icon

Ovsené vločky a jogurt pre 13-mesačné dieťa

29. apr 2025

Dobre ráno syn má 13 mesiacov, ráno už mlieko nemá total odmieta čiže začíname raňajky o 7 pol 8 ovsené vločky s ovocím a na desiatu okolo 10 má biely jogurt. Len sa chcem opýtať čo je to dobrá kombinácia? Ovsené vločky s ovocím a potom jogurt?

lenkakravcova
29. apr 2025

Úplne vpohode. Keď mu chutí tak je to fajn. Raz za čas môžeš dať aj trošku kakaa/granka (len pre zmenu chuti) k vločkám.

autor
29. apr 2025
@lenkakravcova

Úplne vpohode. Keď mu chutí tak je to fajn. Raz za čas môžeš dať aj trošku kakaa/granka (len pre zmenu chuti) k vločkám.

@lenkakravcova ďakujem veľmi pekne vyskúšam🙂

lucia13022023
29. apr 2025

Jasne. Ale ja osobne by som Granko nedávala, nevidím dôvod. Skôr obmienala ovocie atď

mauduska
29. apr 2025

Kakao sa neodporúča dávať deťom do troch rokov, keďže obsahuje kofeín. Keď už má rok, daj mu tam radšej napr. med, javorový sirup, vanilkový extrakt, iné ovocie.

autor
29. apr 2025
@lucia13022023

Jasne. Ale ja osobne by som Granko nedávala, nevidím dôvod. Skôr obmienala ovocie atď

@lucia13022023 a nevadí že to vločiek pridám ovocnú výživu z DM a nie riadne ovocie?

autor
29. apr 2025
@mauduska

Kakao sa neodporúča dávať deťom do troch rokov, keďže obsahuje kofeín. Keď už má rok, daj mu tam radšej napr. med, javorový sirup, vanilkový extrakt, iné ovocie.

@mauduska ďakujem vyskúšam🙂

mauduska
29. apr 2025

Ja mám menšie dieťa a dávam mu do jogurtu výživu občas, nech má jogurt príchuť. Ale výživa nemá toľko vitamínov a všetkého, ako čerstvé ovocie. 🙂

lol2219
29. apr 2025

Ja osobne jogurt zmiesam s vlockami a na to dam javorovy sirup/med/skoricu/kokos a nakrajane ovocie..
tiez nevidim vyznam v granku, osladi to samotne ovocie 🤷‍♀️

vkatush
29. apr 2025

Môj ľúbi jogurt s vločkami a s ovocím, dávala som mu, keď nemal ešte ani rok.

Ak chceš zaradiť mlieko a ti ho odmieta, skús urobiť kašu (dospelá dávka 30g vločiek rozmixuj na prášok, pridaj 200 ml mlieka, niekedy dám trošku vanilky a za stáleho miešania uvariť. Varíš podľa toho, aké husté chceš. A pridať ovocie. Ja rada pokvapkám agáve/med/vanilka, pridám chia,... Môj to miluje.

Napr to sme si robili minulý týždeň.

autor
29. apr 2025
@vkatush

Môj ľúbi jogurt s vločkami a s ovocím, dávala som mu, keď nemal ešte ani rok.

Ak chceš zaradiť mlieko a ti ho odmieta, skús urobiť kašu (dospelá dávka 30g vločiek rozmixuj na prášok, pridaj 200 ml mlieka, niekedy dám trošku vanilky a za stáleho miešania uvariť. Varíš podľa toho, aké husté chceš. A pridať ovocie. Ja rada pokvapkám agáve/med/vanilka, pridám chia,... Môj to miluje.

Napr to sme si robili minulý týždeň.

@vkatush ďakujem ti krásne ❤️ vyzerá to úžasne mňam