Otázky ohľadom prikrmovania 6-mesačného chlapčeka

veronika2806
6. jan 2021

Ahojte.
O tyzden má malý ukončený 6mesiac, s prikrmami som začala od ukončeného 5m.
Začala som každou zeleninou cca dva tri dni .už dva dni dávam zmiešanú zeleninu teda pyré z dvoch a viacerých druhov zeleniny .
Ostatné jedlo ostáva len materské mlieko .
Tuhú stravu dávam len na obed .
Snažím sa aby vypil aj trocha vody po lyžičke nakoľko z fľaše nevie piť.
Kedy začať s mäsom na obed a kedy môžem pridať desiatu a olovrant ? Resp. Kedy a ako často má takéto dieťa papať tuhú stravu? A kedy pridať lepok?v akej forme?
Ďakujem za reakcie 😊

miadi
6. jan 2021

@veronika2806 maso a ryby mozes od 6m aj lepok moze jest chleba cestoviny. Kojene babo si mala zacat v ukoncenom 6m prikrmovat ale nevadi ..to su tabulky. V 6m by malo jest dieta 2-3x denne olovrant desiatu v 10-11m alebo aj neskor.

erickatt
6. jan 2021

@veronika2806 ryby az od roka. Ale mozes začať jablko, banan... Ale 100 mamiciek, 100 nazorov. A dalsich 100 od pediatrov

ukulela
6. jan 2021

@veronika2806 nezvazuj sa tabuľkami, choď podľa dieťaťa. Starší jedol príkrm rozdelený jednu porciu na 2 dávky skoro od zaciatku. Dopo a popo. Neskôr som prvé nahradila ovocím/ vločkami/ jogurtom. A ešte neskôr pridala večeru, čo ale nebola kaša, ale obmena obecného menu. Po mesiaci môžeš pridať mäso, potom žĺtok, mne sa osvedčilo prepelici. Lepok už dávaj po troške, stačí hodiť cestovinu rozvarit, alebo ovsené vločky, pšeno s pod.

miadi
6. jan 2021

A vodu kojene vobec nemusi pit. Mà jej dost v prikrmoch. + materske mlieko hydratuje viac ako voda.

veronika2806
autor
6. jan 2021

Ďakujem krásne všetkým .
Takže takto . Dobré tak ešte pár dní potiahnem miešaním zeleniny potom pridám mäsko a o pár dní ako desiatu už môžem aj ovocné pyré spraviť však?
Inak akým mäsom odporúčate začať ?@ukulela

bagre
6. jan 2021

@veronika2806 tak ako píšeš, pomaličky, postupne budeš vidieť ako reaguje a pridáš aj chody aj ďalšie potraviny... ja som začala kuracím mäsom

andreatytler
7. jan 2021

@veronika2806 Citala som velmi vela roznych rad. Kazdy clanok, kazda kniha aj kazda mamicka ti da ine rady. Nakoniec som davala skoro vsetko co ma napadlo... ale
Brokolicu a karfiol az od 8 mesiaca
Med az od 1 roka
Huby az od 3 rokov
Vela mamiciek tu na konikovi zacalo s kuracim a kralicim a morcacim. Ja davam ryby (losos, pstruh), kura, hovadzie aj bravcove... on toho masa aj tak zje tak strasne malo.
Ja som tiez zacala s prikrmom 1x denne ked mal 5 mesiacov a asi ked mal 7 mesiacov som davala 2x a potom ked mal 8 mesiacov som davala 3x denne... Do 1. roku su prikrmy len ako doplnok a skor ozivenie stravy a zabava a testovanie alergii... tak nie je potrebne mat pevne pravidla.

lucylliana
7. jan 2021