Tekutiny v týchto horúcich dňoch pre 10 mesačného synčeka

1nausnicka
24. jún 2021

Prajem pekný deň milé mamičky, vopred sa ospravedlňujem, prvý krát píšem príspevok na tomto fóre, dúfam že to nezbabrem ☺️ Rada by som sa na vás obrátila s prosbou o radu, resp. o vaše skúsenosti. Máme 10 mesačného synčeka, je plne kojeny, avšak od začiatku s problémami, ale bojujeme a snažíme sa robiť všetko aby nám to ešte vydržalo. Všetko bolo v posledných dňoch v poriadku, ale ako nastali tieto horúčavi začal aj menej čurkať. Snažím sa mu počas dňa nukat neustale tekutiny, čo sa nám darí tak všeliako, niekdy sa poradí niekedy nie. Prikrmy odmiera. Veľa sa potí. Plienku kontrokujem každé 3 hodinky. Vždy je popiškana, moč je vacsinou bledozlty a zda sa mi že nezapacha. Ale je v nej priblizne 20ml. Niekde som našla údaj že detičky by mali vypiškať okolo ml/kg/hod, čo v našom prípade predstavuje okolo 240ml za 24hod poslesne dni som plienocky vážila a navazila som okolo 150ml, pričom sa počas dňa ešte 2x kupkal a niesom si ista ci pri tom tiez nečurkal. Chystame sa kontaktovať aj pani doktorku a poradit sa, avsak tento týždeň ma akurat dovolenku. Rada by som sa vas teda opytala či ste aj vy v tychto dňoch zaznamenali že vaše detičky menej čurkaju. Poprípade ak by sa našla nejaka ochotná osôbka ktorá má približne rovnako staré babatko a chcelo by sa jej odvážiť plienocku po 3 hodinách, bola by som vďačná. Za akúkoľvek odpoveď ďakujem. ❤️bťpliehodinvďačná.

evamea
24. jún 2021

Žena, nerob to. Takto sa utrápiš s tým "čurkaním". Jednoducho: ak je viditeľne pocikaná plienka, je to ok. Žiadne váženia plienok ani ničoho. Ak sa ti zdá, že má plienky prázdne, zvýšiť pitný režim, hlavne v tomto horku. Ak nechce fľašku, tak pohárik. Ak nechce pohárik, tak lyžičkou.

sona96
24. jún 2021

@1nausnicka toto je hrozna tortura. Treba často ponúkať piť, či už vodičku (akokoľvek), materské mliečko, polievky alebo šťavnaté ovocie. Teraz keď sa viac potí, určite aj menej cika. Kým sa ti zdá v pohode a nesmrdi mu z úst, je to v poriadku. Užívajte si leto.

ivangeline
24. jún 2021

xD ... fakt prestan. Pije. Cika. Je ok...

kkovacovak
24. jún 2021

@1nausnicka ach jaj nestresuj ženská. Kojené dieťa vodu nepotrebuje. Cikať ciká takže je ok. Ja tiež teraz veľa pijem ale čúram málo lebo sa potím. Aj deti sú len ľudia takže tieto telové funkcie majú totožné. Takto sa rútiš do problémov.

dannieja
24. jún 2021

Čurkať, piškať, plienočka, detičky, mamičky, kupkať... = slovník dospelej ženy! 🤦🤦🤦 A hovienečko neodvážiš koľko má? To fakt nejakej matke až tak prepína na materskej, že váži dieťaťu mokré plienky? 😱🙄

jasminka22
24. jún 2021

@1nausnicka tiez mam dieta ako ty, rovnako menej cika a strasne sa poti lebo mame v byte horuco, pediater potvrdil, ze to moze byt. Kojim, ale davame aj vodu, bud povlyzickach alebo z flasky. To vazenie plienok fakt nerob, radsej kontroluj pitny rezim a bude to ok.

andreatytler
25. jún 2021

@1nausnicka O tomto som este nepocula... zaujimava metoda ko zistit ci dieta ma dostatok tekutin.
Ja verim tomu ze vacsina deticiek vedia same urcit, kolko potrebuju pit. Nas syn uz ma 18 mesiacov a stale pije menej ako by mal (podla tych tabuliek a vzorcov) ale napriek tomu niky nebol chory, nema ziadne kozne problmy, pribera, skvele sa adaptooval v jasliach, dobre papa a spi a tak nestresujem koli tomu pitiu.
V lete cika menej, a snazim sa nukat vodu. Aj kazdu hodinu nukam ale ked nechce, tak nechce. Kedze ty stale kojis, tak sa dehydratacie vobec nemusis obavat. A tiez ak odmieta prikrmy, tak uz vobec nepotrebuje vodu. Ak je inak zdravy a prospieva, tak mozes kludne prestat s vazenim plienok.

jaskolka
25. jún 2021

Preboha, žena, bud sa nudíš, alebo fakt si pre motivovaná.Ak je pocikana plienka, tak cika! Čo chceš vážiť, či váži 30g,alebo 80g?Dieťa nevycika 500 ml moču naraz, teraz sa aj potia, jednoducho mu dávaj piť, fľaška, lyžička, striekačka, kojis ho, a hotovo. Nerob si zbytočne (aj malému) stresy, prestaň čítať kadejaké múdrosti po internete, deti nie sú "tabuľky" že presne podľa údajov pôjdu