Používate mikrovlnku?
Pouzivala som mikrovlnku doslova kazdy den, az kym som si nenasla clanky o tom, ako rozkmitava a deformuje molekuly, hlavne molekuly vody, ktora ma zastupenie v tele priemerne 75% u novorodenca a 55% u dospeleho cloveka. Dopad na zdravie cloveka podla mna nie je natolko prestudovane, aby som mohla s kludom nadalej ohrievat jedlo v mikrovlnke a uz vobec nie pre dieta a vzhladom na to, ze sa da strava ohriat aj na sporaku, povazujem nasu mikrovlnku uz len za modny doplnok v nasej kuchyni 🙂 Tuto otazku som polozila vyslovene zo zvedavosti, aby som si utvorila obraz o tom, kolko ludi ju vyuziva ci uz s vedomim, ze je skodliva, alebo ju za skodlivu nepovazuju.
Tu je link na jeden z mnohych clankov:
http://www.biosujo.sk/index.php/zaujimavosti/60...
ano a pouzivame ju....keby som sa mala zaujimat co vsetko je v zivote skodlive,tak....bio je len to co si sama vypestujem alebo co dostanem od znamych a viem,ze nepouzili chemiu..ineme neverim.. 🙂 🙂
pri zariadovani novej kuchyne sme sa rozhodli mikrovlnku vobec nekupit, miesto sme sice mali, dokonca sme jeden pultik mali vycleneny na mikrovlnku ale nakoniec tam je chvalabohu kavovar 🙂
zistili sme ze nam jedlo ohriate v mikrovlnke ani nechuti. vsetci v rodine sa sice cuduju, dokonca mi ponukali prispevok na kupenie mikrovlnky ked na nu nemame :D ale oni nedokazu len pochopit to, ze mi ju nechceme. nie je to podla mna zdrave. tekute jedla ohrievame na sporaku, co sa da na panvici a co sa inak neda tak v rure na asi 100 stupnov, 5min
ano pouzivam, ano, mikrovlnne ziarenie funguje na baze rozkmitavania molekul vody - ale vody, ktoru obsahuje to, co do nej dam, ale sak nevopcham tam seba, ani dieta, takze nechapem, ako by to malo vplyvat na mna..
Aj my pouzivame. Ale nezohrievam v plastovych krabickach, miskach, ale len v skle. A tiez ako tu uz boli pisane komenty, vsade okolo nas je velke ziarenie - mobily, internet, wifi, satelity nad hlavami, pocitace, televizory, vyhodenie jednej mikrovlnky absolutne nic nepomoze....v dnesnej dobe sa da zit zdravo uz len niekde mimo civiliazacie a aj to nebude 100per kedze svet je uz velmi zamoreny ziarenim, smogom atd
máme mikrovlnku, aj používame, nie na varenie, nie na rozmrazovanie ale na príležitostný ohrev jedla. Ako sorry, ja mám techa chuťové bunky dosť rozmaznané 🙂 ale zmenu chuti jedla po ohriatí v mikrovlnke, to som teda nezistila. Ale to by ste dievčatá museli vyhodiť aj mobily, aj počítače aj satelity a kadejaké elektronovinky zo svojich príbytkov. Si myslíte, že nie ste ožiarené hocikde vonku? a o čom je preboha obyčajné wifi ? 😉 @sabiatko
máme mw, občas ju aj zapnem - hlavne na pukance, k hokeju sa hodia 😉
ako môže mikrovlnka meniť zloženie jedla?? 😀 ten článok je ťažko amatérsky, blud... znetvorenie molekúl? 😀 dám ohrievať vodu a vytiahnem hranolky? 😅
veľa ľudí by si malo oprášiť stredoškolskú fyziku...
Pouzivam len na bezne zohrievanie, inak v zohrievam v rure alebo na sporaku, to vsjo 😉 vsetko s mierou x
mame, ale nepouzivam, uz sa tesim, ked sa pokazi a vyhodime a na jej miesto pride kavovar, len skoda,ze ani kavu uz nepijem 😀, ale aspon pre navstevy bude
Ja tiež používam, ale iba na voľačo. Napr. malému mlieko v tom neohrievam, ale pre seba v pohode....aj keď si tiež myslím, že to nie je moc zdravé, ale je to rýchle 🙂
pozeram ze prve odpovede,su klasickeho typy vysmechu,no ako dalej citam je tu zopar mamiciek co maju rozum a vedia preco neupozivat mikrovlnku. Urcite si nasla zaujimavy clanok,ja som zase absolvovala seminare tykajuce sa zdravia a samozrejme ze tam bola spomenuta negativita mikrovlnky,u mna je pravda ze som si na nu zvykla a potrebovala by som ju ale to je len o zvyku.Mam znamich ktory nepouzivaju mikrovlnku.Myslim ze urobis dobre ak prestanes aj ty,ak to dokazes. K tym negativnym a vysmesmym odpovediam napisem len tolko ze clovek,je tak obrovsky ze vsetky tieto postupne ci male alebo velke skodlivyni ktore dostava do tela zabijaju cloveka postupne po rokoch.preco sa napr.nedozivame vysokeho veku???ak sa chcu neveriace mamicky presvedcit tak nech vyskusaju podavat jedlo zohrievane v mikrovlnke takemu malemu zvieratku,co sa stane?!
samozrejme, mame a pouzivame vzdy ked treba, aj na ohrev vody alebo mlieka pre deti.....neviem si bez nej predstavit uz kuchynu, nikdy som mikrovlnku nemala, az teraz , ked mam vlastnu kuchynu , taksom do nej dala aj MV, a je to uzasna vec.....o skodlivosti sa vedu spory, skodlive dnes je uz vselico.....
ja som tiez pocula kadeco o tychto veciach,,ale ked sa tak nadtym zamyslim,tak to by som teoreticky ani nemohla vzduch dychat,lebo tolko skodlin a bakterii je vo vzduchu..myslim ze to ani lepsie nebude,,takze cim skor si na to telo zvykne tym lepsie..deti budu aspom odolnejsie..poznam aj mamy co deti od malinka chovali vyslovene vo vaticke..a teraz ked su dospely,tak vsetko zle znasaju,lebo ich telo jednoducho nieje na to pripravene,,so vsetkeho sa vyhadzu,nic im nepasuje,byva im zle po jedle,alebo podobne..v dnesnej dobe skodi kazda druha vec na tejto planete,keby som mala vsetko prestat pouzivat ,tak fakt si to neviem predstavit..Je to len moj nazor..samozrejme nejdem nikoho kritizovat,kazdy nech si robi ako uvazi za vhodne 😉 🙂
ja používam mikrovlnu denne, neviem si to už asi bez nej predstaviť......Keby sa mám pozastaviť nad všetkým čo je v dnešnej dobe zlé, nepoužívam takmer nič......všetko je diskutabilné......No ak ju nechceš používať, nevidím v tom nič zlé, ak si presvedčená, že je tak strašne zlá......No ja zostávam pri svojej pomocnici, ktorá mi ušetrí čas......A inak keby bola tak strašne zlá, tak si myslím, že by ju zakázali vyrábať ak by škodila zdraviu???! či?
Každpoádne, nech sa rozhodneš akokoľvek, určite sa rozhodneš správne 🙂 Pekný dník
Mikrovlnku používame úplne bežne, nemáme z toho žiadne obavy. 😉
Ak totiž narazím na článok, ako napr. uviedla v odkaze zakladateľka otázky, tak idem k zdroju - presnejšie k autorovi. A pokiaľ je to niekto taký ako v danom článku, beriem to skôr ako pobavenie. 😀
Nedávno som navyše videla v TV reláciu o teórii zmeny molekúl v mikrovlnke. A robili tam pokusy - robil ich popredný fyzik. A výsledok? Nič sa nedialo. 😕
my mikrovlnku pouzivame pri ohrievani veci, ktore sa na sporaku ohrievaju tazko, napriklad ryzu...ale tiez sa to snazime obmedzovat... nam bolo povedane, ze tym, ze supnem jedlo do mikrovlnky, znicim v nom uplne vsetko, ze sa zasytim ale jem v podtstate "mrtve" jedlo...mam v zaludku akurat obsah, bez vyzvnych latok a vitaminov a atd..... nesuhlasim s tvrdenim, ze ked zijeme v zasvinenom svete plnom lelektromagnetickeho ziarenia a smogu, ze nas nezachrani obmedzovanie sa v ohrievani jedla v mikrovlnke... na elektromagneticky smog sa pouzivaju tzv. rusicky alebo orgonity... vsetky negativne vplyvy na organizmus zrusit nemozme, ale sme schopni eliminovat vacsinu z nich...
nie, nepouzivam. Nie je problem ju z kuchyne odstranit, je to len zvyk, ani to nie je rychlejsie alebo co ... Osobne som dala ani nie tak internet ako na znameho vedca na fakulte, ktory sa mikrovlnnym ziarenim zaobera a nikdy by sam mikrovlnku nepouzil. Ked to nie je dobre pre neho, nebude to dobre ani pre moje deti a navyse odstranenie mikrovlnky z kuchyne bolo take jednoduche ako zmenit znacku zuvaciek, takze som spokojna 😝
My sme mikrovlnku zrušili začiatkom tohto roka - presne na Silvestra. Dôvod bol prozaický, zaberala ozrutne vela miesta na linke, vzhladom na cas, ktory sme v nej "travili" sme ju zrusili. Naozaj je to len o zvyku a o pohodlnosti, samozrejme, niektore veci sli v mikrovlnke ohriat lahsie, ale je to len zvyk. Nám nechýba.
@sabiatko nie, nepouzivam... a malej som ani nepouzivala, ohrievala som bud v hrnci alebo vo vodnom kupeli... nehovorim, parkrat sa stalo, ze som musela pouzit - ale velmi nerada... doma sme s manzelom mikrovlnku uz davnejsie zrusili, absolutne nam nechyba ku stastiu... odporucam PARNU RURU, ovela lepsi vynalez, da sa v nej robit vsetko a ovela zdravsie... 😉
Presne, ako pise @horana - kazdy ma moznost volby... 🙂
Len deti si asi velmi v tychto veciach nevyberu, vezu sa s rodicmi, ktori za ne rozhoduju... a preto by to rozhodovanie malo byt zodpovedne, nielen co sa mikrovnky tyka, ovplyvnuje to ich buducnost... 😔
pouzivam na zohrievanie, kvoli detom si ju kupila. ved kto by ohrieval kazdu salku caju, kazde papicko v minihrncekoch na sporaku 😲
nie nepouzivame, uz dva roky. Oddychuje na povale 🙂
s manzelom sme obcas pouzivali, ale od narodenia deti dostala z nasej domacnosti kopacky 😝
Ako vidím ľuďom vládne pohodlnosť a aj keď pripúšťajú škodlivosť hocičoho, nie sú ochotní vzdať sa svojej lenivosti a urobiť niečo pre svoje zdravie. Tak sa snažia presviedčať samých seba rôznymi výhovorkami, že je to zbytočné pretože všetko okolo nás je škodlivé. Skrátka každý má možnosť žiť život aký chce a dôsledky svojho správania a ignorácie ponesie sám, žiaľ aj so svojimi deťmi. Aj ja som sa pred rokmi nezamýšľala či to či ono škodí alebo nie. Všetko som prehodnotila a začala som inak. Dnes si pestujem zeleninku vo svojej záhradke, vajíčka mám čistučké z domáceho chovu, vo voľnom čase zbieram bylinky, tv nepoznám, aj keď nám stojí na obyvačkovej zostave, PC príležitostne vybaviť nejaké potrebné záležitosti a občas pozriem aj do fóra na MK, telefón ani neviem kde je a jasné, že sa mi často nikto nedovolá. Ako vidím, stále viac ľudí začína premýšľať a používať vlastný rozum a to ma veľmi teší. Mikrovlnku doma síce máme, ale len kvôli závislosti manžela. Ja ohrievam na sklokeramike alebo v rúre. Ak by som mala porovnať, tak dnes si žijem hlavne bez tv oveľa šťastnejšie. Liečime sa bylinkami, o nič z lekárne nemáme záujem. Moje heslo je, že nechcem a ani nebudem nikdy pohodlná a predsa jednoduchá cesta vedie do pekla.
Som veľmi rada, že veľa vecí ľuďom dochádza a sledujem aj vo svojom okolí, že mnohí ľudia sa začínajú vracať k starým tradíciám a snažia sa urobiť doma všetko čo sa dá 😉 .
u nasich doma sme ju nemali, manzelova rodina naopak vsetko ohrievali a ohrievaju v mikrovlnke. Pri obcasnych navstevach mi nevadilo sa im prisposobit, ale v nasej domacnosti nie je, lebo viem zohrievat jedlo aj na sporaku 🙂 Vsade je elektrosmogu aj tak dost tak naco pridavat nieco bez coho sa da zit a skodlivost ci nie, nie je overena. Tiez mi stacilo par clankov ci rozhovor s fyzikom v rozhlase aby som sa takto rozhodla.
Trochu nechapem, preco ti, co ju nepouzivaju toleruju tych, co ju maju, ale ti ktori ju maju, tak maju sproste reci na nase rozhodnutie nepouzivat ju.
Božeeeee, z tohoto tu denne umieram 😀 Väčšina napíše niee,nepoužívam, ježiš mária, šak to je škodlivéééé... A pritom jej určite pípa mikrovlnka s práve ohriatym jedlom 😀 😀
Vždy som ohrievala, ohrievam a aj naďalej v mikrovlnke ohrievať budem.
Mame.Pouzivame ju ale velmi malo,skor manzelovi obed alebo veceru,kedze pride inokedy ako navarim.Detom neohrievam a ani umele mlieko som im neohrievala.Ani polievku,ci obed im neohrievam.Niekde som citala,ze detom do 4roch alebo 3roch rokov by sa nemalo ohrievat...Ale nebudem im ani potom,mozno ked budu starsie a budu si chciet sami spravit jest,ked budem napr.v praci...to je urcite lepsie riesenie akoby si hriali na plynaku...No ale inak,vsetko s mierou,samozrejme.Ocenujem mikrovlnku ako vynikajuceho domaceho pomocnika,ale netreba to prehanat.
NIE ! Stačilo mi raz prežiť rakovinu. Nebudem svojej rodine dobrovolne meniť kvalitné jedlo na toxické svinstvo.
Pouzivam, obcas. Dalej to nebudem v dalsej teme plnej osocovania, ironickych poznamoch a urazania sa rozvadzat, nemam na to akosi energiu....
Nie, nepoužívam

Mikrovlnku sme doma mali, pred rokom sa pokazila, novú sme už nekúpili. prvé týždne boli ťažké, ale zvykli sme si 🙂