Vyhádzala sa dcérka z prvej mrkvy?

sofiii123
8. júl 2019

Vie mi niekto poradiť? Svokra na mňa vybehla že mala sa mi vyhadzala z mrkvy preto že som jej dala mladú mrvičku a nie starú že ma sa dávať stará...Len mi nejde do hlavy potom baby karotka sa prečo dáva detičkám? A mrkvičku som mala zo záhradky no a na druhý deň som jej dala kúpenú z obchodu...Urobila som chybu asi že som jej dala rôzne či? 😔Ja už neviem...bol to úplne prvý prikrm a vyhadzana je aj na 5.den a to papala mrkvičku iba 3 dni...no pomaly to ustupuje.

diewcatqoo
8. júl 2019

Baby karotka, ktoru kupujes z obchodu, nie je mlada mrkvicka, ale je to stara mrkva, ktora je orezana tak, aby posobila ako mlada mrkva. Pretoze co je male to je mile a lepsie sa predava.
Inak si myslim, ze to je jedno. Ja som nikdy nepocula o tom, ze by sa mala davat stara. Dam mrkvu aku mam a hotovo. Lepsie tu zo zahradky doma vypestovanu, ale ked nemam, dam aj kupenu. A je mi jedno, ci mlada alebo stara.
Este som nepocula o tom, ze by bola mlada mrkva viac alergizujuca ako stara. A si si uplne ista, ze sa vyhadzala z tej mrkvy a ze to nemohlo byt nieco ine?

malinajahoda
8. júl 2019

@sofiii123 mladá mrkva, stará mrkva? Preboha, to snáď nie. Kto už toto rieši? Toto ma v živote nenapadlo. Svokra už vychovala tvojho muža, takže tá už to má za sebou. Svoju dcérku vychovávaš teraz ty a nie ona. Neurobila si žiadnu chybu. Ak si dávala len mrkvu ako prvý príkrm, tak mala reakciu na mrkvu. Zatiaľ jej ju nedávaj.

sofiii123
autor
9. júl 2019

@malinajahoda ďakujem veľmi pekne no svokra ma rada zhodí už asi za čokoľvek 🙏 ďakujemeee cítila som sa už ako za debila lebo nikdy som nepočula že by niekto riešil staru a mladu mrkvu🤔no čo už

whatever1
9. júl 2019

@sofiii123 Tak s nou uz neries co jej davas. Sama od seba ju neinformuj, ked sa opyta odpovedaj len strucne. A na blbe reci a rady povedz ze o takých veciach sa radsej poradis s pediatrickou alebo so svojou mamou.

luba41
9. júl 2019

mrkva je všeobecne velký alergen či stará alebo nová, vymen za inu zeleninu .už by sa malo zabudnut, používat ju ako prvý príkrm...dieťa malo už nejaké ine problemy? exem, zapareniny, zažívacie problemy?

thoughtfulweirdo
9. júl 2019

Moja sa po prvom mrkvovom prikrme vyhadzala, uz som jej ju nedala, pockala som na zmiznutie vyrazok a az potom som pokracovala inou zeleninou. Mrkvu som skusila zas cca po mesiaci, ale zas sa vyhadzala, tak som jej ju dlhsie nedavala. Ked som neskor skusila treti krat, uz bolo vsetko ok 🙂

ukulela
9. júl 2019

@sofiii123 mlada-stara je jedno. ved v sezone ani staru uz nemas. resp ak ano, tak prechemizovanu aby vydrzala. davaj teraz zemiak, cukinu, maslovu tekvicu, batat ... mrkvu skus o dva tri tyzdne, v kombinacii s odskusanym a len troska mrkvy do prikrmu. zo svokry si nic berob. ked tak povedz, ze si sa radila s lekarkou nech je ticho.

lilke
9. júl 2019

@sofiii123 Mrkvu maličkej nedávaj, pravdepodobne je na ňu alergická. Nedávaj ani primiesanu ku inej zelenine. Telo vie, čo mu škodí, načo dcérke pritazovat, keď ti dáva takýto viditeľný signál. Maminky ti napísali iné vhodné typy zeleniny.

malinajahoda
9. júl 2019

@sofiii123 so svokrou nerieš nič, nie si jej dieťa. Nech si nájde niekoho iného na "zhadzovanie". Neboj, dobre rozmýšľaš 👍😘