2,5 ročný syn odmieta varené jedlo

michala1995
15. máj 2018

Prosim Vas o radu moj 2,5rocny chlapec odmieta varene uz dlksi cas teraz papa iba jogurty obcas chlebik.kupili SME si uz aj sirup na chut do jedla ale vobec nezabera...Dakujem za kazdu radu

kathrin17
15. máj 2018

moja mala ma skoro 4 roky a z vareneho zje tak mozno tri jedla a nic viac...polievky nehrozia....uz som z toho zufala.....ale nepomozem si...nic do nej nedostanem a uz som to prestala riesit...boli sme z toho len nervozni a k nicomu to neviedlo....uz sa chystam ale k psychologicke s nou, ci to nema povod niekde hlbsie...varene papala iba do jedneho roka a potom utalo a doteraz nic....okrem rajcinovej polievky a sladkych jedal....plus teda ryzu s masom, ked ma naladu

zuzanakaa
15. máj 2018

Moj dvojrocny tak isto vobec nechce varene.Uz som z toho nešťastná.Jogurty presnidavky chlebik a ine zje ale ak sa jedna o varene musi mat naladu sem tam.cosi zje ale vacsinou odmieta.Dcerka v jeho veku uz jedla vsetko.

veronnica080
15. máj 2018

@michala1995 A s doktorkou si to už riešila?

jasminet
15. máj 2018

je to normalne obdobie... len ide o to, ako sa k tomu postavis ty - ak nechce varene a ty miesto toho das jogurt, chlebik, blbinu, tak na to mu ani sirup na chut nepomoze. ponukat varene, nenutit, ale nedavat nic ine na zaplatanie brucha....

michala1995
autor
15. máj 2018

@veronnica080 ano riesila som to uz aj s doktrokou mame taku doktorku ze s prepacenim hovno vie...

veronnica080
15. máj 2018

@michala1995 Och, tak to nie je bohvie čo ☹ Nad výmenou si nerozmýšľala?

jasminet
15. máj 2018

@michala1995 a co ti teda ta lekarka poradila?

blairgossip
15. máj 2018

mozno proste nechuti decku alebo je to nejak zle navarene,a treba hlavne robit vytvory z toho jedla nie len ze to tak dzabnes na tanier lebo to sa detom hnusi ale je to pre nich lepsie ked napr maju rybie file v tvare postaviciek rezen nevolame reznoˇm ale nejak inak... cestoviny so zvieratkami atd Tak to zabralo na mojho bratranca

luba41
15. máj 2018

a kolko zje jedla cez den - to popíš, množstvá? je len jogurty? tekutiny, mlieko-kolko?sladkosti, kakao a pod..

matkamirko
15. máj 2018

Zaklad je varena strava,treba vyhladat odbornika,a poradit sa,ako postupovat. U gastro by som urcite skusila prvu navstevu,ci je vsetko ok ;)

diana20
15. máj 2018

No môj dva a pol ročný neje nič.. Iba cestoviny, hranolky s majonézou a jogurty a pudingy.. Niekedy polku banánu.. A chleba.. Inak naozaj nič, občas si dá sladké, čokoládu alebo tak ale aj to mi už teraz odmieta.. Niekedy sa nám podarí doňho dostať pyré.. To je naozaj všetko.. Pije veľa mlieka aj džúsu aj vody.. Pije všetko, s tým nie je problém.. Ale neje..

michala1995
autor
15. máj 2018

@luba41 mlieko nepijeme vobec.tekutiny pijeme pekne hlavne papa jogurty za den aj 4a sladkosti

michala1995
autor
15. máj 2018

@matkamirko uz SME sa objednali aj Ku detskej psichologicke ale az v juni ma volny termin

lienka175
15. máj 2018

tak v prvom rade zruš sladkosti, on nie je hladný, tie cukry ho zasýtia, ale nič výživné mu nedajú

luba41
15. máj 2018

a 4 jogurty denne by zasýtili aj mna..+ tie sladkosti=všetko prázdne sacharidy..☹

jasminet
15. máj 2018

@diana20 preco by jedol normalne jedlo ked ma plne brucho mlieka, dzusov, hranoliek s majonezou(??), pudingov a podobne?? toto do seba dzgat, tak normalne jedlo nejem ani ja...
@michala1995 dietatu psychologicku netreba, staci aby rodicia zapojili zdravy rozum

diana20
15. máj 2018

@jasminet neje toho veľa.. Jogurt si dá na raňajky, na obed mu skúšam dat normálne jedlo, ale nikdy nechce.. Tak mu dám cestoviny alebo tie hranolky... Pije normálne nie priveľa.. A mlieko pije ráno à večer jednu fľašku.. Na večeru tiež sa snažím normálne jedlo aspoň chlebík so šunkou ale nechce.. To nie ze cely deň hento je.. To som vymenovala všetko čo je schopný zjesť.. Co je zdravý rozum teda keď mi to neje? Nechať ho hladného?

obsadenemeno
15. máj 2018

kristepane, ten matersky plural je zabijak. Mas aj TY problem s pitim mlieka a nejedenim varenej stravy????

obsadenemeno
15. máj 2018

@diana20 ano, nechaj ho hladneho, aj cely den. Neboj, neumrie ti za jeden den. Dat jedlo na stol, ked nezje, proste do obeda/vecere nic ine nebude. Uvidis, ako rychlo si zvykne.

jasminet
15. máj 2018

@diana20 predstav si, ze ked moje decko nechce varene na obed, tak nedostane ziadne hranolky ani cestoviny. bud zje to je navarene, alebo ostane naozaj hladne. najblizsie jedlo o par hodin napr. ovocie nakrajane... kazde dieta si tym preslo, kazde ma take obdobie, aj moj moj syn co dovtedy zjedol uuuuuplne vsetko, zo dna na den koniec a nechcel nic len napr. cisty vyvar bez vsetkeho, suche cestoviny atd atd...alebo by len jogurty jedol, najlepsie cokoladove... no nedostal. urcite nie namiesto normalneho vareneho jedla. velmi rychlo ho to prestalo bavit ked pocitil hlad 🙂

diana20
15. máj 2018

Okej baby ďakujem teda.. Skúsim ho nechať hladného kým sa nenaje normálne toho co aj my jeme

jasminet
15. máj 2018

@diana20 mne teraz najmladsia v nedelu 3 hodiny trucovala, ze ona chce sladke, nie obed... no reku ok, sladke az po obede. svokru sice uz prsty svrbeli co jej to chcela dat, ale teda nedovolila som a po 3 hodinach mlada prisla a vypytala si aj polievku aj druhe. treba vydrzat, vysvetlit a trvat na svojom. raz to pochopi aj keby mal ist hladny par krat spat. ale urcite nenutit do jedla, aj keby par lyziciek zjedol je ok.

ink
15. máj 2018

pri jednostrannej strave spočíva riziko v tom, že tou istou stravou kŕmiš ten istý typ baktérií črevného mikrobiómu. Jednoducho, každým tvojím rozhodnutím čo ideš zjesť, sa rozhoduješ, či nakrmíš tie prospešné baktérie v čreve, ktoré ti budujú imunitu, alebo tie druhé,ktoré keď sa premnožia hrozí napríklad candida (kvasinky). Preto by som ti odporúčila začať dávať probiotiká. (prosím ťa, len nie Biogaju). Aby sa posilnili aj ostatné baktérie v čreve.

Neponúkaj mu to, čo vieš, že zje. V tomto prípade sladkosti, chlieb (keby bol aspoň kváskovy..), a jogurty. Vynájdi sa. Ak vieš, že by zjedol jogurt, sprav mu zeleninové/ovocné jedlo a navrch daj kusok bieleho jogurtu (najlepšie ovčí,alebo kozí, ale čistý). Sladké jedlo nemusia byť hneď sladkosti, ale napríklad batátové lievance... a ten chlebík, ponúkni kváskový so zeleninovou nátierkou (napríklad varená cvikla zmiešaná s lučinou).

skjatqo
15. máj 2018

Skuste uvarit sosovicovu polievku. Sosovicu namocit na cca hodinu, potom zliat a preplachnut. Dat do hrnca, k tomu par oskriabanych a nakrajanych zemiakov, dva bobkove listy, saturejku aby nenaduvalo davam stedro, trochu cesnaku a posolit. Zaliat vriacou vodou a povarit 20 minut aby boli zemiaky makke.

Toto zachranilo kedysi mna a aj moji chalani to vzdy zjedia aj 2x za den. Skuste.

tncka
15. máj 2018

@michala1995 Decko nepotrebuje psychologicku,matka ma hlavu aby jej neprsalo do krku😂 Ved rozmyslaj trochu! Ked ho natlacis jogurtami a sladkostami tak jasne ze ti nebude jest varenu stravu. Ja fakt niekedy zasnem!

ink
15. máj 2018

@tncka ahoj. vidím, že chceš reagovať a pomôcť mamičke s jej problémom. Skús ale voliť iné slová. Nebudeme sa tu ani poúčať, ani zosmiešňovať. ďakujem.

sonkaxxx
15. máj 2018

@michala1995 tak by son skusila mu nedat tie jedla co mu chutia, navar polievku slepaciu sa rezancami, tvoje dieta by malo jest varene lebo inak si pokazi zaludok

tncka
16. máj 2018

@ink Inými slovami nevystihnem podstatu :D Ospravedlňujem sa za nevhodnosť komentára. Za ostatným si stojím. Pekný deň

lenadka
16. máj 2018

@ink ahoj, prečo nie biogai-u? Probiotiká striedam ako pidi bábätko malý užíval si biogaiu. Mňa príliš nepresvedčila zmenila som na probiofix, no som rada, že už nemusí vzhľadom na vek užívať tie v kvapkách, za mňa celé zle, ako sa to babre, zle dávkuje. Teraz otváram kapsule linex a chcem vyskúšať aj biopron.

lenadka
16. máj 2018

K téme mám doma papkáča, s dcérami to nebolo až také jednoduché čo sa apetítu týka, ale zas nik ich nekazil sladkosťami, lebo ani ja ich moc nejem. No keby synovi dám "cucu" vždy keď si pýta, obed určite nezje. Máme pevný čas papania. Žiadne blbosti medzi tým. Dosť ma naštve ak pred ovrantom prídu staršie deti s keksíkom v ruke a predním sa opýtajú či si môžu dať (oni áno majú po obede a to je jediný čas kedy sladkosť môžu) ale s malým mám zvyčajne iné plány 😬. Ďalšia vec je čo jesť na obed? Hranolky? Mojej šesť ročnej sa na očkovaní pýtala či ľúbi hranolky, dieťa bolo ticho.... ona nevedela čo sú to hranolky 🤦🤷 ako nech si to dospelí jedia, ale ja to nejem tiež, tak isto iné vyprážané veci...Aby dieťa hlúpe neostalo vzala som ich potom viac krát na pizzu a hranolky a navštívili sme Mack Donald na moje potešenie im nič nechutilo ani Hamburgre ani hranolky a ani tá super zmrzlina na ktorej si ja rada pochutnám.
Treba navariť pestré farebné jedlo, nie čisté zemiaky napr. Dať do nich aj kolieska mrkvy, trochu hrášku...a hlavne dieťa papá to čo rodičia ak odpozera zlé vzory tak sa tak chce stravovať aj ono aj keď sú aj výnimky.