Svokra dala mojej štvormesačnej dcérke výživu
Ahojte,
moju takmer 4 mesacnu, plne dojcenu dceru nachovala svokra vyzivou- mrkva, jablko. Stahujeme sa, takze ju mala na starost dve hodiny a dala jej odsate mlieko a vyzivu na striedacku... Vraj uz moze aj piskoty 🤷♀️🙈
Dufam, ze nic malej nebude.
Ked som sa spytala ci mala papala, myslela som moje odsate mlieko 🤷♀️ ona mi to povedala, az ked som prisla po malu, ze je uz velka a papala vyzivu- pol pohara 🤯🤯🤯🤯
nič sa jej nestane neboj ale so svokrou by som si slušne pohovorila, lebo keď už teraz si toto dovolila tak čo ťa ešte čaká? Také svokry čo majú nevestu za nič a robila si podľa seba sú najhoršie
@horwi no mňa by to pekne nahnevalo, keby môjmu 3mesačnému plne dojčenému dieťatku niekto bez môjho súhlasu dal presnidávku, možno aj s piškótami - lebo usúdil, že ich "môže".
ak sa svokre zdalo, že je malá po odsatom mlieku hladná, tak ti mohla zavolať predsa. to nie je o tom, že je to svokra, tak poďme ju všetky nevesty sveta zvoziť pod zem - to je o rešpekte. mám tri deti, takže skúsenosti s prikrmovaním mám, a teda ak by som niekomu strážila dieťa, a dostala na jeho nakŕmenie od jeho mamičky len materské mlieko, a vedela by som, že ešte nie je na príkrmoch, vo sne by ma nenapadlo natlačiť doň jablkovú presnidávku či piškoty. určite by som sa neriadila tým, že však aj nás tak mamy pred sto rokmi takto kŕmili a tu sme. bola iná doba, ked sme boli deti my, iné potraviny, deti nemali toľko alergií, intolerancií...
tým nechcem spochybňovať svokrinu lásku k vnučke.
ale zažila som si svoje s tou svojou - malý bol alergický na kiwi, čokoládu, upozorňovala som na to všetkých, no ona si urobila po svojom, kým mi ho chvíľu strážila, tak zjedol dve kiwi, ona šťastná, ako mu chutilo, láskavá babka, ja som sa hnevala, bola som za zlú.... na druhý deň som ho k nej doviedla, ukázala jej ako sa mu celé nohy vysypali exzémom, ktorý si doškriabal. odvtedy už kiwi od nej nedostal. ale muselo sa stať najskôr niečo zlé, aby videla, že nešlo len o to, že ja si ako mamička rozkazujem, čo moje dieťa môže jesť, a že ona ako svokra robí všetko zle. nikdy som jej nebránila v styku s ním, ani s jedným zo svojich detí, som rada, že moje deti majú starých rodičov z oboch strán ktorí ich majú radi, len niekedy - aj keď sú starší, majú viac skúseností, tieto nepostačujú k tomu, aby robili všetko najlepšie.
@maryon1 Perfektny nazor. Keby nas kamaratka poprosila o postrazenie deitata s presnymi instrukciami o tom, co ma jest, tiez by sme si tak male dieta nedovolili natlacit niecim inym, a dnes v dobe mobilov... naozaj mohla zavolat.
Celkom si mala aj "stastie", ze ked si babke odprezentovala ekzem, tak ta respektovala a uznala. Lebo ta moja by sa obhajila, ze to nema z toho, ale este nedajboze z mna 🙂 .
@maryon1 práveze ti starší ľudia si niektorí nepripustia, že by niečo mohlo byť ináč či zle čo robia.Tak ako oni robili dobre bolo🙂deti žuli rohlíky, slaninu ...veď ja už teraz vidím, že za tých 13 r čo som robila prikrmy pre moju už je všetko ináč, takže možno raz budem nepríjemná a tak isto dávať rady.Ale bola by som veľmi nahnevaná, keby mi takto nakrmila dieťa už len z principu.Moja mama má odložené tabuľky kedy má čím kŕmila ovocné šťavy, zmixované polievky z fľašky, kaša ...veď vtedy sa už 6 t deti kŕmili ovocnou šťavou.A potom 40 tnici majú všetci ekzém, alergie, intolerancie, a celé trávenie na ....
@horwi nic jej nebude. Mojej 4 mesacnej plne dojcenej dcere doktorka odporucila nastruhane jablcko za par lyzic...ze v tom dostane vitamin C, ktory v mlieku nie je. To bolo pred 2 rokmi. U syna mi az v 6 mesiaci kazala prikrmovat a nezacinali sme ovocim 🤷♀️ takze co doktor, to nazor ohladom zavadzania prikmov.
A co sa tyka sladkosti...pri prvom dietati sa to da ustriehnut. Pri dvoch uz nie. Zo skolky skoro kazdy den prinesie daco, alebo zmrzlina v lete
Ja pri tychto témach normálne žasnem aké ste tolerantné nevesty.. potom nechápem kde sa berú tie témy o zlých svokrach 😂... Ja ako babka/teta/kamarátka (doplňte si čo chcete) by som si nikdy nedovolila dať dieťaťu niečo, na čo sa neopýtam rodičov.. tobôž nie keď má 3 mediace 👀👀👀 veď mala nachystané mlieko tak mala dať mlieko.. nechápem tú iniciatívu u niektorých hneď robiť podľa seba...
@maribell nikdy nehovor nikdy. Ak na teba raz bude nadávať nevesta, potom napíš že prečo.
@kvetinka75 áno.. určite bude na mňa nadávať keď jej budem strážiť trojmesačné dieťa a ja ho nadžgam výživou aj keď mi nevesta nachystala mlieko 👌😄
@horwi ja by som ju asi zabila.. toto hadam nemysli vazne..kojene plne dojcene dieta napchat ani nie v 4roch mesiacoch vyzivou? Ja by som ju od zlosti roztrhla a ver mi uz by malu nestrazila..pekne by sme sa pohadali.
@monika2605 ako dcérka strávila výživu? Bola kľudná noc? Moja svokra je našťastie zlatá žena, nevymenila by som ju za žiadnu inú, ale raz chcela kúpiť nášmu desaťmesačnému synovi nejaké keksíky ktoré boli od jedného roka. Pri tomto mojom argumente skonštatovala, že veď už má skoro jedenásť mesiacov… 🤦♀️😄 Keksíky sa nekúpili. No neviem si predstaviť, čo viedlo Tvoju svokru k tomu, aby trojmesačné bábätko kŕmila výživou. Veď aj nedojčené deti sa prikrmujú až od štvrtého mesiaca, nie? Asi to nemyslela zle, ale ako vraví môj manžel - cesta do pekla je vydláždená dobrými úmyslami. So svokrou sa porozprávaj alebo Tvoj manžel, aby rešpektovala vaše názory a dodržovala pokyny, ktoré sa týkajú vašej dcérky.
@zazvorka87 prdlajs makovy. Zavadzanie komplementarnej vyzivy ma nejake pravidla z nejakych dovodov. Zazila som na amb 3mesacne dieta, ktore rodicia priniesli, lebo ziapalo, co malo bolesti brucha. Vyliezlo z nich, ze mu davali puding. Hmm, neskodny puding....raz ked je traviaci system dietata nezrely, nebudem do nho pchat, co si zmyslim a kedy si zmyslim.
Mile maminky, niektore ste take dvojtvare, az to boli. Keby tu autorka napisala, ze jej dieta prerevalo od bolesti brucha celu noc, lebo mu babka dala v 3 mesiacoch pol pohara jablkovo-mrkvovej vyzivy, tak by ste na babku spustili hromy blesky.
@maribell len aby si ju nenadžgávala niečím iným, o čom budeš presvedčená že je to pre dieťa to správne a mladá nevesta to nevie
@kvetinka75 ok 😄 keď to urobím tak si na teba spomeniem a napíšem ti
@maribell OK, ak si vôbec uvedomíš, že robíš niečo čo tvoja nevesta nechce, potom aj jej pohľad na vec by som poprosila 😉
a mojej 4m moja babka pchala do ust paradajku z tesca 🙂, tak ale nie ze v zlom, ale vitaminy, pre dieta len to najlepsie ( ked boli ony mlade nicoho nebolo)... co uz , sme tu ja aj dcery len babka uz nie :(
@horwi 4 mesačne plne dojčené babatko by este prikrmy nemuseli, ori plne dojcenych detickavh sa začína od 6teho mesiaca alebo aj neskor.a ani, malo by sa začať zeleninou. ale ked jej svokra dala, nic sa jej nestane. Ked zjedla 1/2 pohára asi jej aj chutilo 😂
@mijunik ale to nie moja svokra, ja som.len komentovala,ze keby to urobila by sme sa pohadali...moja cgcela moju dceru narvat brumikom, ale ja som nedovolila..
No comment... ale zavidim... moja zjedla polku vyzivy mozno v 1,5 roku 😂
@zenazaba to nie je dvoj tvare.. uz sa stalo dieta je ok naco je dobre kydat teraz na jej Svokru a podporovat ju v hneve na nu? To uz si vyriesi sama v sebe. Aspon uz vie ze svokra sa s malou zariadi po svojom. Alebo jej nabuduce vyraznejsie zakaze dat jej nieco ine okrem mlieka.Zas to nie je problem na 10 stran na MK. A ano moje deti zacali jest prikrmy v 5-6m. Ale svokra ich nikdy nestrazila ( koli vysokemu veku) vzdy sa nieco najde ked da dieta strazit svokre, to je Dan za to.Vsetko mà svoje plus minus
Mna uz trojmesacnu krmili slepacim vyvarom a vlastne uplne vsetkym, mama na to rada spomina. A som zdrava, bez alergii, intolerancii, nadvahy atd...cize netreba z toho robit vedu.
Dakujem za odpovede... Mala do 22 hod. revala, brucho ju bolelo, nepomohla ani masaz bruska... Rano mala take kakando, ze som ju umela umyvat.
A to mi svokra povedala, ze jej mozem kludne aj bebe keks podrvit do vyzivy...jemnu krupicu spravit a vyvar.... Ako myslim si, ze v prvom rade je moje rozhodnutie hlavne. Nie jej... A to uz stihla namotivovat aj muza, ze mala bude na mlieku zbytocne hladna
.. No pi*a 🤯
Tento vikend ma 4 mesiace a 7kg, dr vravela, ze pekne pribera tak neviem co mi tato robi tlaky zbytocne
@horwi je zaužívané, že pri plne dojčených deťoch sa prvé príkrmy zavádzajú po ukončení 6m , ale dieťa je fakticky pripravené už od tých 4m. Takže stať by sa jej nemalo nič až na to prekvapko v plienke 🙂. a tiež by ma to štvalo, napriek vďake za opateru, ale skôr to, že nerešpektovala moje želanie.
@horwi inak 4m by v pohode vydrzalo 2h aj bez mlieka. To mi je luto ze ju bolelo brusko. Povedz to svokre. A nedaj ju povarovat kym nebude vacsia., ocividne nemas svokru velmi v laske ked ju volas p.. koli tomuto Aj ked chapem ze sa hnevas. Tak ale uz vies ze je z tych babiek co si s vnucatami robi co chce.. ako kazda druha.
@horwi mne mi by vadilo, ze sa najskor nespytala, ale rovno konala, mozno v dobrej viere, ale ani ty s nou v inych veciach pravdepodobne nejednas bez predoslej komunikacie, 4 mesiace su na surovu zeleninu + ovocie skoro, traviaci system dietata na to nie je usposobeny, je stale vo vyvoji, surova mrkva je tazka na zaludok, tipujem, ze ju tepelne ani neupravila, prikrmy sa v dnesnej dobe riesia inak ako pred 30 rokmi, mame viac vedomosti ako mali nase matky a stare matky, mona stara mama dala mojej tete taktiez v par mesiacoch pomarancovy dzus a skoncilo to vysypom a tazkou alergiou na citrusy, naco sa ponahlat s prikrmami ked je dieta dojcene? mozno sa to skonci len velkym
kakandom, ale urcite by som so svokrou hodila rec, vsetko ma svoj cas, keby to nebolo tak podstatne tak by slovenska populacia nemala take zavazne problemy bud s rakovinou hrubeho creva, alebo inymi ochoreniami traviaceho traktu….

@horwi nič jej nebude z jedneho razu ale svokre by som povedala že malu zapieklo alebo že veľmi plakala cez noc. U našich to pomohlo že uz nemali snahy dávať takéto blbosti bábätkam