Štvormesačný syn plače, keď mu dávam príkrmy

chiki18
22. sep 2016

Ahojte mamičky,

Začala som prikrmovať svojho 4 mesačného synčeka pred 2 týždňami na základe pediatričky.Prvý týždeň to išlo bez problémov, ale tento týždeň začal malý protestovať, zje pár lyžičiek a začne plakať, mám pocit že po pár lyžičiek si uvedomí že to nie mlieko, neviem prečo je taký.Doma mu robím zeleninku aj so zemiačikom,ale zrazu mu prestalo chutiť.Vždy sa mu snažím dať rovnaký čas na obed, ked je ešte veľmi hladný,tak neviem kde je chyba.Neviete mi poradiť čo sa mohlo stať,sme na UM od druhého mesiaca.predtým prespal aj celú noc no asi pred mesiacom sa mi začal budiť takmer každé 2,3 hodky.Tak neviem, pediatrička si myslí že už asi mu nestačí mliečko, ale príkrm odmieta teraz.Ked máte nejaké podobné skúsenosti prosím poradte.Dakujem

babatkoo
22. sep 2016

Ahoj, zubky spodne - ze sa tlacia cez dasno, to nemozu byt?? Niektore babatka odmietaju vtedy jedlo.

babatkoo
22. sep 2016

@babatkoo tak som myslela ze ci mu aj s tou lyzickou nemozes do toho dasienka udierat pri krmeni.

nana1710
22. sep 2016

Mozno mu uz idu zubky. Mne tiez plakala mala pri prikrmoch chcela iba mliecko a trvalo to skoro tri mesiace. Takze ponukat, trpezlivost a vsetko prejde. Teraz papka krasne.

chiki18
autor
22. sep 2016

Ahoj, neviem fakt neviem, može byt totiž dosť často si pchá ruky do úst,keby svoje prsty tlačil ku dasnám,ale mliečko vypije bez problémov.

babatkoo
22. sep 2016

@chiki18 lebo pri sani mlieka nepouziva dasna ale jazyk. Myslim ze to budu tie zubky. Mojmu sa prerezali na konci 4 mesiaca.

kp7333
22. sep 2016

Mozu to byt zuby, ale mozno naozaj odmieta jedlo, lebo mu nechuti. Nie vsetky babatkam chuti vsetka zelenina a na niektoru mozu aj zle reagovat - mozu ich potrapit zapchy alebo nafukovanie. Alebo sa mozno objedol a chce zmenu. Treba obmienat druhy zeleniny a vsimat si reakcie. Moja mladsia dcera na zaciatku zle travila zemiak a mrkvu. Tak sme davali tekvicu maslovu alebo hokaido. Potom postupne bataty a neskor, ked uz si zvykla sme pridali aj zemiaky. Treba skusat.

delmondo
23. sep 2016

Príčin môže byť viacero. Dieťa musí niektoré potraviny ochutnať aj 20x, kým si na ne zvykne.
Môže mu vadiť nový druh zeleniny, boli ho z nej bruško.
Pri prvých prikrmov moze dôjsť aj k zapche, crievka si musia zvyknúť na nové trávenie, z toho ten nepokoj.
Tiež sa netreba hneď stresovat, keď zje len pár lyžičiek. Veď je to pre neho nové, musí sa naučiť jesť pevnú stravu. Ide len o ochutnávanie a spoznávanie chuti. Aj 2 lyžičky sú úspech.
Niekedy pomôže zmena konzistencie, alebo zmena teploty, času podávania. Možno je práveže až veľmi hladny.
Alebo ste začali veľmi skoro a jeho trávenie nie je na to ešte pripravené. Občas pomôže dať pauzu s prikrmami, vrátiť sa k mliecku a vyskúšať o pár dni zasa.
Takisto na prikrmy musí dozrieť mentálne, ponúkať, keď o ne prejaví záujem, naťahuje sa za vaším jedlom, otvára ústa a sleduje, keď jete vy.