Od ktorého mesiaca môžem dávať kravské mlieko?

tanickae
2. jún 2014

Ahojte 🙂 prosím Vás pekne, odkedy môžem dávať dieťatu kravské mliečko ? Mám ho vymeniť za umelé či aj umelé ešte dávať ? dakujem za všetky odpovede 🙂

lusyke
2. jún 2014

Pokial viem tak materske/umele sa ma davat do 2 rokov minimalne. Co sa tyka kravskeho tau nazory su rozne. Niektori tvrdia ze kravske sa nema davat do 2 rokov. Najnovsie vyskumy zas tvrdia ze je dobre dieta zacat zvykat na kravske uz pred 1 rokom. Cim skor sa da tym je mensie riziko ze na neho bude mat dieta alergiu. Samozrejme ale musi byt plnotucne. Ja malej davam kravske asi od 10 mesiacov ale vzdy v nejakom jedle. Napr. zapecene zemiaky so syrom a mliekom alebo brokolicovu mliecnu polievku. Nikdy som jej nedala ciste kravske mlieko len tak. Dostava materske takze je to aj zbytocne.

charluc
2. jún 2014

ahoj 🙂 ja som pri oboch detoch davala od 1 roka a su zdrave a nevyzera,ze mi ublizilo 🙂 😉

galaxy
2. jún 2014

Mojej sabi robím pyré len s krav. mlieka,od 7,5m 🙂

sandrika1986
2. jún 2014

Ahoj, ja som tiež začala dávať kravské mlieko dcérke od jej 13 mesiacov a všetko je bez problémov 🙂

googlinqa
2. jún 2014

moja pije nutrilon rano a vecer, cez den do jedal davam klasicke mlieko 🙂

siska53
2. jún 2014

@tanickae ja som davala,kravske po roku obcas do mliecnych polievok ci omacok.inak syn bol od 11m na umelom mlieku do 3.rokov,potom uz nechcel ziadne.
dceru som dojcila,tak,nebol dovod na ine mlieko,skusala som, az ked som ju chcela odstavit,no az ked bola,ochotna pit i ine mlieko,tak som ju odstavila. Kedze to bolo,teraz,co ma 2roky,tak pije rozne,mliecka, obcas aj kravske,ale predovsetkym pije UM a sojove,ci pohankove. A tak,to bude do minimalne,3rokov.

marsel82
3. jún 2014

Moja mala práve rok.a taktiež by sme jej chceli dať vyskúšať kravské mlieko.Len neviem ako jej ho podávať,myslím či ho mám zo začiatku riediť čajíkom,aby to nebol až taky šok.

magda10
30. jún 2014

@marsel82 - nemusíš ho riediť čajíkom, skús dať bábetku od 1 roka najprv kozie mliečko. Podobá sa skôr na ľudské a je aj ľahšie stráviteľné a asi po 2 mesiacoch jej daj kravské.