icon

Poraďte ako sa zbaviť fľakov z príkrmov

denka259
19. okt 2018

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu ako sa zbaviť fľakov na oblečení z príkrmov (batát, mrkva, špenát). Periem bežne v ecover zero a predpieram s použitím žlčového mydla ale to tiež zlyháva.
Ďakujem za rady.

veronikazoja
19. okt 2018

ja používam bezchlórový odstraňovač škvŕn

caelley
19. okt 2018

Ecover je super, tiez pouzivame prostriedky setrne k prirode, ale bohuzial na skvrny od mrkvy je kratky. Mne sa osvedcil sprej z amway - neviem nazov teraz, ale proste sprej na pradlo, na skvrny - je ucinny, ale samozrejme, sama chemia, pouzivam ho vynimocne.

mijka88
19. okt 2018

@denka259 pošlem ti pozvanie k nám do skupiny s množstvom trikov, no problém škvrny 😉

denka259
autor
20. okt 2018

dakujem za rady 🙂 kocky a neviete o nejakom ekologickom odstranovaci skvrn? Tiez som sa chcela opytat, cim dezinfikujete plienky. Ja pouzivam sanytol na pradlo ale tiez sama chemia.

kulumulu123
21. okt 2018

@denka259 hned po pouziti namocit dat na latku sodabikarbonu a preprat dany flak v rrukach potom normalne do pracky zatial mi takto vysli vsetky flaky z potravin dokonca aj cernice ci visnova stava ale treba to s tou sodabikarbonu urobit za cerstva a potom pri beznom prani do pracky

kulumulu123
21. okt 2018

@denka259 na plienky podla mna najlepsie namocit do vedra s octovou vodou ja som davala 1/3 flase octu a doplnila vodou namocit na 1-2hod a oprat v pracke beznym praskom. Ocot zarucene zabija bakterie a po oprati v pracke ho vobec nie je citit

kulumulu123
21. okt 2018

@denka259 osobne sa snazime pouzivat co najmenej chemie Este k tej sodabikarbone treba men tolko aby na mokrej latke vznikla akasi "pasta" .... Na starsie flaky som to neskusala tak neviem ci to funguje AJ vtedy ☺