icon

Recepty na jedlá pre deti, ktoré môžu držať samé

9. máj 2024

Ahojte, dcéra je extrémny nejedak a konečne sa trochu rozjedla ale len keď si sama drží jedlo a mne už dochádzajú nápady na raňajky, desiatu, obed, večeru, nič čím by som ju ja mala kŕmiť nechce takže žiadne polievky, jogurt a podobne
Na raňajky máva pečivo buď rožok alebo wafle alebo omeletu
Na desiatu ovocie na kúsky a na obed mám pocit že stále robím placky zeleninové mäsové a všelijaké a večere tam už vôbec neviem že čo
Máte nejaké recepty na jedlo čo sa dá takto chytiť? Ďakujem

Strana
z2
ktochytavzite
9. máj 2024

No tak to ti celkom dobre zje inak.Skus este jogurty a vekom sa rozje.A ak jej este davas mlieko alwbo kojis tak ok.Ja som mala podobne nejedaky ale to neznamena ze ked doeta malo je je nezdrave ale o ppd yzivene,dolezite je ci ti pribera a je aktivna a vyzera zdravo.Zasa deti vseobecne malo jedia.ja by som sa tym netrapila ved casim sa rozje uvidis

patulka410
9. máj 2024

Ja som sa mojim snažila do všetkého dať ovocie/ zeleninu a tiež radi jedli sami rukami. Takže presne samé zeleninové placky, lievance (tie cottage sú super,čo ti tu dávam ), šúľance (ja dávam len nejakú zeleninu napríklad batat a zmiesam pyré s múkou a hotovo), špenátové halušky s mäskom (ale neviem ako je na tom s takými menšími kúskami,aby nezabehlo ), slané aj sladké muffiny, polenta (uvarená, dám na plech vychladnúť a buď som len vykrojila tvary,alebo dala zapiecť,alebo na panvici), ....

dixitka
10. máj 2024

Ja len k téme “soľ” - môj ročný syn je tiež slabý jedák, iba MM miluje v ľubovoľnom množstve. A tiež už chce jesť iba sám rukami, ale s chuťou zje vlastne iba niektoré druhy ovocia, chlieb a šalátovú uhorku. A ešte kukuričné chrumky 🤦‍♀️ A tak som viacmenej zo zúfalstva skúšala jedlá prisoliť, či mu to nezachutí viac. Napr. zemiaky som mu ponúkla naše fajné s maslom (samozrejme slané), praženicu som trošku posolila, do cestovín som pri varení pridala soľ… vyprdol sa mi na to úplne rovnako ako na nesolené verzie :D zato včera som skúsila spraviť mäsovo-batátové placky BEZ SOLI a jedol to. Takže v soli to vôbec nie je. Ešte z toho posoleného vajíčka ho striasalo od hnusu, neslané “len” vypľúva :D

ktochytavzite
11. máj 2024

@dixitka ved a na co by jedol ked je na mm a zrejme preferuje sladke a nie slane chute?Ale ked odstavis potom skusaj,.

Strana
z2