Odmietanie jedla u 7-mesačného dieťaťa

lenka272m
20. dec 2024

Ahojte, už som zúfalá , malý ma 7 mesiacov a začal sa brániť papaniu…z fľaše od mlieka ho napína , a fľašu s vodou to zase v pohode vypije …lyzicke sa bráni a keď už sa podari spapá 3-4 lyžičky …prosím vás stretla ste sa niektorá mamička s týmto a ako to riesit ďakujem….teraz mi spapal mliecko tak že sme najprv začali so striekačkou a potom pekne aj fľašu prijal

kag120
20. dec 2024

Ahoj, je úplne normálne, že deti vo veku okolo 7 mesiacov prechádzajú rôznymi fázami pri zavádzaní pevných potravín a pití z rôznych nádob. Každé dieťa je iné a niektoré môžu mať obdobia, kedy sa bránia papaniu alebo pití z fľaše.

Tu je pár tipov, ktoré by ti mohli pomôcť:

Zmena typu fľaše alebo cumlíka: Niektoré deti sa bránia fľašiam s konkrétnym cumlíkom, najmä ak majú problémy s podávaním mlieka cez fľašu. Skús zmeniť cumlík alebo skúsiť inú fľašu, ktorá je podobná prsníku, aby bola pre dieťa prirodzenejšia.

Skúšanie rôznych textúr a teplôt jedla: Niektoré deti môžu mať problém s určitými textúrami jedla. Ak máš napríklad pyré príliš husté alebo studené, môže to ovplyvniť, ako ho dieťa prijíma. Skús zmeniť konzistenciu jedla (napríklad riedkejšie pyré) a teplotu, aby si zistila, čo mu vyhovuje.

Zaujímavé prostredie: Skús ho skúšať kŕmiť v prostredí, ktoré ho stimuluje, napríklad pri hraní, kde bude viac zaujímať to, čo robíte, než samotné jedlo. Niekedy môže pomôcť, ak dieťa vidí, že sa do jedla zapájate aj vy alebo že je okolo neho niečo zaujímavé. to u nás zabralo.

Použitie striekačky alebo injekčnej striekačky: To, že si použila striekačku, je úplne v poriadku, ak to pomohlo. Mnohé deti majú problémy s fľašami, ale keď dostanú jedlo alebo mlieko pomocou striekačky, môže to byť pre nich ľahšie a pohodlnejšie.

Ak problém pretrváva alebo sa zhoršuje, odporúčam sa poradiť s pediatrom alebo odborníkom na detskú výživu. Môže to byť signál, že dieťa má nejaký problém, ktorý vyžaduje odbornú pozornosť. Ale vo väčšine prípadov ide o dočasnú fázu, ktorú dieťa vyrastie.

biba_18
20. dec 2024

môj nechcel jesť tiež v tom veku, bol plne kojený a mal dobré krvné výsledky tak pediater povedal nech ho nenútim, že len kojiť keď chce a veľmi pomaly pridávať, že on sa rozje ... no, že by sa rozjedol, to sa nedá povedať 😂 ale hladný neostane, neboj ...

lenka272m
autor
20. dec 2024

@biba_18 lebo sme boli aj na krvi a že to je v pohode iba vápnik mal zvýšený ale že je to ešte v norme , len dr povedala že ak nebude jesť mame prísť v nedeľu do nemocnice na infuzky…a veľmi sa bojim nechcem stráviť Vianoce v nemocnici

biba_18
20. dec 2024

@lenka272m aha, ty nekojiš? tak držím palce!

lenka272m
autor
20. dec 2024

@biba_18 nie sme na UM