Pohár na pitie

brmbuska47
19. feb 2016

Mamičky, prosím vás, viete mi poradiť zaručene super pohár na pitie pre deti? Syn má 3,5 r a dcéra vyše 2 roky, denne vypijú cca 5 fliaš čaju každý, ale stále im dávam dojčenské fľaše. Skúšala som už pár pohárov, ale zo všetkých som bola zhrozená. Mali sme netečúce, no z nich som mala problém ja sa napiť. Nechcem im ešte dávať klasický pohár, lebo stále rozlievajú. ĎAKUJEM.

mily7
19. feb 2016

Syn bude mať v apríli štyri roky. Z pohára pije už od nepamäti. Ako troj mesacnym som im dávala z pohára mlieko odsate. Deti si zvykli na pohár ako na niečo normálne. Mala má rok a tiež pije z pohára samozrejme s pomocou dospelého. Ako inak ich naucis piť z pohára ak sa učiť nebudu?Fľaše máme s naustkami ak sú kupovane voda dojcenecka, alebo rôzne netecuce,aj so slamkou. Ak chceš aby netiekli ale pili tak myslím že účel plnia. Neviem o inych. Moje deti kojene ,dojcenecke fľaše nemali ziadnu. Prežili s pohárom a na von športové fľaše netecuce od cca pol roka. A pijú z nich bez problémov. Aj dvoj ročné dieťa mi príde veľké nieto 3,5ročné aby pilo z dojčenských fľaši a nepilo z pohára!

bajana
19. feb 2016

Presne tak, najvyšší čas učiť ich piť z pohára. Však 3r je skolkovy vek a tam sa inak ako z pohára nepije. Raz sa to budú musieť naučiť a vez rozlievania to nedajú nikdy. Moja začala piť z pohára v roku, áno, občas sa poleje (má 1,5r), ale pije hlavne pod mojím dohľadom a pomáham jej. Kúpili sme asi 3 druhy zázračných učiacich predražených hrnčekoflias a sú na dve veci.

pribinak
19. feb 2016

Vsak kup aspon poháre so sosacikmi, alebo nejaku fľašu zo slamkou
Taka velka baba a pije ako babatko

nibocka
19. feb 2016

No najvyssi cas.moj suverenne bez pomoci pije sam od 1,5roka.
Co sa rozlialo sme utreli,prezliekli.Ziadna tragedia.Zacinal sa ucit pit v 4mes. Z baby love flase taka s uskami na chytenie.potom avent netecuca s makkym naustkom a potom avent taky uciaci pohar,ze mu tiejlo len tam kde prilozil pusku.Treba trpezlivost a pojde to.Drzim palce.

gumimaci
19. feb 2016

😅 😕 2 a 3,5r sa nevie napit z pohara bez toho aby rozlial? Jasne, ze niekedy sa moze stat, ale nechat ich pit len z dojcenskej flase je blbost, co tak skusit flase so sportovym uzaverom, so slamkou, pripadne takyto lovi hrncek s gumeným okrajom...

sissy27
19. feb 2016

@brmbuska47 normálny obyčajný pohár a hotovo... Tak sa párkrát polejú, je tam toho... Miesto čaju daj čistú vodu a pohár nie sklenený ale plastový, nebude nič lepkavé a ani nikto nepríde k úrazu, keď rozlejú alebo im pohár spadne... Zachvíľu sa naučia tak ako každý 🙂

dominika6
19. feb 2016

@brmbuska47
a v škôlke z čoho pije?

brmbuska47
autor
19. feb 2016

Ďakujem vám za komentáre, nežiadala som vás však, aby ste súdili mňa, alebo moje deti, ale aby ste mi poradili pohár. 😖
Samozrejme, že sa vedia napiť z pohára a pijú z neho radi, nie som padnutá na hlavu, lenže keď pijú z pohára, vypijú toho veľmi málo..... Tiež im nemôžem nechať pohár na stole len tak, lebo večne je obliaty koberec a oni pijú stále počas dňa, nielen pri jedle alebo tak...
Fakt ste mi "pomohli".

brmbuska47
autor
19. feb 2016

@gumimaci a tento hrncek mas odskusany? Dakujem.

moni244
19. feb 2016

@brmbuska47 vau, robíš z detí neschopné miminá, majú piť z pohára, nie z fliaš a bohvieakých dojčenských pohárov, vidno, že nechodia do škôlky

brmbuska47
autor
19. feb 2016

@pribinak Lenze ja by som rada vedela konkretny, mali sme uz viacero druhov. No skocilo to tym, ze deti nepili a pohare boli pohadzane kade-tade..

brmbuska47
autor
19. feb 2016

@moni244 Do škôlky chodia, opakujem znovu, že vedia piť a tú to normálne deti, lenže potom denne ich príjem tekutín klesá a tomu sa chcem vyhnúť.

pribinak
19. feb 2016

@brmbuska47 vyhodila by som fľašu tej staršej, uz je velka baba, normslne chodte do DMky a nech si slecna vyberie
Z flase jej to ide lahko a je to zvyk

gumimaci
19. feb 2016

@brmbuska47 ano mam, netecie. Asi najviac sa podoba normalnym hrncekom.

gumimaci
19. feb 2016

@brmbuska47 ak ti "rozhadzuju pohare kade tade" treba ich ucit, ze pohare patria len na stol. Musia mat jedno miesto na odkladanie. 5 flias caju je podla mna vela. Radsej im davaj cistu vodu a pripominaj im, ze sa maju napit a kde maju pohariky odlozit.

mily7
19. feb 2016

@brmbuska47 tri a pol ročné vylievat vodu z pohára lebo nevie sa z neho napiť normálne nie je. A deti sa naucili piť z tých netecucich poharov, fliaš z obchodu ži sosakmi a to sú kojene a nemali žiadne cumle pil roka vlastne cumle nikdy. Takže určite aj tvoje sa naučia piť z tých fliaš ak to nechceš mať povylievane vsade. Prvé dieťatko u nás má aj pohár neustále na stole aby mala nedociahla ale on áno. A z tých netecucich pohárov môžeš odstranit ten gumeny sosak a voda im bude tiect. Ale to zas sa ti tiež nemusí páčiť. Treba vyskúšať a áno učiť ich ukladať fľaše na jedno miesto.

mirkaaa80
19. feb 2016

@brmbuska47 ja som malym ani nedavala flase, od roka pili z normalneho pohara. A pitie som im ponukala, nemali to volne dostupne prave preto aby nechodili a nerozlievali. Dostali napit a isli. Ziadne nosenie pitia kade tade.

misel0806
19. feb 2016

@brmbuska47 vsetky dojcenske flase povyhadzuj uz su dost velke aby pili same pekne s poharikov. Je to len o zvyku pri flase sa tak nenarobi ako s pohara ale raz sa to naucit musia. Dolezitejsie je dieta naucit spravne pit ako to ci mam vsade porozlievane😀

kukakaj
19. feb 2016

@brmbuska47 my mame tiez ten netecuci lovi ako pisala @gumimaci, dcerke vyhovuje, ona bola kojena a mala iba taky sosakovy pohar na pitie, normalny pohar sme jej tiez davali a nevedela sa dlho naucit a s tymto lovi sa to naucila behom jedneho dna a uz pije bezproblemovo aj z obyc. pohara. Len tento je fajn lebo nie je stale rozliaty 🙂 ma ho polozeny vzdy na viditelnom mieste a sama si odpija pocas dna, ale nesmie ho hadzat o zem, vzdy ho pekne odlozi na stol a to ma 1,5r. S tym uz ti ale nepomoze ziaden pohar, tomu musis decka naucit ;)