Od ktorého mesiaca môže dieťa jesť zavárané ovocie?
Chcela by som dať malému aj broskynku, marhulu, ale tak teraz v zime je ťažké zohnať čerstvé a keďže máme veľa zaváranín, tak ma napadlo, či mu môžem dať. My necukríme, a keď aj hej, tak len minimálne.
No prave v kompotoch vela cukru mas...kde byvas, ked nemate moznost sa dostat k cerstvemu ovociu?
@lorela dostáva samozrejme na obed zeleninku, ale na desiatu mu zvyknem dávať jabĺčko, banánik, ale iné sa veľmi nedá s ovocia dať teraz v zime.. Nechcem ho mať len na zeleninke...
@ifkael bývame v meste, ale keď vidím, ako vyzerá niekedy to "čerstvé" ovocie, nejedla by som ho ani ja.. A ja myslím domáce zaváraniny bez cukru, nie obchodné...
@seemani Hrušky, hrozno, mandarinky, pomaranče - alebo máš ešte malé dieťatko na citrusy? Na obed zelenina, na desiatu a olovrant máš priestor pre ovocie, dostačujúce, myslím. Navyše, tá zelenina sa k obedu - k mäsu a polievke hodí viac, ako kompót. A to kompótované ovocie je zo záhrady? Uznávam, že kvalita ovocia je nielen v zime, ale aj v lete niekedy mizerná, ale stále tam tie vitamíny a minerály v určitom množstve sú, minimálne teda vláknina. V zaváranom už nie je ništ 😉
@seemani Aaach, 5 mesiacov, to je ešte malinký. To je škoda mu dávať už teraz zaváraniny. Ale v lete mu môžeš kopec ovocka zo záhrady zamraziť a v zime ako by si našla. Veď môžeš aj hrušku, hrozno atď. pomaly skúšať. Objavuje nové chute, spoznáva, nemaj obavy, určite sa mu ešte dobrých pár mesiacov nič nezunuje. Navyše, teraz začínaš synčeka učiť na "obyčajnú" chuť zeleniny a ovocia...
Ja neviem odkedy, moja ma 9 mesiacov skoro a neviem ci by som dala.
Moja má 3 rôčky a len nedávno vyskúšala zaváranú uhorku 😵
Ja by som v 5 mesiacoch ešte nedala ale tak to je len na tebe 😀
...zavarane by som nedala...... nech ma prvy chutovy ovocny vnem z normalneho cerstveho, zatial radsej zeleninu alebo z ovocia stavu z jablcok, avokado...naozaj 5 mesiacov, to je este doslova kojenec...... Mojej som davala od 6 -7 mesiacov surove pasirovane ovocie zo zahrady..... maliny, rongloty, cernice, slivky, broskyne.....
Fakt by som radsej pockala, alebo ked uz, tak od predajcu zahradnych slovenskych jablk kupila ale kilo jablk a z toho mu robila surove jemne jablkove pyre......

@seemani kludne mozes,samozrejme,ze nie celu flasu,ale jednu marhulu k obedu+ stava nic neurobi zle,...taktiez hrusky,jablka,broskyne,.... 🙂