Zázvorový čaj. Ako sa pripravuje?

Ahojte,
neviete niekto ako sa pripravuje zázvorový čaj? mám kúpený čerstvý koreň zázvora /ďumbiera/ a chcem si z neho robiť čaj /vraj dobrý pri prvých známkach prechladnutia, chrípky, .../
za recepty ďakujem
titkovamiriam
4. feb 2009
0,25l vody, štipka mliete korenie,4-5 klincekov,1/3lzžička mleteho zazvoru,1lyžička zeleneho čaju-vsetko nehat prevriet a podavat
titkovamiriam
4. feb 2009
1-2lyzicky zazvoru,1 sacok cierneho caju 1lvody,pol citrona

nakrajany zazvor dame do konvice na caj a zelejeme horucou vodou,ked kusky zazvora klesnu na dno dame do konvice caj na 2 min a dochutime citronom
bihan
4. feb 2009
Akurát mi to písala Indy v inej téme 😃

asi tak na pol litra vody si odkroj zazvor vo velkosti orecha, osup postruhaj na struhadle a zalej vriacou vodouNechaj luhovat 10 min, cim dlhsie luhujes tym je silnejsi (palivy ako korenie)Potom preced a ja si davam este citron a med. Ked som prechladnuta robim si silnejsi aby rychlo prehrial a na pitie zase slabsi Musis otestovat aky ti bude vyhovovat .
A na leto je zase super do chladničky a s ľadom.
petullia
4. feb 2009
do salky das 3-4 kolieska a zalejes horucou vodou, potom dchutis medikom a pijes, ma sa to luhovat asi 10 min, ale ja si ho vobec nevyberam... potom tak stipka jemne..mnam :-p
titkovamiriam
4. feb 2009
ja som ich nasla na www.nadoma.sk 😃
titkovamiriam
4. feb 2009
veroduanautor
4. feb 2009
jéééj ďakujem za toľké recepty
hneď to idem vyskúšať 😉
lolekat
14. dec 2011
zázvorový čaj je super, ja ho pijem celú zimu. robím ho podla tohto receptu - http://fytoterapia.albumy.biz/prechladnutie-chr...
fialkaa
14. dec 2011
ahoj, ja ho robim takto : obielim asi 1,5 cm zazvoru, nastruham najemno, zalejem nie uplne vriacou vodou a davam si don med. velmi mi chuti, ma protizapalove ucinky
moncahe
25. jan 2013
🙂
eveenka
9. feb 2013
@fialkaa
@veroduan ja ho robim presne ako fialkaa, asi 1,5 cm zazvoru osupen nastruham najemno zalejem vriacou vodou asi 5 min povarim na tichucko a potom oridam med a citron, pila som celu zimu a nebola som vobec chora a dokonca mam aj chronicky zapal dutin aj 3-4 krat za zimu som mala dutiny chytene ale ako som pila tento cajik tak som bola zdrava ako rybicka 🙂
anka772
9. feb 2013
a neviete náhodou či ho môžem piť, keď kojím?
veroduanautor
9. feb 2013
@anka772 ja myslím, že áno. Len by som ho robila zo sušeného kupovaného zázvoru....lebo ten je slabší. Ale určite môžeš...
jana
9. feb 2013
ja robim ako pisala petullia ... len ja davam este skoricu zalejem horucou vodou, necham luhovat a potom pridam este med.
eveenka
9. feb 2013
@anka772 jedna mamina pisala ze laktacnej jej povedala ze zazvor znizuje tvorbu mliecka, guglila som ale nic take som nenasla, ja som zastancom ze vsetko s mierou 🙂 ja tiez kojim a sem tam si uvarime s muzom aj zazvorovy cajim s cerstveho zazvoru 🙂
veroduanautor
9. feb 2013
@eveenka presne tak, všetko s mierou....ja tiež ešte kojím, ale malá je už veľká, tak sa vôbec nebojím.
Ja ho už pijem dokonca bez citrónu a bez medu... a zvykla som si.
kamimi
9. feb 2013
zázvorový čaj - zázvor, 1 celú škoricu, klinčeky - to spolu povarím a keď je to hotové citron a med
kofoluska
27. dec 2013
My ho pripravujeme tak, ako nas naucila kamoska z cajovne. Zazvoru si daj tolko, kolko xces - ci xces viac stiplavy alebo menej. Nastruhame, hodime do vriacej vody (cca 2l) a nechame 10-15 minut povarit. Par minut pred dovarenim pridame natrhanu matu (zase mnozstvo podla chuti). Ak nemas cerstvu matu, mozes si kupit v ktoromkolvek obchode s cajmi marocku matu - je vynikajuca. 🙂 Precedime do cajnika, kam sme nakrajali na drobne kusky dalsi zazvor. Nedavame ani cierne korenie ani klinceky ci skoricu. Obcas si do toho ale dam trochu chilli. To zas poradila mama a musim uznat, ze nadcha/prechladnutie je po tejto kure hned v tahu.
Sladime medom - nie vsetok caj, ale kazdy vo vlastnom pohari. 🙂
beatkakacanyova
14. máj 2014
ja varim caj tak ze si kupim v tesku zazvorovi caj a potom dam jednu kapsulu do salky a potom zalejem z vretov vodov a dam do neho 1/5 lizicy cukru


ak chcete uvarte si a dakujem za pochopenie 😉
dziabel_heh
14. máj 2014
ja varim cajik z cerstveho zazvoru. kupym si zazvor nakrajam na malicke kocecky aj s kr.cukrom (hnedy)
a popucim v sialke. zalejem horucou vodou a poluhujem potom bud precedim alebo neprecedim. podavam s citronom alebo s medom. mnamky potom je taky tuhyyy z cerstveho zazvoru 😃
beatkakacanyova
14. máj 2014
dnes som si ho uvarila ale ked som sa napila bol horuci a opalila som si jazyk 🙂 😞 ]-( :-S 😢 :-N 8-( :-x x-) 😕 =-) 😃 😃 😎 😎 :-| 😉
beatkakacanyova
16. máj 2014
toto je moj konik alojzuz.
❤ 😎
beatkakacanyova
16. máj 2014
toto je moj konik alojz :-x
lwhiterose
16. máj 2014
ahoj 🙂 ja to robím tak, že nakrájam na malilinké kocky asi 5cm ošúpaného zázvoru, zalejem 0,5l vody a povarím asi 10 minút (pod pokrievkou). Ak je silný, stačí doliať vodu. Skúšala som to aj bez varenia (len som to zaliala vriacou vodou) ale veľmi mi to nechutilo, bolo to slabé.
romanienka
17. okt 2014
@titkovamiriam
zabudla si este 2dcl bieleho vinka
romanienka
17. okt 2014
ja ho varim tak ze si zalejem zazvor vriacou vodou dam lyzicku medu a tri krat pomiesam
milota164
4. máj 2015
ja nahrubo nastruham zazvor zalejem a pridam med a citron
susan2010
25. dec 2016
@petullia Ahoj 🙂 ja som takyto caj este nerobila 😃 tak sa prosim necuduj mojim otazkam 😃
zazvos sa supe predtym ako sa da do caju ?
ak ho nastruham do pohara moze sa vypit, tym padom zjest, ci je lepsie ho nastruhat do stka?
Dakujem 🙂

Začni písať odpoveď...

Odošli