icon

Prvák nepapá desiaty

winka99
20. jan 2014

kazde rano pripravujem synovi desiatu...nejaky rohlik a nieco male sladke.
neviem co robia cez prestavky, ze mi tvrdi, ze nemal kedy sa najes, alebo ze zabudol..
pred prazdninami sa stalo len obcas, ze nezjedol , teraz pravidelne kazdy den donesie rohlik tak ako som ho zabalila, ani sa ho nedotkne, ale sladkost ma kedy zjest, to nedonesie spat...pukam uz od zlosti!!
zjedia vase deti vsetko co im nabalite?

mummy01
20. jan 2014

@winka99 nedavaj mu sladkost a mas po probleme.Ja dcere sladke nedavam lebo jasne ze by radsej sladke zjedla ako rozok.Miesto sladkosti ma ovocie alebo zeleninu.

winka99
autor
20. jan 2014

@mummy01 hej hej, nedam...uz som sa mu tym vyhrazala dost dlho, tak uz to budem aj praktizovat...ovocie mu nedavam, lebo banan rozmliazdi a jablko zje len narezane...panske decko 😀
ale pomohlo sa vyzalovat, uz som myslela ze mu natrieskam na zadok

jul11
20. jan 2014

@winka99 no tak ked jablko zje len nakrajane,tak mu ho nakrajaj a daj do zatvaracej misky. teraz dostat aj take pekne pre deti, napr. s autickom,nech sa mu paci,mozno to zaberie. Inak neter jedava desiatu poobede-nasilu,tiez nic neje cely den a podobne pocuvam od vela mamiciek.ze deti v skolke nejedia a ani doma nejedia a pokracuju v tom aj v skole.ze obedy platia nadarmo a deti rastu. je to pre mna zahada. nasa je zase velky jedak,bojim sa,ze bude v skolke hladna,alebo ze bude detom kradnut z taniera 🙂

zuzkat1
20. jan 2014

@winka99 ja mam este malu dceru tak poviem za seba... Nikdy v zivote som ako dieta (zs, stredna,vyska) nejedla pred 12tou... Nenutim ani dcerku...

zuzkat1
20. jan 2014

@jul11 jednu taku zahadu mam doma🙂

zutera
20. jan 2014

@winka99 jako u nás doma 🙂.Já to řešim třeba sladkym rozkem a ovocem.Koupila jsem jí box na svačinu tak tam i jablíčka nakrájím, nebo banán dám do boxu aby se nerozbil.Možná mě spoustu maminek odsoudí, ale aby cosi snědla fakt dám i něco sladké-né čokoládu, nebo keks, ale crosaint, makovec, nebo jiný koláč

maribell
20. jan 2014

@winka99 ahoj moja mamina mala ten isty problem so mnou ja som tiez nechcela jedavat desiaty.. rozhodne ho nenut pretoze ja som potom zo strachu hadzala desiate do kosa ☹ ... moja mamina to potom riesila tak ze mi davala do skoly sladke pecivo ..cize isla rano do pekarne a kupila mi nejaky ten sladky kolac... nije kazde dieta je papkac... ja som bola velmi chuda a nechcela som jest ..dokonca ma aj dopovali tabletkami na zvysenie chuti do jedla ☹ ... nakoniec sa na to vykaslali lebo videli ze to nema zmysel a ono sa to potom okolo puberty upravilo samo .. 🙂

zuzkat1
20. jan 2014

@maribell aj ja som hadzala do kosa a obedy som rozdala🙂

maribell
20. jan 2014

@zuzkat1 presne tak nejak to bolo aj u mna teda ak sa dalo .. lebo na zakladke sme mali take ucitelky ktore ma obedy nutili jest.. odovzdavat tacky sme chodili okolo uciteliek a oni kontrolovali kolko sme toho zjedli a mna vzdy poslali naspat a potom pri mne sedeli a nutili ma jest az som plakala 😀 ..ach ..

zuzkat1
20. jan 2014

@maribell tak Chvalabohu toto som nezazila...

mummy01
20. jan 2014

@winka99 ja davam jablko nakrajane v malej dozicke,lebo mojej sa 4zuby kyvu a vraj kusat nemoze 😀 a zje vzdy vsetko

snnam
20. jan 2014

Ja uz ani ovocie a zeleninu nedavam lebo to bolo zjedene a rozok ostal tak teraz ma aspon pol rozka spapane, na obedy uz nechodi lrbo tsm nejedol, doma si na to dozeram. Inac ako citam vela deticiek nepapka uf som si vydychla

siska53
20. jan 2014

@snnam s desiatami deti mavaju casto problemy,kamoska ich vyhadzovala,sestre som,ich bezne v taske nachadzala..
na,tvojom ,mieste,kedze zeleninu a ovocie povazujem za dolezite,by som mu davala a radsej k tomu pol rozka.
ale to je moj nazor.
uvidim,ako to bude o par rokov u nas. 🙂

jamabe
21. jan 2014

Dieťa také staré nemám, ale som učiteľka... Prvákom moje kolegyne pripomínajú, že majú jesť, piť, ísť na wc... Skús poprosiť jeho triednu, nech naňho hodí očko 🙂 Je toho veľa, čo majú zrazu tie deťúrence zvládnuť...

7katka
21. jan 2014

@winka99 co sa tyka toho jablka, ja jej ho dovam do malej nadobky, nakrajane na 1/4 a bez stredu, inak chce vzdy len rozok s medom alebo peciem skoricovniky prip. zavin s makom

mylove321
10. mar 2014

naco riesis, zenema potrebu? jake to je strasne, ked rodicia nutia decko aby chcelo nieco co nechce! ved ked bude chciet jest, da si. nestresuj ho zbytocne! a zbytocne sa zlostis. je to od teba nepekne. to ze to robi vela matiek je zas druha vec.

bzdocha
10. mar 2014

u nas v rodine vsetky generacie deti pekne jedli a jedlo neodmietali. aj moja dcera zje uz teraz tolko ze sa nestacim divit. Svagrinine deti nejedia vobec nic len sladkosti az to dopadlo tak ze 8 rocne dievcatko musi chodit 3x do tyzdna ku dr. na injekciu B12 lebo nema v tele ziadne vitaminy, mineraly nic!
tiez nesuhlasim ze deti sa maju nutit jest (ja moje dieta nikdy nenutim, sice ani nie je treba), ale tak nejako ich motivovat je urcite potrebne 🙂
@mylove321