Ahojte mamičky. Začali sme s príkrmami - mrkvičkou, teraz papame 3.den zemiačik. KOľko dni by mala byť na zeleninke, aby sme mohli zaradiť mäsko a ovocko? Ako ste to robili vy?
Novu zeleninu sme vzdy zavadzali cca 3 dni (kvoli alergiam), zeleninu sme jedli cca 4 tyzdne, potom sme pridali masko (najskor len kuracie) a asi o dalsie 2 tyzdne aj ovocie, ale to mi mala vytrvalo odmietala az do 18 mes., takze ja mam doma masovo-zeleninovu bambulku 😀
my sme zacali ovocim,jablkom a bananom a mala pekne papa aj zeleninu.je to individualne.ano,ovocie je sladsie,ale aj materske mlieko a aj umele su sladke.deti a aj dospeli maju radi sladke.bola som na jednej prednaske o vyzive a riadim sa tym-treba davat podla vlastneho uvazenia.ked sa ti to zda vhodne,daj,ked nie,nedaj.mne sa malej zdalo dat v cca 10mesiacoch cervenu sosovicu a tak som dala,mala ju ma strasne rada,kapusta sa mi nezdala vtedy vhodna.netreba sa riadit tabulkami.nikdy som malej nevazila,ze 520g masa. odhadom,kusok maska. a deti maju fazy.mala fazu chlebovu,stale ho chcela jest,teraz ani za svet,teraz by chclea len to maslo z chleba.a ma ajm asovu fazu,igniruje zemiaky,chce len maso. na druhy den chce len jogurt.fazy netrvaju dlho a poprosi tom papa aj ine vecu,kedze ma uz 17mesiacov,tak je uz vazne asi vsetko,tak ju necham.ale kvoli tej alergii sa odporuca tak 3dni davat jeden druh ovocia a zeleniny.drzte sa,je to zaujimave obdobie,su podareni,ked prvykrat ochutnaju nieco a sa tvaria,ze je to hrozne ale hned otvoria pusu,ze dalsie 🙂
Ja som dala mäso po troch týždňoch a ovocie po mesiaci.
My sme zacinali tiez so zeleninkou, zemiak, mrkva, por, karfiol, atd., vzdy na obed a kazdu novu zeleninu s odstupom asi 3 dni. Asi po mesiaci som zacala davat na desiatu jablcko s piskotou, potom hrusku atd, a hned na obed k zelenine uz aj mäsko, Takto mi radila moja dr., ze ak zacnem s ovocim, mozem pridat aj mäsko. Kazdy to robi rovnako a predsa inak, takze najlepsie si najst tu svoju cesticku 🙂
my sme dali maso po 2 mesiacoch, ale zacinali sme marhulou . Viem ze sa ma zacinat so zeleninou ale marhule sme mali zrovna v zahrade a kupovane som jej nechcela davat , tak sme dali z poslednych domacich. A potom sme skusali zemiak a mrkvu a nebol ziadny problem zeby jej to po sladkom ovoci nechutilo.
Ahoj, my sme zacali mrkvickou samotnou, od 1 po 10 lyziciek. Vzdy ked sme dosiahli tych 10 lyziciek, tak sme pridali dalsi druh zeleniny napr. mrkvicka + zemiacik sme davali cca 7 dni, potom sme pridali treti druh a pomaly sme dni znizovali. Mala sa tak pekne naucila papkat zeleninu vsekteho druhu. Na zaciatok skus take nevyraznejsie druhy zeleniny ako napr. mrkva, spenat.listy, kalerabik atd. Po cca 4 tyzdnoch sme pridali masko - jemne kuracie. Ovocie az nakoniec. To sme zacali bananikom, varenymi jablckami, hruskou.... Ale to Ti povie doktorka v poradni. Viem, ze ovocie sa dava az nakoniec, aby si deti nezvykli na sladku chut, lebo udajne potom im nechuti zelenina. Tak vela stastia 🙂