Plnotučné mlieko pre skoro dvojročné dieťa

lucia006
3. aug 2014

Ahojte,chcem sa poradit,kedze tu vidim strasne vela nazorov na podavanie mlieka,vytvorila som vlastnu diskusiu.davam synovi od 20mes,polotucne mlieko vacsinou stou kratkodobou spotrebou no posledny tyzden sa ho nevie dopit a obvikla davka mu nestaci,mozem bezproblemov prejst na plnotucne trvanlive?lebo v noci miesto jednej flasky vypil 4 posledne noci.a potom o samozrejme boli brusko.dakujem

pribinak
3. aug 2014

Ake su tam vitaminy a minerali, ked to ma trvanlivost 4 a viac mesiacov, to je uz len biela voda,

Liter normalneho mlieka v bille stoji 70 centov, to zas nie je az tak hrozne vela

Ja chodim do mliekomatu, tiez tam liter stoji 70 centov

zita19
3. aug 2014

Nie je nahodou problem niekde inde? Podla mna uz take velke dieta nema za normalnych okolnosti potrebu pit 4x za noc obzvlast nie mlieko. Co papa na vecer? Nie je nahodou len smadny v tych horucavach?
A co sa tyka trvanlivého mlieka jeho nutricna hodnota je predmetom mnohých diskusii. Niektori tvrdia, ze z UHT mlieka organizmus len tazko ziska nejake ziviny, niektori, ze to je jediny druh mlieka, ktore sa ma davat malym detom (okrem materského a jeho nahrad). Co sa mojej osoby tyka, tak preferujem to 3 alebo 5 dnove. Medzi polotucnym a plnotucnym je rozdiel v obsahu tuku co cini max 20g mliecneho tuku na liter. Treba zvazit, ci ten tuk naozaj potrebuje.

hanax1
3. aug 2014

ja som maleho prestala po pol roku kojit a odvtedy pije,automatove prevarene mliecko.ked sa stane ze mliecko nemam maly protestuje,skatulove mu nechuti.ma skoro 3roky a nikdy s nim nemal nijake problemi.

pertulik
3. aug 2014

Ja malému dávam od osmeho mesiaca prevarené plnotučné kravské mlieko priamo z družstva tiež nemáme problém 🙂

barbora59
3. aug 2014

Baby? U nas na v dedine na druzstve predavaju mlieko vo flasiach.Myslite ze je potrebne ho prevarit( 3 r dieta pije 1 detsku flasu denne). Dakujeem

zita19
3. aug 2014

@barbora59 musis sa na druzstve spytat ci pasterizuju. Niektore kraviny to robia, niekde nemaju technologiu, takze generalne sa odporucit neda. Ak ano nemusis. Ak nie, nemusis rovno prevarat. Staci zohriat na viac ako 70° a drzat tuto teplotu asi pol hodiny. Najlepsie v mliekovom dvojplastovom hrnci.

barbora59
3. aug 2014

@zita19 dakujem za info

sisaka
3. aug 2014

@lucia006 v Kanade prechádzame na kravské mlieko v 12. mesiacoch a to plnotučné , polotucne
je odporúčané až od 3 rokov

zuzimia
3. aug 2014

Ja by som nedavala trvalnive, ale normalne cerstve plnotucne - to s kratkou trvanlivostou.

stanislavao
3. aug 2014

@lucia006 a preco take velke dieta pije 4 flase mlileka v noci? neveceria? nechapem. ved ked je smadny, dajte mu cistu vodu. a ked tak vela pije, nepocika sa potom? kludne mozete dat plnotucne, ked mu nebude robit problemy. treba vyskusat.

stanislavao
3. aug 2014

@barbora59 samozrejme, ze ho treba prevarit, pokial nieje upravovane.

lenkalienkam
3. aug 2014

ja som deťom dávala od 1 roka iba plnotučné - tak mi kázala detská doktorka a nič im nebolo ani zatial nie je jeden má už 9,5 roka a druhý 7 rokov - podla mne skús a uvidíš ked je naučený na kravské tak myslím že v pohode môžeš prejsť na plnotučné :o)

nini1010
3. aug 2014

Co viem ja ma sa davat cerstve PLNOTUCNE!Odtucnene mliecne vyrobky pre deti nie su vhodne.ale 4 flasky za za noc su strasne moc.skor by ma zaujimalo ako vuzera jedalnicek cez den a vecer ked je taky hladny.

iwesska
3. aug 2014

Trvanlive nema pre neho ziadnu vyzivovu hodnotu. My take doma ani nedrzime. Ale tiez sa mi zda strasne vela aby vypil 4 flase za noc. Oblicky maju v noci oddychovat a nie sa zatazovat a este k tomu aj bielkovinami. Nasa znama dalala malej takto v noci stale len mlieko, lebo si myslela ze je stale hladna, nie smadna a mlada ma dodnes problem s obezitou, jej syn tak isto, uz su davno dospeli. Rob ako myslis, len fakt si nemyslim, ze mu tym trvanlivym mliekom v takom mnozstve nejako pomozes.

seahorse27
3. aug 2014

Ked uz kravske mlieko, tak urcite to 5 dnove a plnotucne. Z plnotucneho sa lepsie vstrebava vapnik. Ja som do 3 rokov davala umele mlieko a odvtedy len plnotucne cerstve. Mala ma 5 rokov. Ved to UHT mlieko uz ani nema chut mlieka...a o zivinach radsej pomlcim. A 2-rocne dieta uz nema v noci vobec pit mlieko, nepotrebuje to a skodi to aj zubom. Daj mu vecer poriadnu veceru + hrncek plnotucneho lmlieka a hotovo. Ak bude v noci pytat, daj mu cistu vodu, povedz, ze mlieko nie je a hotovo.

demeterka
3. aug 2014

@lucia006 Kludne mu mozes dat hociake mlieko ked pocas dna papa normalnu vyvazenu stravu, ovocie, zeleninku masko a kadeco ine, a ma pestru stravu. To ci mlieko ma alebo nema nejake vyzivove hodnoty je jedno. Vacsina deti pije mlieko nie preto lebo by boli hladne ale ukludnuju sa tym. Takze toze v noci tolko mlieka v noci pyta nie je od hladu, ale skor sa nejako neciti spokojne a potrebuje sa ukludnit aby zaspal. Neviem ako bezne spinkava, ale mozno by mohol ist na chvilku k tebe a ked zaspi prelozit, ale urcite to chce pevne nevry a dat v noci ked sa zobudi len vodickku napríklad.

siska53
3. aug 2014

Clanok o tom,preco kravske mlieko nie je vhodne pre deti. Ja pouzivam obycko mlieko len do mliecnych polievok a omacok maximalne. Dcerka ho dostane len obcas. Radsej jej dam take,ktore je upravene pre ludsky detsky organizmus alebo rastlinne.

Ten clanok je len informacia,kazdy sa aj tak zariadi,ako chce.

ivetoy
3. aug 2014

plnotucne,ale nie trvanlive ..

monkabr
4. aug 2014

Ahoj, moj nazor na mlieko najdes v mojej teme...
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zdrave-potraviny-2/
Pekny den

veriiii
4. aug 2014

@lucia006 ahoj, dietatu len plnotucne a cerstve, to 5 dnove..osobne by som tak vela ale nedavala, staci 500ml mlieka denne ,popri inych tekutinach a vyvazenej strave...na flasky v noci by som uz 20 mesacne dieta odvykala a nie privykala..ponukni vodicku,mozno je len smadny..ono, vnoci uz je spomaleny metabolizmus...a nehovriac ako ucinkuje cukor na zubky vnoci,kedy je znizena tvorba slin..

lucia006
autor
4. aug 2014

@pribinak my mame aj kravu doma ,ale domace nechcem davat treba riedit a prevarat

lucia006
autor
4. aug 2014

@zita19 pije aj cez noc a nie kvoli horucavam ,ale proste pije,caj odmieta aj vodu vnoci,krici mlieko,pije aj cez den aj rano,nemam dvovod mu ho nedavat,len zacal pil viac preto somamenilaz plnotucne ,a uz mu stacila len jedna flasa nad ranom 😉

lucia006
autor
4. aug 2014

@stanislavao pije iba jednu flasu,len podledny tyzden to zmnil na viac ,castosa budi aj mimo mlieka,a jedine ponom zaspi vodu ani caj nechce pije mlieko,tuto noc som mu dal plnotucne uz,tak vypil jednu ako obvykle,pocikava sa ma plienku este,a veceria jasne aj vcera spapal o siestej vecer chlieb slekvarom potomeste krupicu s 2dcl mlieka a vecer vypil predspanim mlieko,a o 4:30rano si pytal mlieko

lucia006
autor
4. aug 2014

@nini1010 je dost vela aj cez viac ako rovesnici samozrejme aj veceria ,pil iba jednu flasu nie4 ,ale pisala som,z posledne noci,preto som mu vymenila za plnotucne a dnesnu noc vypil uz len jednu

lucia006
autor
4. aug 2014

@iwesska on si mliecko pyta a nemyslim si,ze 21 mesacne dieta nemoze uz pit mliecko vnoci,caj vodu odmieta ,ja som pila do 3 rokoch mozno to ma pomne,a niesom obezna

lucia006
autor
4. aug 2014

@seahorse27 ja som dodnes neprespala noc,nie kvoli mlieku ,ale budi sa aj 10krat ,a jedine pomlieku zaspi este,tak to mlieko radsej mu idem urobit ,ako prespat vnoci max,3 hodky,vzdy mal problemy zo spankom.

lucia006
autor
4. aug 2014

@demeterka aspon jedna ma pochopila,on pije tiez podla mna len zo zvyku,zesa ukludnuje tym,lebo cez den ma stravy ostatnej az az ,viacej ako ja spapa 🙂 ale vzdy zle spal odnarodenia,a asi sa tym aj vnoci upokojuje,nezaspi pokial mu neurobim mlieko,

stanislavao
4. aug 2014

@lucia006 tak potom to chce len cas. vyrastie z toho. pokial ho plnotucne mlieko nezapeka, neboli ho z neho brusko ,tak mu ho kludne davajte. nas simon bude mat uz 5 rokov a pred spanim si tiez pyta stale mlieko. nastastie v noci uz spi, ale dlho sa budieval a pytal mlieko. vela stastia a hlavne, nech je dieta spokojne.

lucia006
autor
4. aug 2014

@veriiii uz vela krat so skusala vodicku alebo caj nechce chce mlieko,nikdy nespal dobre,som rada aspon ked pomlieku hned zaspi,jednu noc nemal mlieko bol hore aj 20krat asi

78lenka
4. aug 2014

nic na tom nie je ked si pije aj v noci,moj ma 6 r a este pije a je spokojny a ja tiež 😉