icon

Prvé príkrmy. Aká značka je dobrá?

makalka165
27. apr 2011

Ahojte mamičky, začíname s príkrmami a chcela by som poradiť, ktoré značky používate a odporúčate? Viem že Hipp je "naj" ale aj najdrahší tak hľadám niečo lacnejšie ale dobré 🙂 Ďakujem za odpovede....

vulka
17. apr 2012

My prwferujeme Hami a Babylove z DM. jasné, že domác strava je naj, ale povedzete mi, či nepochybujete o kvalite zeleniny z obchodov? Hlavne v tomto predjarnom období.

basky
17. apr 2012

Ahoj,
urcite HIPP, v ovocnych HIPPkach mas 100% podielu ovocia, a bez cukru, BIO. Pozri si zlozenie inych, Sunarek, Hami, COOP atd a budes prekvapena.
No treba kupovat v Rakusku, maju vacsie balenia - 200ml, 250ml, velky vyber a hlavne BIO.
Najblizsie z BA Hainburg, prve tri pracovne dni v novom mesiaci su BIPPA DAYS, na vsetko pre deti, prikrmy, plienky, mliecka atd .... a mas 25%zlavu a vide vsetko lacnejsie, ako to najlacnejsie v SR. A Kvalita sa HIPP s inymi neda ani len porovnat !!!!!! Ja som jedla varila, nasim nic nechutilo, mladsiemu jedine rajcinova a zeleninova polievka HIPP, u nas ani nemaju. A ovocie som obcas davala v zime, to co nebolo dostupne, marhula, broskyna, cucoriedka, slivka atd .... A kase Milupa a mliecko dodnes kupujeme, lacne, kvalitne a dobre chutovo 🙂

jaaty
17. apr 2012

@basky, naša Hanka bude mať čoskoro 5 rokov, a fungovali sme presne na Hipp-kách z Rakúska.
... a nie preto, že by sa mi nechcelo variť, ale bolo t o100% bio

luciferkax
17. apr 2012

Môj mladší syn takéto príkrmy neznáša, ale mladší na nich fičal do troch rokov, teda, ajt eraz , ked nestíham variť, tak mu dám, kupujem Alnatura alebo Babylove z DM- ka , tie mu chutili najviac, sú lacné, BIO, a dokonca "nesmrdia" ako HIPP :D :D viem, domáca je najlepšia, ale priznajte, kolko z vás má doma vypestované zemiaky, mrkvu a doma chované "masko" :D :D

m.i.r.i
17. apr 2012

My sme davali len Hipp..studovali sme si o tom vela a zlozenie, BIO kvalita, vsetky referencie, bez cukrov atd - to Hipp vitazi na plnej ciare. Ja som si objednavala aj cez e-shop vo velkom. Malemu som varila len to, co sme mali z vlastnej zahradky - mrkvicku, zemiak, uhorku....neskor domace vajicka napriklad..inak tomu co je v obchodoch absolutne neverim..do 1 roka sme mali teda Hipp, do roka a pol sme to uz kombinovali, odvtedy je na doma varenej strave..co najviac BIO ako sa da...ale HIPP miloval, doteraz papa ich 100% vyzivky..ine znacky klasicke mu ani nedam, tam je samy cukor, dochucovadla.HIPP ma ciste ovocie..a cena zial je vyssia, ale my sme si radsej odopreli ine veci, ale malemu sme do stravy investovali

kgnm
17. apr 2012

Nie vsetky Hipp su bez cukru...

a2303
17. apr 2012

Fiha, tak dobre že ťa tu neukameňovali 😵 Otázka neznela, či variť alebo nie ale aká značka príkrmov je najlepšia... Ja som za varenú stravu tiež, dodnes varím dcérke bez oleja, používam pre ňu olivový olej, "vyprážam" v trúbe bez oleja, nesolím, necukrím a pije mi len vodu a mlieko a namiesto sladkostí napečiem a to už má 3 roky. Ale keď som pri nej chodila do roboty čo pomaly začínam aj teraz so synčekom, tak sme kupovali hippky. Nech si to kto nazve ako chce, či je to pohodlie, či zmena, či oboje ale neviem prečo by dieťatko sem-tam nemohlo spapať výživu???? Ak chcete byť niektoré maminky až také BIO, tak si musíte kupiť kurence, morky, a všetko chovať a pestovať doma 🙂 a aj tak to nebude stále ono, pretože celá príroda už nie je taká ako bývala... bohužiaľ.. Takže ja sa prikláňam na stranu značky HIPP 😵

erika_s
18. apr 2013

ahojte....ja som bola akurat vcera s malym syncekom v poradni u nasho pediatra...on sam mi odporucil zacat davat prikrmy z obchodu, alebo pripravovat domace prikrmy IBA z vlastnej zahrady bez umelych hnojiv a este odporucil NEPOUZIVAT zeleninu z hypermarketov, kedze je urcite striekana chemikaliami ............ my vsak mame male trhovisko so zeleninkou aj blizko domova, kde predava mila teta, ktora si takisto vsetko pestuje doma a ma toho nadbytok......

salma22
18. apr 2013

my sme kupovali hipp alebo sunarku

natasjajane
18. apr 2013

Nám sa najviac osvedčila značka Hipp kupovaná ale v Rakúsku. Jednak to tam vychádza lacnejšie a výber je oveľa rozmanitejší ako u nás. A hlavne čo je nakreslené na etikete spĺňa aj zloženie. Ak si u nás kúpim ovocný príkrm "broskyňový" - tak pri šťastí tam bude len 87% jablčného pretlaku. To sa vám v Rakúsku zaručene nestane. Ovocné používame ešte stále. K mäsovo-zeleninovým sa vraciame len výnimočne na cestách a dovolenkách. Malý ma už rok a pol a plynule bez akýchkoľvek problémov sme prešli na varenú domácu stravu. Žiadne odmietanie ani nechuť.

brumka
18. apr 2013

prikrmy aka znacka? jednoducho od mami, doma uvarena, cerstva a bez konzervantov ochucovadiel, s kvapkou olivoveho oleja na vstrebavanie vitaminov

julia283
26. jún 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

my doma s malym fungujeme na vyzivach OVKO.. malemu najviac chuti broskyna s bananom. a je to bio.. cena je super.. maly inu vyzivu ani nechce 🙂

amandas
16. júl 2014

my sme doma vyrabali vyzivy.. ale teda malej moc nechutili. a to sme skusali rozne variace..rozne kombinacie.. je velmi vyberava v jedle.. a so vsetkym sa viac hra, akoby jedla.. momentalne mala uplne fici na vyzivach OVKO.. najradsej ma jahodovu.. ale teraz sa snazime jej najviac davat tie bio vyzivy od Ovka..

l3yla
Autor odpoveď zmazal
evulienkaslx
16. júl 2014

Nasej malej striedam domacu varu s vyzivkami. Snazim sa vsetko varit a kupovat v bio kvalite, ale najma v zime sa kvalitne ovocie a zelenina neda, zahradku nemame, takze sa spolieham na vyzivky- v bio kvalite, bez aditiv. Co som poprecitavala etikety a poskusala, najviac papame Hippky, Ovko bio, Hami 100% ovocie, Alnatura a Babylove. Kupujeme v Rakusku a v DM. Vyuzivam baby days aj v Rakusku aj v slovenskej DM. Vyzivky vychadzaju casto okolo 1 eura, niekedy mi to pride pomaly rovnako, ked si ratam kvalitne suroviny, co davam, ked varim ja, moj cas a energie 🙂 Malej nastastie vsetko chuti a ma pestry jedalnicek.

dadulka1987
25. júl 2014

Môj malý je dosť prieberčivý.. ale čuduj sa svete OVKO bio asi nemá chybu 😉 . Kupujem mu rôzne aj ovocné aj mäsovo-zeleninové pokrmy. Najviac mu chutí broskyňová s banánmi a BIO karotka s kuracím mäsom.
🙂

luc22ka
Odpoveď bola odstránená
wewe22
13. nov 2015

moja najstarsia ine ako flaskove nechcela najlepsia kvalita sa mi zdali hipp boli aj chutovo aj zlozenim naj

diana805
24. nov 2015

Ahojte ja som chcela robiť príkrmy doma a nestíhala som, fakt som sa snažila ale nejak som si radšej zvolila variantu z obchodu, aby som mala aj keď jednoducho čas nie je. Vyberaví sme aj mi a HiPP vyhral aj u nás a vidím, že nie sme jediný, uznávam cena vyššia ale myslím že sa to oplatí

petra_maminka
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
25. nov 2015

Alnatura,Hipp...

zuzana_kov
Odpoveď bola odstránená
monane
20. aug 2018

maminy chcela by som sa vrátiť k tejto téme lebo už dávam príkrmy mojej laure viac ako pol roka a nejako sme sa stále nedostali k takým, ktoré by jej fakt chutili. stále vymýšľa, že nechce, že jej to nechutí, potom keď ju nejako presvedčím tak mi trochu zje ale nikdy nie celé. robilo to aj vaše dieťa? môže byť, že jej ani tak nejde o to ako tie príkrmy chutia ale o to aby proste robila prieky? aj keď ešte nemá vek na to aby bola v tom povestnom období vzdoru? so starším som takéto problémy nikdy nemala ☹

ifava
22. aug 2018

@monane Z toho si nic nerob. To, ze so starsim si take problemy nemala neznamena, ze ani s mladsou taky problem nebudes mat. Kazde dieta je uplne ine. Jedno moze byt tiche a druhemu sa usta nezatvoria. Jednemu moze chutit jablko, druhe ho moze neznasat. Treba tie rozlisnosti akceptovat 😉 Mozno ani nie je ani tak o chuti ale o tom, ze mozno uz proste nevladze, ze je rychlo plna. Nad tym si nerozmyslala?

monane
23. aug 2018

ale áno ja viem, každé dieťa je iné. aj dvojičky keď sú tak ako osobnosti sú každé iné, chutí im niečo iné, páči sa im niečo iné a podobne. ja som tým chcela len to povedať, že tým, že som nemala také problémy so starším synom tak neviem ako sa zachovať alebo ako to riešiť. no napadlo mi, že by mohlo byť aj to, že sa rýchlo napapá ale keď jej dám niečo iné tak sa mi zdá, že spapá viac. ako to mám zistiť?

ifava
28. aug 2018

@monane Akoze spapa viac? Co ine jej davas este papat? Mozno su tie ine veci pre nu menej syte ako taketo prikrmy tak spapa viac. To je tazko povedat. A ako ti da najavo, ze uz nechce jest?

monane
29. aug 2018

normálne, už papá aj polievky také ľahšie, zeleninové kadejaké kaše, snažíme sa proste všetko, aby to mala hlavne pestré a pomaličky nabiehať aj na normálnu stravu lebo je dosť možné, že bude musieť ísť do škôlky už od dvoch rokov. len ovocie a podobné čerstvé moc nechce takže jej stále dávam takéto príkrmy len proste tiež mi zje iba trošku. tak neviem či jej nechutia všeobecne alebo iba tie čo jej dávam ja :/ starší ten zjedol všetko čo nezjedlo jeho keď bola taký malý 😂

zupka33
30. aug 2018

Kamoska tiez takto mala nechcela jedavat vobec prikrmy a nakoniec prisla na to, ze to bolo kvoli tomu, ze ich proste nechcela jest len kvoli tomu, ze nemala rada kysle veci 🙂 A ona jej robievala domace, vacsinou jablkove a nedavala vlastne ziadny cukor navyse . Takze kludne to moze byt prave aj kvoli chuti prikrmov 🙂

martinkuli
Autor odpoveď zmazal
martinkuli
30. aug 2018

žiadne. Prečo neuverite domace??? Moja manželka varila dcerke , aj ked sme boli stale kvoli doktorom rozbehaní.. ( predčasna )