Odnaučenie od Nutrilonu

patka159
13. júl 2016

Ahojte. Potrebovala by som od vás malú radu. Ide o to,že moj malý mal prednedávnom rok a stále pije Nutrilon 2 good sleep.. Pije ho len večer pred spaním a ráno keď sa zobudí. Chcela by som ho naučiť na kakao,krupicu alebo obyčajné mliečko,keďže Nutrilon je dosť drahý a vydrží cca 2týždne a aj tak je malý už dosť veľký nato aby ho prestal piť. Veeeeelky problem je v tom,že on tieto veci nechce ani cítiť.. Voobec nechce kakao ani čisté mlieko.. Neviete mi poradiť ako ho nato naučiť?? Budem velmi vďačná za akukolvek radu 🙂

Prosím mamičky ktoré sú "proti mlieku"

patka159
autor
13. júl 2016

Prosím mamičky ktore su "proti mlieku" aby sa ani nevyjadrovali 🙂 ďakujem 🙂

evittam
13. júl 2016

@patka159 A už si mu skúšala dať normálne kravské mlieko? A do toho napríklad kakao-granko-trošku? Alebo skús spraviť krupicovú kašu. No alebo iné mlieka teda ak kravské nechce. Prípadne ak ani to nezaberie tak skús lacnejšiu verziu UM - Babylove z DM. Inak fakt viac poradiť neviem - u nás žiadny problém nebol - od roka sme prešli z UM normálne na kravské....
Alebo ak by vôbec mlieko nechcel - žiadna katastrofa, nahradiť sa dá jogurtami, syrom, inými mliečnymi výrobkami...

patka159
autor
13. júl 2016

@evittam ano normálne kravské som skúšala.jogurty spapá všetky,no on mi pri tomto nutrilone zaspáva tak preto ho potrebujem naučiť aspoň na krupicu pred spánkom

inulienka11
13. júl 2016

Ahoj.moj maly ma tri stale pije nutrilon.obycajne mlieko nechce vobec.ide uz do skolky tak tam sa nauci.starsi pil doma nutrilon do 4-roch rokov a v skolke pil obycajne.

evittam
13. júl 2016

@patka159 No tak mu uvar krupicovú kašu a hotovo, ak nebude chcieť ani to a ani iné mlieko a podobne - tak skús to čo som ti napísala.....Alebo ako to funguje u nás - aj keď je už staršia - dostane normálne večeru-polievku, prípadne niečo iné a mlieko ani kakao a ani nič už nedostane a hotovo.

magmolatus
13. júl 2016

@patka159 Manzelka kojila do 13 mesiacov, mala sa potom jedneho dna sama rozhodla, ze prejde na 3,5% mlieko a materske uz viac nechcela.
Mali sme doma nachystany sunar a jeden nutrilon, lebo sme cakali ze mozno uz pride chvila ze uz materske nebulo treba.
Par tyzdnov predtym sme jej ho len tak skusali davat ako bude reagovat.

Mozno by stacilo mu davat nutrilon redší aby z neho tolko nemal a sa mu sprotivil, respektive aby bol viac hladny a potom zje aj teba.

glorikarebeka
13. júl 2016

@patka159 ja som sice nurtrilon nemala,ale tiez som to zacala riedit.Zo zaciatku som dala viac umeleho a priliala som obycajne a potom pol na pol a teraz uz len obycajne.Ale ja som UM davala do 2 rokov.

patka159
autor
13. júl 2016

Dakujem vam za rady.. Ja ale maleho na tom nutrilone uspavam takze kvoli tomu ho potrebujem niecim nahradit.. Dnes som mu skusila zriedit nutrilon s 3,5% mliekom a nastastie "klop klop" ho vypil.. Takze dufam ze ho pomaly prestavim len na to

adel222
13. júl 2016

ja som presla z nutrilonu na babylove. to je mega lacne, detom chuti, skus. kakao z granka? fuj to mu nedavaj, hrozne vela cukru, zbytocny hlupy navyk mu spravis a pokazia sa mu zubky.

sardinka335
13. júl 2016

Tak skušaj riedku krupicu alebo ako to robíš ze riediš ten Nutrilon ale nedavaj to kakao na noc...ako ja osobne nie som ziadna eko bio hysterka, ale toto ničí detsky chrup - asi po tom Nutrači mu nejdeš umyt zuby. Tie zuby su celu noc nalozene v tom ,,kakau,, a budu sa časom kazit. Takze mozno ušetríš na Nutrači ale časom prerobíš na zubarovi....Ako myslím to v dobrom, ale to len tak pišem čo mi naša zubarka hovorila, ze neni dobre toto davat na večer lebo tie zuby velmi trpia, resp. sklovina.

simaaprilova
13. júl 2016

@patka159 my akurat prechadzame na normalne kravske mlieko a tiez davam tak ze vypije 120ml nutrilonu.tak teraz jej davam 30kravske a 90 nutrilon a po troch dnoch pridam pol na pol a potom celu flasku.pripadne skuste rozmixovat s nejakym ovocim to mlieko-bananove,jahodove,malinove,....aj to zasyti,aj vitaminy ma,aj dobre chuti😉 pripadne do kravskeho dat jednu dve polievkove lyzice instantnej kase,tie su tiez rozne prichute.ja tak malej uz davno zahustujem na noc nutrilon a budem pokracovat aj do kravskeho.

anjelicek26
13. júl 2016

Rocne dieta prechadzat na kakao ci krupicu na noc no na ti neviem. Na mlieko ma este narok, v plnej davke, ak je ti nutrilon drahy, skus babylove z dm, nestoji ani polovicu toho, co nutrilon a kvalitativne je velmi dobre. Plus ako pise @sardinka335 zuby budu trpiet ak ich nevycistis po mlieku... preto by malo byt nocne mlieko co najviac s prirodnym cukrom - laktoza, fruktoza - co teda asi v kakau a krupici bude aj iny cukor.

simaaprilova
13. júl 2016

@patka159 a kakao....ja som bola kakaovy a flasovy zavislak do cca 5 rokov.som tu,dospela,za cely zivot s jednym kazom!!! A to tiez nie z toho ze som jak susnacka pila na noc kakao😉 ale samozrejme nie granko ale klasicke horke kakao a len s troskou cukru.

anjelicek26
13. júl 2016

@simaaprilova len nie vsetky deti maju take odolne zuby, ber to tak. Zuby su potvora geneticka a niektorym to fakt skodi... Benji mal "len cumel" a teda horne 4 ma pokazene riadne, len kamen v podstate, ale vyzera to otrasne, keby este cucal kakao na noc, tak je asi bezzuby :( Ked to dieta vypije pred spanim a zuby si umyje, to by bolo super no... ale to flaskovci asi nerobia, oni s tym zaspavaju...

simaaprilova
13. júl 2016

@anjelicek26 to je tiez pravda.to uz mamicka co zalozila diskusiu musi vediet ake su zubky dietatka a ake su v rodine.znama moja sa mohla na hlavu postavit a aj tak ma znicene doslova zhnite zuby a ma to po otcovej strane.detto tam cela rodina z jeho strany:-/ tak ked teda nie kakao tak mozno tie mixnute mlieka s ovocim co som pisala skusit.a medove som ani neuviedla to je len zabijak zubkov