Syn priberá z nadmerného pitia. Čo robiť?

kamajka
18. nov 2008

ahojte maminky.
máme tak trošku problém s takmer dva a pol ročným synčekom.... aby sme šli po poriadku... najprv to bolo s papaním super, len málo pil... Potom prišlo leto - dala som si záležať na tom, aby veľa pil, no čistá voda mu nechutila, čajíky som mu dosť sladila (mne sa to nezdalo sladké 😕 ) a džúsiky poznáte - tie sú tiež sladké, tak sa v papaní nepretŕhal, stačilo mu 8 fľašiek za deň nejaký ľahký obedík, rožtek na ranajky, krupica na večeru... Ako nepapal málo, len menej.. Pripisovala som to letu, a aj náš terajší problém pripisujem ročným obdobiam, no ale istota je istota... Tak sa radšej pýtam... Takže ideme ďalej - v zime sa nejaké výrazné zmeny neudiali, myslela som, že bude menej piť a viac papať, no neudialo sa tak, oproti letu žiadna zmena... Akurát sa vytiahol z tej bábätkovskej tučnoty - čiže vytiahol sa.
A zase ďalej - prišlo leto - drobizgovi prestalo chutiť tak papať - pochopiteľné.... Čajíčky ho zasýtili a v teple ani dospelým nechutí, nie t ešte deťom, je im teplo, nepríjemne potia sa. Pýtala som sa na to aj dr, či je to v poriadku, povedala, že áno (bez akýchkoľvek vyšetrení), že mám len dohliadať na to, aby veľa pil a aby sa nedehydroval. Taaak a už sme pri podstate - ako sa ochladilo, teraz akože myslím tento rok, malý začal mať problémy so stolicou, veľmi zle sa mu kakalo, mal tvrdú stolicu a nepravidelnú, nekakal aj 4 dni a bol nafúknutý stále a mrzutý, keďže ho asi bruško bolelo. Rázne sme mu vysadili sladkosti aj sladké nápoje a po ukrutnom boji sme ho naučili na čistú vodičku.. Stolica sa upravila, bolo to kúsok lepšie, sem-tam už potom dostal aj niečo sladké ako na papanie tak aj na pitie, za odmenu a tak...
PODSTATA - Od tejto ráznej zmeny začal malý veľmi priberať, v tvaári, rúčky, nôžky.... Nie je nafúknutý, aj keď každý deň ešte nekakáme. No on nám za dva mesiace strašne pribral, vody pije stále veľa ale dvakrát toľko je ako predtým a aj veľa ciká..... niekedy sa smejeme, že hektolitre na jeden krát... Dostala som chrobáka do hlavy, že takéto bývajú príznaky cukrovky.... Rozmýšľam, či by som s ním nemala ísť k lekárke a požiadať o vyšetrenia?
Čo si o tom myslíte Vy? Je tam nejaká možnosť alebo je to skôr tým, že sa malý nenapcháva sladkým a že čistá voda mu rozťahuje žalúdok ?
Sa bojím teraz, bo chrobáky v hlave sú chrobáky.....
Ak niekto máte nejaké info, poteší rada. Ďakujem pekne za všetky odpovede.

rainbow
18. nov 2008

ahoj, príznakom hyperglykemie býva vačší úbytok hmotnosti...no neviem nie som odborník...treba dať vyšetriť krvičku a moč

rainbow
18. nov 2008

a akú má hmotnosť?

kamajka
autor
18. nov 2008

fuuha no presne Ti to nepoviem, približne 13kg, len proste na ňom badať že je tučnejší a to o dosť. Uvažovala som aj nad tým, či má v poriadku obličky a či sa mu nezadržiava voda v tele..... Nechcem nič zanedbať, ale ani sa zbytočne znepokojovať. Díky za odpoveď. 🙂

junovka
18. nov 2008

rainbow, ja viem, ze zase opacne 😒 😉 Ja by som dala urobit podrobny KO 😒

kamajka
autor
18. nov 2008

díky ženy, tak ja teda zbehnem k lekárke. Len dúfam, že ma zas neodbije... 😒
ozi, môžem si sama požiadať o vyšetrenie krvného obrazu, moču a podobne aj bez odporučenia dr?
že by som tam prišla a povedala dr že sa mi to a to nepáči, že by som bola spokojnejšia, keby sa mu urobili vyšetrenia..........

junovka
18. nov 2008

JA SI MYSLIM, ZE MAS NA TO PLNE PRAVO 😉

jaja0110
18. nov 2008

kamajka- ja ked som si to precitala, tak ako prve ma nenapadla cukrovka, ale to zadrziavanei vody v tele...ak pije tak ako pises, je mozne ze oblicky mu to nestihaju spracovat, a ta voda sa niekde zdrziavat musi... je dobre ze vela cika, ale aj tak... neprehanaj to s tekutinami.
2-rocne dieta ma prijat nieco medzi 1350-1500 ml tekutin denne- v tom su vsak uz zahrnute aj polievky, ovocie... kolko tekutin prijme denne tvoj drobec? 😕

jasne na to vysetrenie mas pravo... ale najlepsie info ti poda dokina len sa nenechaj odbit 😉

kamajka
autor
19. nov 2008

jaja vďaka no veď aj my sa už ľakáme tak sa za to pýtam.
čo Ti poviem, nemám to presne odsledované, ale okolo 2 litre najmenej.
Ja s ním skočím na testy.

titkovamiriam
19. nov 2008

tak v prvom rade zacpava kakao-ak jedol sladkosti tak asi z toho,marek je rovnako stary a ma 13kg a je to skor podvaha-vzdy mal nisiu hmotnost-poznam 2r chlapca co ma 20-a to je obezita/ako balon/.ked vela pije tak aj vela cika-co je normalne-marek pije cca 1,5-2 litre vody za cely den-sladke dzusy nedavam-striedam vodu s detskym nesladenym cajom,alebo ovocne stavy robene doma.
cukrovka - mam brata diabetika-prve bolo vela pitia-ale malo cikania,svrbenie najma oci potom celeho tela a nakoniec bylucovanie acetonu z tela co je citit!,ubytok na hmotnosti-tak si myslim ze toto by to nemalo byt-no pre pokoj duse idz lekarovi,test na cukor je za sekundu-ak ma glukomer 🙂

lienka55
19. nov 2008

Ahoj kamajka,
ja mam s malym tento isty problem,mne papa velmi malo uz od zaciatku.Vypije tiez na hektolitre vody,a co mam robit ked ju pyta?Neda si flasu zobrat z ruk.Som z toho nestastna,hovorila som to aj dr.povedala mi ze mu mam davat menej pit.Tiez neprospieva tak som ju poprosila aby mu porobila rozne vysetrenia este nas cakaju dve,zatial vsetko v pohode len na jedno vysetr. a to zistili mu alergiu na bielkovinu kravs.mlieka.Myslim si ze problem je v tom ze sa naleje vody,zaludok ma uz plny a jedla sa mu potom nechce jest.Vobec neviem ako to budem riesit.Ale urcite poziadaj o vysetrenia,mas na to pravo a budes si istejsia,ako by si mala nieco zanedbat.Drzim palce!!!

luciaj
19. nov 2008

lienka a aku hmotnost ma tvoj davidko? my mame totiz rovnaky problem, moja julka sa napije caju, aj liter na den, co je na 14 mes. dieta az vela a potom malo papka. ale za to mnozstvo vypitej tekutiny sa jasne odrazi aj v premocenej lienke🙂 boli sme na vysetreniach a vsetko je v poriadku, jednoducho je to jej metabolizmus, ze je taka drobnejsia.

lienka55
20. nov 2008

Naposledy sme boli 4.8.2008 v poradni a mal 8700G a to mal 11mes.Cize do roka sme ani nestrojnasobili vahu ako by sa malo.Teraz ideme 2.12.2008 do poradne tak uvidime ale moc sa netesim.Je stale taky isty.A tvoja mala kolko vazi?Kedy sa presne narodila?

susik77
2. feb 2009

Ahojte, aj moja mala-17.mesiacov strasne vela pije-len cisty caj bez cukru-asi 1700 ml denne+400 ml sunaru. ona aj vela papa, nechudne, vazi okolo 13.5 kg. myslite, ze je to normalne? tiez si flasu neda zobrat...normalne v noci vstane z postele a sama si zoberie caj co mam polozeny vedla postele...

ivca82
3. feb 2009

Kamajka, len ti naíšem niečo k cukrovke, ktorej sa obávaš, možno ťa to upokojí, ale určite chod k dr. nech vám urobí vyšetrenia. Mužov syn "dostal" cukrovku ako 10 ročný. Prejavovalo sa to úbytkom na hmotnosti, bol stále unavený, nič ho nebavilo, predtým bol akčný, niekedy až moc 😅 , vela pil, hlavne večer, dokázal vypiť aj 3-4litre tekutín naraz, nechutilo mu jesť, bol zrazu agresívny... Zmenu by si si určite všimla. A tiež sa strašne veľa potil a ako tu už písala niektorá s báb, bolo ho cítiť po acetóne. Mne malá tiež začala jeden čas strašne veľa piť, ale nebolo to také dlhé obdobie ako u vás. Až som sa tiež začala obávať cukrovky, našťastie sa to upravilo samo od seba 😲

monca301
3. apr 2009

ahojte
Aj moj maly momentalne zacal vela pit,nechce nic ine len vodu a dokonca zacal odmietat aj mlieko. Tiez sa mi zda,ze chudol,ale kamoska mi povedal,ze sa dost potiahol,tak mohol schudnut aj tym.
Neviem ci to mam davat do suvisu s jarnou unavou,ale je stale unaveny a stale by len spinkal. zacal byt takyto odvedy co sa menil cas.
Tiez ma problemy s jedenim,vobec mu nechuti jest a to nie je len teraz,ale od narodenia. Jedna znama my povedala,ze jej synovi ked isli posledna stolicky,tak tiez vela pil. Lenze on je aj bez nalady,predtym stale behal a skakal a teraz len sedi a nic sa mu nechce.
V pondelok chcem ist tiez k dr aby mu zobrala krv na vysetrenie a este chcem aby nas poslala k alergologovi,pretoze ma tak draplave cervene licka. Viem,ze sa vzdy vyhadze z cokolady,ale tu mu teraz nedavam a ma ich stale rovnake a niekedy aj horsie.
no budem riadne nervozna do pondelka a bojim sa aby to tiez nebola cukrovka,musim ho ovonat,dufam,ze ten aceton nebudem citit. 😢

martao
4. apr 2009

monca301 Popros lekárku o vyšetrenie množstva železa v krvi. Inak vo veku 2 rokov je to normálna reakcia, teda ak sú všetky vyšetrenia v poriadku. Jednoducho vyšetriť moč a krv. Držím palce, nejako to do pondelka vydrž.

monca301
9. apr 2009

ahojte
Tak mi sme nakoniec skoncili uz v piatok v nemocnoci a vsobotu nas prevazala do BA. Malemu bohuzial zistili diabetes. 😢 😢 😢 😢 😢 😠 😠 😠 😠 😠

lenkafl
23. jún 2010

Ahojte, necitala som uplne všetko, takze dufam, ze sa nebudem opakovat 🙂.
Co sa tyka cukrovky, tak sa da liecit, ale s pripravkami,ktore nie su chemickeho povodu. Lebo chemikalie len pozastavia, ale nevyliecia. Alebo daju ako tak dokopy, ale vyvolaju dalsie choroby, lebo len prirodne veci dokaze telo spracovat.
Co sa tyka zapchy, tak ta je aj od kakaa, ale aj od nadmerneho pitia caju, pretoze je vleke vylucovanie vody z tela, tym sa nema cim riedit stolica a nastava zapcha. Nato je vinikajuce ako prva pomoc 100% aloe, a potom pravdaze vela vody, ako ste uz pisali. Ale pri aloe si treba davat pozor, aby neobsahovalo - aloin- to je skodliva latka pre telo.
A este jedna vec co ma napadla, clovek by mal vypit na 10kg vahy 4dcl vody !!MINIMALNE!!. cistej vody, z toho dovodu, ze nase bunky obsahuju vodu(napr. alkohol vytlaca vodu z buniek a vsuva sa na jej miesto co vedie k oslabeniu buniek) a kedze obsahuju vodu, tak potrebujeme vodu. Nie ine veci. A co sa tyka este tej cukrovky, tak to aj chapem, ze ju dostal, pretoze ked deturence papaju a piju sladke, tak este skor to mozu dostat, pretoze sa bunky uz "neotvaraju" aby prijali cukor, a ten potom putuje dalej az do pecene, kde sa tvori tuk a potom clovek pribera.
A este taka malickost, to dost ludi nevie, DIA pripravky su urcene len pre diabetikov, zdravemu cloveku VELMI skodia.
Papa, ak nieco budete potrebovat poradit, rada pomozem.

lenkafl
23. jún 2010

@lienka55 co sa tyka alergii, kazda alergia sa zacina v crevach. Ak je alergia, je problem s crevami.

lenkafl
23. jún 2010

@susik77 zato aj vnoci su to zoberie, pretoze je smädna a bunky si ziadaju vodu. Takze aj zato moze tak vela pit.