Od ktorého mesiaca ste začali prikrmovať?

kantruska
13. máj 2022

Ahojte žienky, chcela by som Vás poprosiť o radu. Mam 3mesačnú dcérku. Mám svojho mlieka málo, takže malá už od narodenia papá aj Nutrilonom.
Chcela by som sa Vás opýtať odkedy ste začali prikrmovať svoje detičky? Čítala som, ze sa môžu od 4-6 mesiaca. Kedy to je podľa Vás najlepšie? Viete mi poradiť aj nejakú stránku, kde by som sa dozvedela viac o tom ako ich pripravovať? Vopred ďakujem za každú radu 😊

evicta_zumpa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sona96
13. máj 2022

@evicta_zumpa ďakujeme za hodnotný príspevok do diskusie... Ale k téme, podľa mna je najlepšie začínať s prikrmom, keď dieťa začne prejavovať záujem o jedlo, ale býva to ukončený 4. mesiac u detí na UM a ukončený 5. mesiac u detí na MM. (U nás to bolo 5 mesiacov a 2 týždne, lebo malý sa išiel potrhať, keď nás videl jesť, takže to bolo také intuitívne). A stranok je milión, to ti iné baby poradia viac, ale my sme dostali brožúru od pediatra a išli sme viac-menej podľa nej.

barien
13. máj 2022

@kantruska ahojky my sme začali keď mala malinká 3 aj pol mesiaca. Začala som 1-2 lyžičky mrkvove pyré 🙂 veľa šťastia .... Každá mama si spozná dieťatko čo sa papania týka a každá si spraví po svojom ... Najlepšie ísť podľa seba a nepocuvat rady druhých ... Lebo niektoré ťa potom ,,ukamenuju " ja som malú kojila do 5 mesiaca začala som však aj napriek tomu že som kojila s prikrmami a neľutujem to ...malinká má rok aj pol je živá zdravá nemala ani raz antibiotiká ....druhá dcéra to prežila taktiež má tento rok 10 ....čiže nemenila by som to akym spôsobom som začala s prikrmami 🙂

amelie2017
13. máj 2022

3 mesacne by som radsej dokrmovala dojceneckym mliekom ako zeleninou.
Mam dve deti, obe okolo 3 a pol mesiaca prejavili zaujem o jedlo- ked sme jedli my, prezuvali, slintali, natahovali sa za jedlom. Obom som skusila dat prikrm v 4 mesiacoch a par dnoch. Dcera hned vserml krasne spapala. Syn- u ktoreho mi to odporucal aj pediater kvoli silnemu refluxu o jedlo zaujem mal, ale vsetko vypluval. Skusala som vzdy po tyzdni. Naozaj zacal jest aj niekedy okolo 7 mesiacov. Kazde dietatko je pripravene v inu dobu.

kantruska
autor
14. máj 2022

@sona96 aha, tak to som nevedela. Popravde už sa pozerá, keď niekto niečo je.

zuzuliennka1
14. máj 2022

@kantruska na toto sa opytaj radsej svojho pediatra, lekar ti najlepsie poradi. Niet sa kam s prikrmami ponahlat, 3 mesiace su este velmi malinko, nema na to vyvinuty zaludok. Ak mas mlieka malo a prikrmujes, to nie je ziadna hanba ani zlyhanie, umele mlieka su dnes robene kvalitne, dieta v nom ma, co potrebuje. Aj dieta na umelom mlieku na nom ma byt minimalne 4 mesiace, idealne 5.

gertys
14. máj 2022

Ked Vas sleduje ako jete a vidite v nom zaujem tak mu zacnite davat po troske. Ja uz teraz ked je rozjedene tak davam po troske zo vsetkeho. Aby si zvyklo na chute. Na ake chute naucite to mu bude chutit lebo nepozna nic ine. Ale ja uz mam vacsie dieta. Ale skusat sme sa zacali v 4m kedze sm rboli na UM 🙂

alexandra2010
14. máj 2022

koncom 3. mesiaca uz dostala zeleninovy vyvar. Ale naozaj len mrkva a zemiaky. Ked raz si dala vyvar, kde bol hrasok, velmi ju to nafuklo. Vtedy uz bola na UM.

kantruska
autor
14. máj 2022

Žienky ďakujem za každú radu 😊 samozrejme ešte budeme na mliečku. Podľa vašich rád sa skúsim poradiť s pediatrom a zároveň si malinku odsledujem 😊Ďakujem dievčatá, pekný deň 😉

katarinamamina
15. máj 2022

@kantruska kľudne sa poobzeraj po nejakých receptoch na prvé príkrmy a od 4 mesiacov môžeš dávať ochutnávať. Ja mám štvrté dieťa, o tri dni má štyri mesiace a je kojená. Vždy som pomaly začínala v štvrtom mesiaci a teraz to tak tiež spravím.

mareri
27. jún 2022

od piateho mesiaca a začali sme mrkvičkou.