icon

Ročné dieťa odmieta potravu: Skúsenosti a rady?

petraretra
2. feb 2025

Dobry den viete mi niekto poradit alebo mate skusenost s tym ze vam 1 rocne dieta nechcelo nic jest ani pit vodu ani mlieko? Uz som zufala jedla by iba chrumky,cucoriedky a lyofilizovane ovocie nic nechce mlieko pila ako som jej zmenila na 3 tak odvtedy dako nepije mlieko neviem ci je to tou zmenou mlieka ked nechce aj jest ...

patuska630
2. feb 2025

Podľa mňa je to opäť len obdobie, moja dcérka mala v tomto veku tiež obdobia kedy zjedla takmer aj nás a potom obdobie kedy sme do nej nevedelo dostať nič. Možno jej idú zúbky tak nechce ... Ak jej chutia čučoriedky dajte jej ich za pár dní to prejde s bude opäť papať všetko alebo skúste napríklad ochutené mliečko.

petraretra
autor
2. feb 2025

@patuska630 ja si tiez myslim ze to bude zubami ale preco by nechcela aj pit potom nechapem este rozmyslam ze jej dam klasicke kravske namiesto umeleho ci bude chciet take skor

majamat
3. feb 2025

moja dcera od 14m len ovocie a jogurty vodu pila, mlieko nie. trvalo to niekolko mesiacov, potom sa mierne polepsilo, no aj tak to nebolo ok. v 3,5r diagnstikovana celiakia.
cize nejaky dovod to moze mat, ale aj nemusi. niektore deti su dost vyberave. mlieko - moze jej tam nieco vadit, u malych deti sa casto vyskytuje aj problem s laktozou, ci BKM.

my sme po niekolkych mesiacoch zacali s takym tym ochutenym krabickovym mliekom. pacilo sa jej to, tka to zacala pit, potom som jej zacala robit doma granko a postupne mlieko pit zacala. niekedy sa stazovala na bruso, tak som jej skusila dat bezlaktozove a bolo to o nieco lepsie. teraz s mliekom problem nema. v tych 3r sa jej zacala prejavovat aj HIT - dietu sme mali len prechodne. na bezlepkovej strave sa jej vysledky polepsili.

katie253
3. feb 2025

@petraretra ak nechce piť, pozor na dehydrovanie, tak male detičky sa vedia veľmi rýchlo dehydrovať. Kontaktovala by som pediatra. Skus odobrať moč a zaniesť na kontrolu.