Ročný syn nechce tuhú stravu

julka97646
15. dec 2021

Ahojte maminy ... Mám ročného syna ktorý mi nechce papať tuhú stravu chcem ho učiť papať banán polievky atď ale on mi to absolútne nechce začne ho naťahovať a zvracať neviem ako ho uz mám naučiť papať .... On by jedol len termixi pudingy atď ... Skúšala som mu tak nadrvit piškóty ale odmieta aj to ... Prosím vás ako ste naučili papať vaše detičky ??

patka06
15. dec 2021

Čo jedol doteraz ? moja inú možnosť nepoznala, od 4 mesiacov dostávala najprv roztlačené vidličkou a ako pribúdali zúbky potom kúsky alebo niečo do ruky rohlík, chrumky, ovocie alebo zeleninu
Teraz už len trpezlivo ponúkať tuhú stravu a postupne kúsky zväčšovať, začala by som jedlami, ktoré má rád . napr. cestoviny,

klarissa25
15. dec 2021

A doteraz si mu mixovala?

danieladeley
15. dec 2021

Mixuj mu, mojmu som mixovala asi do roka a pol, mozno aj dlhsie, mal to iste. Pozerali na nas uz vselijak, ale mne to bolo suma fuk po tom, ako sa mi raz skoro zadusil. A este jedna rada v dobrom, necuduj sa, ze nechce papat zeleninovu polievku, ak mu v takom veku davas termix a pudingy...Skus precitat zlozenie termixu, urcite sa najde aj nieco zdravsie.

nwnw
15. dec 2021

@julka97646 moze byt precitlively. Ak ma napr znizeny svalovy tonus tak ho moze mat aj v ustach. Termixy a podobne odpady nie. Zje Ti aspon tie kupovane zeleninove prikrmy 12+? Zacni tym mozes aj 10+ pripadne 8+. Ked ho bude natahovat, tak zriedit z vodou a postupne.
Alebo polievku domacu a potlacit vydlickou zeleninu.

marianarem
15. dec 2021

@julka97646 Moj mal dlho problem s popucenym alebo s hocicim, v com boli hrudky. Este ani teraz v 2 rokoch nie je s takou konzistenciou zmiereny, nieco zje, ale vela veci nie. No ale tuha strava, ktoru ako prvu akceptoval, boli suche tvrde veci do ruky. Tvoj neochutna ani to? Ze napriklad piskotu celu do ruky, nie podrvenu? Moj zacinal keksikmi a podobnymi vecami, to celkom slo, aj ked dlho trvalo, kym realne zjedol jeden keksik, dlho len tak hryzkal male kusky a koniec. K makksim veciam ako pecivo a cestoviny sme sa prepracovavali celkom tazko, pomocou roznych hier.
Inac ked mal nejakych 15 mesiacov, tak zacal zrazu mixovane prikrmy sam odmietat. Nemala som inu moznost, len mu uz podavat tuhe jedla, no islo to tazko, zjedol velmi malicko a dokrmovala som mliekom. Ale postupne sa vytrenoval, mlieka bolo treba coraz menej a takto sam presiel na ciste tuhu stravu. Ale teda ma len istu paletu konzistencii, co akceptuje, na dalsich pracujeme.