Večerné kaše pre 7 mesačného a zavádzanie lepku

miruschkar
6. aug 2019

Ahojte kočky, potrebujem poradiť mám 7 mesacne babo a chcela by som začať dávať aj dáke kase na noc. Sme na um a nič mliečne nemôže lebo má alergiu. Mame zakázané do roka čokoľvek dať čo mlieko obsahuje. Má niekto podobnú situáciu? Z čoho robíte kase? Je možné kasu spraviť z mandľového mlieka alebo z iného? Musí sa robiť vždy do um? Už aj z krupice sa môže? Kupované kase odmieta .. moc mu nechutia.. lepok už pomalicky zavádzame ale problém je, že mám pocit že ho veľmi zapeka a boli ho bruško je to normálne? Ďakujem

blumie
6. aug 2019

@miruschkar mozes kupit kukuricnu krupicu alebo inu neochutenu instantnu kasu, ja pouzivam tie DM BIO - psenicnu, prosnu, ryzovu a zarobit/uvarit s vodou.
Postup zavadzanie by mal byt od bezlepkovych po lepkove zacina sa ovsom (ovsene vlocky) jacmen (jacmenne krupy), ryza (ryzova kasa), kukurica, psenica, pseno, amarant, quinoa, raz, kuskus bulgur tie posledne by mali byt pribuzne psenici. Ja som dala ako prve ovsene vlocky jemne, pomliet a povarit vo vode 10min.

maris5
6. aug 2019

Kasu mozes, urobit aj tak, ze uvaris krupicu, ryzu .... len na vode a ked to vychladne pridas um mlieko, ktore davas bezne.

babi81
6. aug 2019

@miruschkar ahoj ja som pouzivala ovsene mlieko a potom madlove len nie to sladke akebo neskor kokosove.dostat su aj bezmliecne instantne kase.

diewcatqoo
6. aug 2019

Syn ma alergiu na bkm a tie uplne prve kasicky som mu robila s materskym mliekom, kasicky z dm, tie bezmliecne. Potom som mu robila kasicky v specialnom umelom mlieku. Okolo roka som zacala kasicky varit z celych zrn a varila som v rastlinnom mlieku- ryzove, mandlove, ovsene, neskor aj makove.

miruschkar
autor
6. aug 2019

@babi81 ahoj áno viem ale tie kase nechce kúpené

miruschkar
autor
6. aug 2019

@babi81 a od koľkých mesiacov si robila z týchto mliek?

babi81
6. aug 2019

@miruschkar od 6mesiacov najskor som to ovsene zacala potom asi o mesiac ine

luccy89
6. aug 2019

Nominal kase, vzdy s vodou robim. Ryzovu, ovsenu a pohankovu sme zatial mali. Same ich nechcel, tak pridam vzdy trosku nastruhaneho jablcka, hrusky, marhule, broskyne alebo bananu.