Odmietanie vody a čaju 6 mesačným dieťaťom

miriam108
19. júl 2017

Zdravím Žienky, potrebujem radu. Moja dcéra bude mať čoskoro 6 mesiacov. Na podnet pediatričky som začala prikrmovať. No a tu nastal problém. Po papaní jej ponúknem prevarenú vodu alebo čajík, lenže odmieta. Keď zistí, že to nie je mliečko, nechce. Už som skúšala aj lyžičkou, vypľúva... ja už neviem ako do nej dostať tekutiny okrem mliečka.

gondyo
19. júl 2017

neviem akú máte kvalitu vody,skúste dojčenskú vodu kupovanú napr.rajec,lucku...ak kojíte stačí jej aj mliečko..niekedy to trvá dosť dlho kým si zvykne na nové chute a veľa detí nechce nič iné ako mlieko...ak už máte ovocné príkrmy skúste červený melon,má vela vody..

miriam108
autor
19. júl 2017

@gondyo ďakujem pekne za radu. Skúsim tú dojčenskú vodu... Veď to nekojim, nemala som mliečko a teraz papáme zeleninu, ovocie sme ešte neskusili.

mima6661
19. júl 2017

Ahoj,mala som podobný problém,vodu vôbec,neskôr pila iba bylinkový čaj Leros,ale dobiehala som to flaškou Um naviac,našťastie z toho nepriberala,lebo začala práve loziť😅teraz-takmer 3-ročná,tiež tomu pitiu moc nedá,takže sa snažím každý deň aspon tanier polievky,ovocie(hlavne melón a hrozno idú 😆)a popri tom má poruke flašku s vodou...nie je to ideál,ale stačí jej to zatiaľ.

zabina27
19. júl 2017

@miriam108 mlieko nestaci, musi sa naucit pit, nasa mala kvoli tomu skoncila so zapalom obliciek (mala 9 mesiacov), tiez som cele tyzdne skusala vsetko mozne, caje, vody, stavy, flase, striekacku... z kazdeho trosicku, ale malo. nic jej nechutilo a tak sme aj dopadli, po nemocke som kupila sunarek granulovany caj malinovy, ten konecne pije. lezie to do penazi (lebo ked ju vidi 3rocny brat, tiez to pyta), ale tak aspon pije 🙂 robim slabsi, ako je v navode, ale ked urobim velmi slaby, nechce, takisto ak skusim nieco ine (iny caj, vodu, dzus) chutna, ale nenapije sa tak ako toho sunarku ☹ snad sa casom nauci aj na ine.
takze mozes skusat, ale v tychto teplach potrebujes rychlo prist na to, co bud pit, aby sa nedehydratovala... zatial rob redsie prikrmy, polievocky, za chvilu aj to vodove ovocie. dojcenska voda z pet flias je zbytocna (ale mozes skusit aj tu 😉 ), pokial mate vodovod, tak mate dobru vodu (ak mate studnu, tak neviem 🙂 )

miriam108
autor
19. júl 2017

@zabina27 bože ani ma nestraš. Snažím sa jej každú chvíľu ponúknuť pitie. Keď bola bábo, čajík mi pila, len potom nechcela mlieko, tak čajík sme prestali dávať. Cez deň mi vypije liter Um a robím jej teraz zeleninovú polievočku. Už ma napadlo, že jej do vody cvrknem trošku sirupu. No nič, budeme sa trápiť. Možno si časom zvykne..

zabina27
19. júl 2017

@miriam108 nestrasim, preto pisem, aby si ju na nieco naucila 😉 ja som skusala aj sirup... uz som bola v stave, ze by som jej dala aj pivo, keby to pila 😀 kludne skus aj sirup (alebo cistej ovocnej stavy trochu do vody), nasej ani to nechutilo, my si myslime, ze sladke im zachuti, ale nemusi, uvidis. ked nedas vela, len na take "prevovanie" vody, postupne sa da davat menej a menej.
syn zo zaciatku mal tiez uchylku, ten vypil vodu aj caj, ale muselo tam byt trochu jablcnej stavy, postupne sa naucil pit hocico, vypije aj cistu vodu, ale tak chutia mu aj dzusiky.
a ja po takejto skusenosti urcite nebudem trvat na tom, aby dieta pilo len cistu vodu a bedakat pri tom, ze vypije ledva 2 dcl za den. treba si zistit, kolko cca ma na svoju vahu za den vypit a snazit sa o to 😉
drzim palce 😉

lia23
19. júl 2017

skus ovocne stavy...myslim take ze odstavit jablko, pomaranc (i ked na pomaranc je este malicka), hrusku, a pod. ....

luga_luga
19. júl 2017

moja mala ma uz 2,5roka a davam jej vodu striekackou, inak nevypije nic, funguje este vydieranie - ak sa chces ist hojdat, musis sa napit a pod. zial, nepomohlo nic, ani vsemozne salky, flase, slamky, obycajny poharik, dzus, osladena voda, nic, davam si vodu do odmerky a striekackujem kazdy den :(

denisa098
19. júl 2017

@miriam108 zarob jej sunar ale na 150 ml nedas klasicky 5 odmeriek ale 1 az 2.Z toho sa napije,predavaju cistu jablkovu stavu alebo malinovo jablkovu od Hip napr,zriedis s vodou nedavaj neriedene a rozbehne sa,toto nam radila aj doktorka.Ps. nie syrup.

denisa098
19. júl 2017

A kup jej nejaku peknu detsku flasticku na toto pitie,to tiez zabera,nechu to aj ocami laka.

denisa098
19. júl 2017

A este,tekutiny ktore dieta spotrebuje za cely den sa rata aj, tekutiny v prikrme,to jest. polievka,pyre atd. ,mnoztvo mliecka,ktore pije pocas dna plus co vypije,ma mat tusim 6 az 8 mokrych plienok denne,tak len aby si ju neprepila,lebo to nie je dobre.Mnoztvo tekutin ktore ma prijat podla veku a vahy dietatka.

miriam108
autor
19. júl 2017

Ďakujem dievčatá za rady. Pokúšam všetko, len nech pije. 😉

haslerka31
19. júl 2017

Moji chalani to iste.Pri starsom som kupovala riedene ovocne stavy Hipp a este som ich miesala s Luckou.Teraz ma starsi 7 rokov a ked sa ho opytas ,ci chce dzus,ci vodu , sam si vypyta vodu a malinovky,ci dzusy nechce.Mladsi ma 7 mesiacov a tiez vypije vodu,len aj je riedena tym Hippom.A stale davam menej a menej stavy ,az kym si nezvykne len na vodu 🙂