icon

Stravovanie dojčených ročných detí

23. jún 2025

Ako sa stravuje vaše ročné kojené dieťa? Čo mu robíte papať ? Kolko cca krát papa do dňa ?
Moj ma 14 mesiacov, jedáva len 3x niekedy aj 4x do dňa
Poväčšine desiata, obed, občas olovrant ak nespi a potom večera, občas pýta aj druhu večeru.
Veľa krát do dňa sa kojí aj keď to chcem obmedziť nejde to moc a potom menej papa. Občas zje všetko čo mu dám občas vôbec.

mdse
23. jún 2025

Môj jedáva vtedy keď ja, jeho dám do stoličky a ja jem pri ňom - raňajky, desiata, obed a večera (ja jem zavčasu) a okrem toho pomedzi to kojím, ani neviem koľkokrát. Jedáva to čo ja, všetko pokrájané na malé kúsky. A má dni, keď zje pekne porciu a dni, keď len ochutná. Neriešim, je spokojný a v jedle nie je vyberavý.

luckajozko21
23. jún 2025

11m a nieco, 2spanky - ranajky kasa (vsetci spolu), potom kapsicka/vyziva/ovocie po prvom spanku. Potom vsetci spolu obed. Po dalsom spanku nejaky jogurt/chlebik/dojeda obed. Potom nieco na veceru (zase bud jogurt/acidko/pecivo ... podla toho co mal na olovrant). Niekedy este davam aj 2.veceru, ale to len vypit kasicku mozno 2 lyzicky.

Je pekne, sem tam su dni kedy je to slabsie. Neriesim. Niektore dni mu dam pomedzi jedla nejaku chrumku na zabavenie sa. Cca raz do tyzdna si medzi jedlami zmoli este aj rozok.

Koji sa iba v noci. Cez den si kojenie odstavil sa. Nebol zaujem. Pri oboch som to tak mala.

vilma7
24. jún 2025

Ročné dieťa už môže jesť 5x denne, čiže všetky chody.
Kojenie obmedz, možno začne lepšie papať.

t1nusa
24. jún 2025

u nás bolo v 1 roku ešte napojo rozbehnuté kojenie, kojila som na požiadanie a do toho papala normálne jedlo, ale tiež tak 3-4x do dňa, väčšinou raňajky (to čo som raňajkovala ja - pečivo s maslom/nátierkou, vajíčka), obed (polievka alebo zelenina s mäsom) a večeru (kašu alebo niečo zeleninové), pomedzi to nejaké ovocie/chrumky… dojčenie som v tom čase obmedziť este nechcela, malá pekne prosperovala a mne to tak vyhovovalo, nebol dôvod na ukončenie dojčenia ☺️
je ale pravda že keď som sa rozhodla dieťa odstaviť od dojčenia, rozpapala sa poriadne ☺️