Odmietanie fľašky 8 mesačným synčekom

vlasenka
5. máj 2015

Prosím Vás, poraďte mi ako mám naučiť 8 mesačného synčeka piť z fľašky. Viem, že na túto tému tu bolo už asi mnoho diskusii. Keďže ho stále kojím a ani keď bol maličký som mu nedávala fľašku, tak on vôbec nie je na ňu naučený. Ďakujem 🙂

mimi8814
5. máj 2015

a teda naco ho to chces naucit? 😉

lorela
5. máj 2015

@vlasenka A nechcela by si ho ešte pár mesiacov dojčiť?

vlasenka
autor
5. máj 2015

@mimi8814 chcem ho to naučiť preto lebo v noci sme stále hore a stále na prsníku. viem, že to možno nie je tým, že je hladný, ale čo keď ano.

vlasenka
autor
5. máj 2015

@lorela chcem ho dojčiť, ale potom budeme asi piť rovno z pohárika 🙂

meusicka
5. máj 2015

ahoj, moje baby odmietali flasku uz ked mali 4 mesiace a ja som nemala dost mlieka. bolo to trapenie. a na flasku si nezvykli vobec. dokrmovala som po lyzickach a potom sa naucili pit z poharika s makkym naustkom. tak mozno mozes skusit rovno to a uvidis.

mimi8814
5. máj 2015

@vlasenka ja mam podobne stare babo a tiez kojim, v noci maly spinka so mnou a ked sa zacne vrtiet a budit dam mu prsko a spinka dalej, ja tiez lebo prsko mu davam uz automaticky v polospanku a je to supis, vyspine sa obaja. bohuzial nikde neni napisane ze ked mu das flasu tak ti prespi celu noc... babatka ako aj dospeli ludia maju spankove cykli, ale zazial co dospeli sa vie z jedneho cyklu dostat do druheho bez prebudenia tak babatka to zatial nevedia a preto sa budia, prsko je super prostriedok ako lahko babatko dostat z jedneho cyklu do druheho bez prebudenia... nam to funguje😉

lucia2358
5. máj 2015

Mne syn fľašku odmietal od začiatku, ani cumeľ nechcel. Kojila som ho do 27 mesiacov a popri tom som mu vodu alebo čaj dávala lyžičkou a potom rovno z pohárika bez náustku. Cca ročný si už vedel držať pohárik sám. Fľašu som mu už nenúkala.
Dcéra tiež nechcela fľašku ani cumeľ. Ju som naučila na fľašku asi 9. mesačnú. Bol to boj. Škoda, že som to nevzdala ako pri malom a rovno ju nenaučila na pohár 🙂 Takto mala fľašu do 5 a 1/2 roka.

vlasenka
autor
6. máj 2015

Ďakujem vám za rady 🙂

sharlotta
6. máj 2015

@vlasenka v tomto obdobi sa normalne deticky casto budia. Nastava prudky rozvoj mozgu a zacinaju si vela veci uvedomovat a vnimat. Prsnik potrebuje na to, aby dokazal vypnut a znova zaspat, pretoze funkciou dojcenia je aj pomahat detom zaspat a oni len robia to, na co su naprogramovane. Predpokladam, ze 8 mesacny uz papa prikrmy, takze hladny urcite nebude. Na "Co ked hej?" zabudni 😉 V noci je navyse najvyssia hladina prolaktinu a vdaka nocnemu budeniu sa mame tvori viac mlieka. Ak sa niekto pokusa odstavit dietatko v noci, je vysko pravdepodobne, ze mnozstvo mlieka pojde prudko dole. Konecne rozhodnutie je na tebe, o nicom ta nepresviedcam, len vravim fakty a rizika tak, ako su.

eeffka
6. máj 2015

@vlasenka ja som sa svoju dceru snazila naucit na flasku od 4m, skoncilo to tak ze som ju kojila jak blba cez 2roky ( chodila som uz do prace vyse roka, takze to bol riadny zahul) kym ma nedohryzla tak ze sa uz nedalo, co bolo sice tyzden revu ale odvtedy spi celu noc. 😠
Skusala som flasky take, onake, ergonomicke, klasika... nakoniec sa madam v 1 roku naucila pit zo slamky 😀 od starsej sestry. Aj z cumla ju natahovalo...
Niektore deti na flasu proste nenaucis...

ajana1
6. máj 2015

nedavaj mu flasku ty ale manzel alebo niekto z rodiny. Najlepsie bude ked sa uplne odpraces z domu aby ta babatko necitilo. sice bude par dni protestovat ale urcite pochopi.

kiki95
11. máj 2015

Ja mám 5 mesačného synčeka, je plne dojčený, piť z fľaše som ho učila zhruba mesiac (prevarenou dojčenskou vodou LUCKA), a to z dôvodu odberu krvi, pretože krv po odbere sa nám 2x zrazila. Kedže ja mu dávam kvapôčky na lyžičku tak som mu podávala vodičku na lyžičku a krásne mi pil z lyžičky tú vodu, potom ked mu odber urobili tak krv sa mu už nezrazila, no ale kedže nám ide leto tak som do fľaše každý den prevarila trocha LUCKY a tak som mu prikladala asi 3x do dna do pusy tú fľašu z vodou a teraz mi krásne pije vodičku z fľaše.Jednak sa mi aj veľa sliní a čo viem ked bábo veľa sliní tak treba mu dávať piť vodičku. Takže teraz tak 2x až 3x do dna mu dám len tak zapiť vodičku z fľaše a už si tú fľašu sám drží 🙂.