V ktorom mesiaci môžem dať bábätku jogurt?

kristina22
5. apr 2012

Mamičky kedy ste začali dávat svojim detičkám (Bábetkám)jogurtíky a aké??Poradte mi značku a či dat tvarohy či biele jogurty alebo s čím začat Dakujem 😉 😉 😉

zuzana17
5. apr 2012

Ahoj, okolo 8.mesiaca môžeš začať s bielym jogurtom s vysokým obsahom tuku. Tvarohové krémiky a tvaroh až po roku!

anaxamon
5. apr 2012

@kristina22 ak dojcis tak sa s mliecnymi vyrobkami neponahlaj, ak nedojcis tak tak po osmom dovrsenom mesiaci sa odporuca...moja dcerka ma sedem a pol mesiaca a nad joguratmi este vobec neuvazujem, stale ju totiz dost intenzivne dojcim

xenicka13
5. apr 2012

aj kyslomliecne vyrobky so zivou mikroflorou du dobre okolo 10 mesiaca

vierkasteffi
5. apr 2012

ahoj ja som začala cca v 8 mesiaci bielym jogurtom napr. zvolensky, tami, sabi 🙂 pozerala som aby mali 10% tuku
ale nedávaj zo začiatku celý naraz len tak par lyžičiek a postupne zvyšuj dávku 😉

raichel
5. apr 2012

Ahoj,ja som ako pri dcerke tak aj pri syncekovi zacala davat kremiky dracik,pribinacik vanilkove od 6mesiacov,zo zaciatku 2-3male lyzicky a teraz uz papa aj s inymi prichutami dracik,pribinacik,piskotik,pata,jogurty pri dcerke od roka a tak aj pri syncekovi zacnem davat.

kukucg
5. apr 2012

@kristina22 ako pisu baby, ak dojcis mas cas, ja som zacala asi az okolo roka, biely plonotucny jogurt, hlavne sabi a potom este take v skle su neviem aka znacka. Tvaroh nie, ten az po roku aj to po menej je zatazujuci pre male deti hlavne na oblicky. Ak nedojcis tak mozes skor samozrejme.
Co sa tyka toho tuku, nedavno som zaregistrovala ako bukovsky spominal ze nie je najlepsie davat s vysokym obsahom tuku, ze deti ho sice potrebuju ale v mielcnych vyrobkoch sa vraj v tukoch nachadza vela skodlivych latok alebo co, presne neviem, len viem ze spominal ze pre deti radsej klasiku, nie odtucnene ani plonotucne. Tuky nahradit inym sposobom. Neviem ci je to pravda, len pisem ze som zaregistrovala taku info. Pripadne este plnotucne mozno hej, ale tie co maju 10% tuku to uz su smotanove, plnotucne maju menej tusim.

luciahromadkova
5. apr 2012

Ahoj, jogurt dojcenemu dietatku okolo 8. mesiaca, tvaroh okolo roku aj to najskor s ovocim teda viac ovocia a menej tvarohu. My kupujeme smotanovy biely jogurt v predajni syry /maju tam bryndzu, ovci syr.../, je to selcansky smotanovy plnotucny jogut a balia ho do plastovych vedierok /podobne ako horcica/. Balenie je otras, ale chut jogurtu vyborna 🙂 😵 , super cena 2 E za 1 kg. Aj synovi chuti, zacni par lyzickami, inak ak by dlho nechcel /musi si zvyknut... 😉, tak mozes skusit aj aktiviu sladku /kamaratka davala len ten, lebo jej drobec nie a nie inak jogurt zjest a teraz takyto papa 😀, aj doktorka odobrila, hoci maly pozna sladku chut jogurtu/. Ja by som ale urcite co najdlhsie pockala bez smotanových sladkých dezertov typu pribinacik a pod. Ak zacnes s takymto drobec bude odmietat biely jogurt. Moj syn ma 14 mesiacov a take vobec este nemal, a to je dojceny ma 13 kg a vysku 86cm.

viki2912
5. apr 2012

ja od roka jogurt ...rajo,biele jogurty najprv.potom mozes dat aj kostikov .tie nasa mala zboznuje.aj ked su sladsie,ale miluje ich.ale zacni bielym po roku.

petkave
5. apr 2012

Ja som dojčila do 14. mesiacov. S príkrmami som začala klasicky po ukončenom 6. Ale jogurty som zaviedla až v 10.-11. mesiaci. Biele. Odporúčam hlavne tie hustejšie, smotanové. Naša naj je ešte aj teraz Hollandia, ale krpec nepohrdne ani Zvolenským, ten je tiež taký fajn hustý. Súhlasím s babami, na tvaroh, rôzne pribináky a krémiky je času dosť až po 1. roku.