na gastro, ale mala som smolu na gastrologičku, odbila nás len nejakým sirupom, ktorý nič nepomohol, ked mala v roku 6,9 kg, obrátili sme sa na metabolickú ambulanciu v bratislave na kramároch, kde nám urobili komplexné vyšetrenie, stanovili diagnozu, aj odporučili liečbu a zároveň nám odporučili aj lepšiu gastrologičku, takže odvtedy už miška krásne prospieva 😉

zknapka
16. dec 2012

ahoj este sme neboli na gastroentologii aj sme boli na vysetreniach alenic muola tr nezistili okrem alkalickej fosfatazy,ale tranzistna,takze je uplne zdravy,ale este cakame na metabolicke poruchy

Strana
z2