Papanie 19-mesačnej dcérky

niky6
9. dec 2022

Ahojte, ked som zacala s prikrmami tak mi zo zaciatku dcerka chcela papat ale potom to snou seklo a odvtedy je to boj az doteraz.. Niekedy su dobre dni niekedy zle ale teraz v poslednych dnoch mi uz nic varene nechce ale ze vobec a aj ked len 2 lyzicky a vypluje.. Posledne dni to vyzera u nas tak ze ranajky jogurt 2 lyzicky a konec potom ide ku chladnicke a pyta jest dam jej na vyber xy veci a nic z toho nechce.. Potom zje doobeda mandarinku alebo banan, potom ide spánok a ma moje este MM nakoľko este kojim viem ze to moze byt aj tym ze kojim a nechce jest ale poznam zas detičky ktore pijú mlieko a aj tak pekne papaju, no a obed mi momentálne nic nezje, poobede kapsičku ovocnu alebo chrumky a na vecer horko tazko kasu ktorú milovala teraz uz nechce.. Takze momentalne nič skoro neje ziadne polievky, maso nemala asi od 8 mesiaca lebo nechce, takze teraz bud trocha jogurtu zje, sem tam pecivo ale málokedy, kasu, chrumky, kapsičky, ovocie a zeleninu ziadnu co jej chutila aj mrkva už nechce. Prejde to ked prestanem kojit? Lebo čakáme 2 babo a buduci rok by som chcela odstaviť. Nje su nejake vitaminy ba podporu chuti lebo brali sne jedny ale to nepomohlo..

janka_266
9. dec 2022

@niky6 prestala by som dávať chrumky, a iné snacky medzi hlavnými jedlami, aj mlieko cez deň. Pravdepodobne vie, že keď nezje obed/večeru, dostane niečo iné. Tieto veci dávať až keď zje normálne jedlo. Môj tiež nechce jesť, hlavne u babiek, keď ho kŕmiš od rana do večera. A nebojte, žiadne dieťa, ktorému bolo núkané jedlo ešte od hladu neumrel.

slovakboy
9. dec 2022

@niky6 nenúť ju. Ak nechce nechce. My deti nútime do pravidelnosti raňajky obed večera a vždy rovnake množstvo. Keď vypľúva, druhý pokus o dve hodiny. Keď pije aj mliečko má asi dosť. Keby vôbec nejedla nepoviem ale keď sú aj dobre dni tak to bude asi tým množstvom a častotou. Ty máš inú predstavu ako ona.

heln
9. dec 2022

@niky6 no, tazko takto radit, ale ma rok a pol a ty sa ju snazis krmit ako babatko do roka, chapem, ze je to zlozite, tiez som mala dceru, ktora jedlu neublizila.
nic nepises o chlebe, pecive, a ani o normalnych jedlach. preco kasu na veceru? neskusila si napr. zemiaky, cestovinu s tvarohom, alebo "normalne" jedlo?
na moje deti fungovalo vzdy to, ze si manzel nachystal na tanier nejake jedlo, odniesol do obyvacky na stol, isiel po kecup do kuchyne a deti mu medzitym vyjedali z taniera.

janka_266
9. dec 2022

@heln presne ako píšete, prestať dávať kase, a normálne jedlo im ponúkať l. deti vidia, že jedia iné ako my. Môj je od začiatku kúsky, kasu sne ho učili jesť asi mesiac, keď mal 8-9 mesiacov, aj to ju jedol asi pár týždňov. Tekuté mu nešlo 😃

ls56
9. dec 2022

Ahoj, skús si niečo prečitať o 18m regresii,prejavuje sa to aj odmietaním jedla,možno si tým práve prechádzate. Čo sa týka ale jedla,tak rozhodne by som ju nenútila,ale stále ponúkala,pripomínala. Aj keď sa hrá, daj jej jedlo na stôl,aby ho mala na dosah hneď a povedz jej,že keď bude mať chuť nech sa ponúkne. Ale hlavne nenútiť,vždy jej dávaj jedlo pod nos,aby si ho sama mohla vziať. Chrumky by som nedávala. Pokial nechce jesť,tak by som núkala len ovocie,zeleninu,maso,prílohu,jogurty,kaše-nič viac. Ešte by som moźno skúsila aj polievky. Ale určite nie chrumky a podobné srandy. Ak pije čaj aj to by som vymenila za čistú vodu. S váhou je ako na tom? Pediater čo na to hovorí?

niky6
autor
10. dec 2022

@ls56 no ona na veceru nejedla len kasu, zvykla aj chlebik s maslom a rajcinami, cestoviny.. Co sa tyka toho jedla ja ju vobec nenutim ja jej pocas dna ponuknem ale ona ked vidi tanier na stole alebo ze nech si zobne ovocie alebo nieco tak zacne s jedlom rozhadzovat :D takze teraz nepapa uz ani to co mi zvykla ako tak zjest.. U doktora sme neboli ani nepamätám lebo sme nemali prečo.. Ale naposledy mi vravel ze to moze byt za to ze kojím a je to len obdobie

marianarem
10. dec 2022

@niky6 A so zubami ste ako na tom? U nas pri kazdej sade zubov povypadavalo dost jedal z jedalnicka. Trvalo to niekedy aj mesiac-dva. A teda ten jedalnicek nebol ani predtym neviem ako bohaty.
U mojho pitie mlieka nevadilo. Ja som proste tuhu stravu ponala tak nech trenuje, kolko zjedol tolko zjedol a dokrmila som mliekom. To bolo cca od tych 15 mesiacov, ked definitivne odbojkotoval mixovanu stravu. On s tou tuhou stravou dost bojoval, jedol kazdy kusok velmi dlho, vela veci mu je doteraz neprijemnych v ustach. Islo to takto niekolko mesiacov, pomalicky, ale postupne zjedol.tuhej viac a viac a uz nebolo treba mleko. Ale u vela deti je to naopak, tuhej stravy si daju symbolicky a nechavaju si miesto na mlieko. Kamoska to tak mala s dcerou, po odstaveni sa jedenie dramaticky zlepsilo.