Príkrm pre 5 mesačné bábo na zasýtenie

saskia24
18. jún 2015

Baby, chcela som sa Vás opýtať čo dať malej pred večerom aby som ju zasýtila. Je kojená, začali sme prikrmovať zeleninkou. Celkom si na ňu zvyká a pekne papá. Avšak posledné týždne sa v noci často budí a ja myslím, že je to od hladu. Teda jeden podvečer som jej dala banánovú kašičku vhodnú od ukončeného 4. mesiaca a spala oveľa lepšie, zobudila sa len trikrát. Je vhodné uvariť jej kašičku z ryže a pridať trebárs mrkvu? Ďakujem za rady.

katka708
18. jún 2015

Ja by som asi skúsila tu ružovú. Ostatne obilniny sú oveľa ťažšie na trávenie ale ochutenie mrkvou na noc tiež nie je ktovie čo. Ale vyskúšaj, ak ti to zje a nebude mať z toho problém tak prečo nie. A to chceš variť zo surovej ryze ci už nejakú hotovú kašu ? Lebo napr. Nestlé prvá ryžová kasicka je už jemne nasladla a netreba ju ochucovat.

saskia24
autor
18. jún 2015

@katka708 tak ja by som chcela radšej domácu, preferujem pred kúpnym. No a ak vravíš že nie s mrkvou, tak s čím by som jej to mohla dať?

zabina27
18. jún 2015

@saskia24 tak jej to neochucuj, ved ona to este nepozna, tak nebude vyzadovat, ja napriklad nasmu 13mesacnemu davam rano do mlieka odmerku ryzovej kase, lebo ranajky mi nechce a v pohode to vypije bez ochutenia. neskor mozes ochutit bananom alebo mixnuty banan ako kokteil dat na veceru, to tiez viac zasyti. niekto varieva aj krupicu na veceru. kedze kojis, asi nedavas flasu, my sme davali na vecer pred spanim taku redsiu kasu z flasky, z UM, ja som nekojila dlho, a v podstate doteraz davame. alebo vyskusaj zemiakovu kasu, ak uz papa zemiak, tiez sa da spravit redsia, aj zasyti. na ryzu pozor, nedavala by som kazdy den, lebo moze malinku z toho zapekat, tak radsej striedaj.

saskia24
autor
18. jún 2015

@zabina27 čiže myslíš čistú ryžu? áno zemiačik už papá ale nemám pocit, že ten by ju tak zasýtil. Tú odmerku ryžovej kaše dávaš instantnú ak som správne pochopila. A banán nechcem zatiaľ dávať, síce papá zeleninku ale ešte stále sa tej chuti skôr učí a nechcem ju hneď učiť na ovocie kedže je sladšie. Preto ma aj napadla tá kombinácia ryža a mrkva.

lubinkas
18. jún 2015

@saskia24 ahoj. Ja som dcerke neochucovala. Na vecer som jej robievala ryzovu alebo pohankovu kadu z ryz. Alebo poh. Vlociek. Su rychlejsie uvarene ako klasicka ryza. Tiez som bola proti kupovanym kasiam. Moja dr. Povedala ze ak ju chcem ochutit mozem nastruhat napr. Jablko. Ale malej chutili najviac ciste.

saskia24
autor
18. jún 2015

@lubinkas dakujem a tie vločky dostať bežne v obchodoch?

zabina27
18. jún 2015

@saskia24 jasne, cistu ryzu, pokial to bude papat, tak nemas dovod nejako ochucovat, banan som myslela neskor, ked ho zaradis do jedalnicka, postupne budes mat viac moznosti. ved keby vypluvala tu ryzu, skus aj mrkvu, len fakt pozor na to zapekanie, varena mrkva zapeka, surova prehana, tak varena ryza s mrkvou moze zapekat, mozno skus dat len lyzicu mrkvovej surovej stavy, ale podla mna spapa aj samotnu ryzu. hej, ja davam instantnu, ale teda neochutenu tiez. za vyskusanie zemiaku nic nedas, mala bude mat zmenu 😉 tych kasi je viac, obilnych roznych, ja teda kupujem instantne,a le neochutene, cisto obilninove, ael zase do 5-mesacnej to este netreba pchat, az pomaly postupne, ked sa rozpapa

saskia24
autor
18. jún 2015

@zabina27 super dakujem za rady

katka708
19. jún 2015

Aj ja odporúčam tie ryžové vločky. Ryža by ta omrzelo. Každý deň variť trosku ryze 30 min a následne mixovať..... S tými vločkami je to šup šup. Ale ich určite ide umy pred varením. A co budeš do nich pridávať svoje mlieko?
Keď máš odpor k hotovým kašiam tak odporúčam kaše Nominácie (v bio obchodoch) sú prírodné, chutné, a stačí ich zaliať horúcou vodou alebo mliekom. Ja ich používam od začiatku. Teraz ich už ale miešam 50:50 s mliecnymi od Nestlé lebo malý ma už výberovej ie chute ale na začiatku mu stačila aj ta bio kaša ochutená ovocím alebo kvapkou javorového ci kokosového sirupu

katka708
19. jún 2015

Blbne mi mobil tak píšem ako hotentot. Tie kaše sa volajú Nomina.

lubinkas
19. jún 2015

@saskia24 ja som ich spociatku kupovala v terne. Teraz ich tam uz nemaju. Niekedy ich je dostat v tescu alebo potom ich zvyknu mavat v takych tych zdravsich obchodikoch;).

zabina27
19. jún 2015

@katka708 ja som zacala kupovat Ravita kase, tiez su celkom fajn, u nas som ich nasla v jednote

ivec16
19. jún 2015

Moj ma velmi rad ryzovu kasu, (davam polovicu vody a polovicu mm mlieka) vhuti mu takto, obcas mu dam do toho ovocie ale alebo zeleninu

katka708
20. jún 2015

@zabina27 o tých počujem prvý krát. musím pohľadať a majú tiež také čisté zloženie ako Nomina? lebo to je vlastne len podrvená sušená obilnina bez akýchkoľvek prídavkov

zabina27
21. jún 2015

@katka708 Nomina nepoznam, ja som vlastne v jednote nemala s cim velmi porovnavat, hladala som len nieco ine, aby nemal stale rovnaku kasu, teraz dojedame spaldovu ravita a mam nachystanu psenovu, to je ciste pseno, kukuricnu mame Natura (specialne som to teraz pre teba pozerala v skrinke 😀 ), tiez len kukuricna krupica. skus pozriet web stranku. ja totizto malemu robievam na veceru do mlieka kasu, davam obilninovu a trosku nieco na prichut, bud ovocnu dren, alebo aj instantnu nemliecnu kasu nejaku ovocnu, z tych baby nie je velmi na vyber z nemliecnych kasi, su vacsinou sladene. mliecnych je vela, ale kedze to davam do kravskeho mlieka (predtym do UM), tak potrebujem nemliecne kase no a nasla som toto v obchode, dokym mu to bude chutit, tak mu to budem robit. nedavno mavali aj v dm nemliecnu celozrnnu krupicovu kasu, ta bola super, ale uz ju nemaju ☹