Recepty na jedlá pre deti, ktoré môžu držať samé
Ahojte, dcéra je extrémny nejedak a konečne sa trochu rozjedla ale len keď si sama drží jedlo a mne už dochádzajú nápady na raňajky, desiatu, obed, večeru, nič čím by som ju ja mala kŕmiť nechce takže žiadne polievky, jogurt a podobne
Na raňajky máva pečivo buď rožok alebo wafle alebo omeletu
Na desiatu ovocie na kúsky a na obed mám pocit že stále robím placky zeleninové mäsové a všelijaké a večere tam už vôbec neviem že čo
Máte nejaké recepty na jedlo čo sa dá takto chytiť? Ďakujem
Ja som sa mojim snažila do všetkého dať ovocie/ zeleninu a tiež radi jedli sami rukami. Takže presne samé zeleninové placky, lievance (tie cottage sú super,čo ti tu dávam ), šúľance (ja dávam len nejakú zeleninu napríklad batat a zmiesam pyré s múkou a hotovo), špenátové halušky s mäskom (ale neviem ako je na tom s takými menšími kúskami,aby nezabehlo ), slané aj sladké muffiny, polenta (uvarená, dám na plech vychladnúť a buď som len vykrojila tvary,alebo dala zapiecť,alebo na panvici), ....
Ja len k téme “soľ” - môj ročný syn je tiež slabý jedák, iba MM miluje v ľubovoľnom množstve. A tiež už chce jesť iba sám rukami, ale s chuťou zje vlastne iba niektoré druhy ovocia, chlieb a šalátovú uhorku. A ešte kukuričné chrumky 🤦♀️ A tak som viacmenej zo zúfalstva skúšala jedlá prisoliť, či mu to nezachutí viac. Napr. zemiaky som mu ponúkla naše fajné s maslom (samozrejme slané), praženicu som trošku posolila, do cestovín som pri varení pridala soľ… vyprdol sa mi na to úplne rovnako ako na nesolené verzie :D zato včera som skúsila spraviť mäsovo-batátové placky BEZ SOLI a jedol to. Takže v soli to vôbec nie je. Ešte z toho posoleného vajíčka ho striasalo od hnusu, neslané “len” vypľúva :D
@dixitka ved a na co by jedol ked je na mm a zrejme preferuje sladke a nie slane chute?Ale ked odstavis potom skusaj,.

No tak to ti celkom dobre zje inak.Skus este jogurty a vekom sa rozje.A ak jej este davas mlieko alwbo kojis tak ok.Ja som mala podobne nejedaky ale to neznamena ze ked doeta malo je je nezdrave ale o ppd yzivene,dolezite je ci ti pribera a je aktivna a vyzera zdravo.Zasa deti vseobecne malo jedia.ja by som sa tym netrapila ved casim sa rozje uvidis