icon

Ako zatraktívniť záhradu pre vonkajšiu mačku?

27. máj 2025

Nejaké nápady ako jej zutulnit záhradu aby sa tam mohla pohrať aj sama?

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
27. máj 2025

Macka si zabavku najde aj sama, ta fakt nepotrebuje animatora😉 Mozes jej tam dat skrabadlo, mozno Ti potom nebude skrabat po kmenoch stromov.

autor
27. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

Macka si zabavku najde aj sama, ta fakt nepotrebuje animatora😉 Mozes jej tam dat skrabadlo, mozno Ti potom nebude skrabat po kmenoch stromov.

@dskjhfdlkdjhl vôbec som nenapísala že potrebuje animátora. Pýtam sa ako jej zutulnit zahradu aby sa nenudila. Keď sa to pýtam, tak asi to chcem z nejakého dôvodu vedieť tak ma prosím nepoucaj či sa moja mačka nudí alebo nie keď nevieš okolnosti :D otázka bola jasne položená

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2025

Nemusis vyskakovat ako certik z krabicky, moja rada bola v dobrom. O nude som nic nepisala, to tam kde vidis?

jajka257
27. máj 2025

A má tam aj nejaký domček? Skús jej tam dať hrubé lano. Ale naozaj mačičky vonku sa zahrajú aj s travou. Keď pozriem na naše vnútorné, čím väčšiu blbosť nájdu, tým väčšia zábava. A najviac milujú krabice, tunely. Skús porozmýšľať týmto smerom. Niečo, čo vonku nenasaje vodu a dá sa tam skryť, hrať.

michaela329
27. máj 2025

Ja mám teda 5 vonkajších mačiek, ale záhradu som im nezutulnovala 😃 Mačke stačia stromy, plot, kríky a myši. Plus miesto, kde sa môže vyvalovať - veď aj tak väčšinu dňa prespí.

cutespider
27. máj 2025

Vysaď jej tam kocúrnik, ten priláka aj iné mačky. Bude mať potom prístup k drogám a sexu 😁

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cacianka
27. máj 2025

V živote som nepočula/nevidela, žeby vonkajšie mačky mali zútulnený dvor či záhradu. Ved záhrada aj dvor je pre ne ihrisko, ležovisko, tajomné bydlisko, raj pre život, miesto na hry, šport, odpočinok a snorenie, prijímanie návštev aj na bitky a boje o teritórium. Stačí prístup k miske s vodou a jedlom, aj tak si zožerie čo chce, aj bude robiť čo chce, má svoju hlavu

anjelicek26
27. máj 2025

Susedia maju vyhrievanu budu s termo takou podlozkou, ked mrzne ma vonku taky domcek a zapina im to pri 0 stupnoch automaticky ohrev, plus sensor pohybu, ked macka vojde... co je celkom vtipne celkovo, ale tak nemaju deti, maju cas na toto...

janulik2008
27. máj 2025

Mame vonkajsie macky a zabavku si najdu same 😀

cimage
27. máj 2025

Ja ked vidim nase macky, tak 90% casu niekde lezia. Zavesili sme im lopticku na konar a videla som asi 2x, ze do toho tukli, takze nezaujem. Maju aj drapatko, ale stromy su vacsia zabava. Najviac ich bavi lozit nam po sitovych dverach🤦🏽‍♀️, pozerat co varime a potom mnaukat ked jeme.

0silvia0
27. máj 2025

máme dve mačky, sú vonkajšie aj vnútorné. Najviac ich baví skákať po stromoch a robiť živé kamery na múriku plota. A v lete ešte rady spávajú v tieni ozdobnej vysokej trávy, používajú ju ako stan.

0silvia0
27. máj 2025

Asi takto😃

madeincssr
27. máj 2025

Kamarat ma 4.5 vnutorno/vonkajsich maciek (jedna je cisto vonkajsia externistka, preto to desatinne cislo) a dal im von taky "hrubo-textilny" macaci domcek na lavici na podstienku (a veru v nom casto niektora lebedi), drevene skrabadlo-schodko-plosinku, aby mohli v lete lahsie chodit otvorenym oknom dnu/von, zmajstroval a upevnil im rozne drevene schodky na ich oblubene vyvysene miesta (vrch murovaneho plota, dazdovy zberac ("rina") budovy humna...) A povalujuce sa lopticky (tenisova, ping-pongova, do vacsej gulicky vytvarovany alobal).

nyusika
27. máj 2025
@michaela329

Ja mám teda 5 vonkajších mačiek, ale záhradu som im nezutulnovala 😃 Mačke stačia stromy, plot, kríky a myši. Plus miesto, kde sa môže vyvalovať - veď aj tak väčšinu dňa prespí.

@michaela329 chyba 😀 musis ju zutulnit 😀

michaela329
27. máj 2025
@nyusika

@michaela329 chyba 😀 musis ju zutulnit 😀

@nyusika dnes som kosila, to musí stačiť 😃

liusa82
27. máj 2025

my tam máme ešte stále palety od dreva ale také dve vysokánske a tak sa naháňa a lozí potom.Také niečo akoby preliezkové alebo aj nejaká fontánka menšia,mačacia alebo aj záhradná.Aj to záhradu okrášli aj cica sa napije.Alebo kdejaké tunely v chovprodukte alebo na zvieracích stránkach pozreť mi napadli kade by mohla loziť a plaziť sa.No kdečo sa dá povymýšlať.Taká čas v záhrade len pre ňu.

autor
27. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba nehovor mi či poznám alebo nepoznám macaciu povahu. Prerábali sme malý dvor, takže na ňom nieje dokopy nič len hlina. Preto sa pýtam na nejaké vymysli, aby mala nejakú zabavku. Presne ako písali ostatný... Nechcem sa pozerať na mačku ako chodí z prava do ľavá a nudí sa lebo jej tam chýbajú kríky atď

autor
27. máj 2025

Ostatným ďakujem za nápady

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzulkazu
27. máj 2025

Baby a neviete poradit ako judonutit aby mi nechodila hrabatdozahonu kde mam papriku?ma kopu ineho miesta ale stale ren jeden zahon, porazi ma, macaci repelentnepomaha

aandrea9
27. máj 2025

Neviem ci zrovna pohrať ale nejaký záhon vysokých letniciek, aby sa mala kam zložiť v horúčavách. Naše také miesta milujú...kany, cínie. A z vykopanej tuje majú škrabadlo. Asi najatraktívnejšia vec na záhrade. Ale až po miskách s granulami 😁

martin96321
27. máj 2025

Nakup mysi a vypust ich😁 macky kupia aj susedia a bude mat kamosov😇

mamutka
27. máj 2025

Ja by som nasadila pár nových kríčkov, keď máte teraz holý pozemok. Nech si nájde tieň a pokoj na spanie a skrýšu na pozorovanie sveta. Môžeš aj také ľahké látkové tunely pre mačky co sa predávajú v zooshopoch. Naši sa s tým vybesneli neskutočne. A potom pár stromkov iste pridáte. Môžeš napr aj niečo šikovne z paliet zostrojiť a to tiež použije ako skrýšu, oporu na lozenie a škrabanie. Pinterest je plný nápadov z paliet

natalka13
27. máj 2025

Zahradu zutulni pre seba a podla seba.
Macka uz sa prisposobi.

cina1
27. máj 2025

ja uz fakt nerozumiem, ako este aj pri takejto nevinnej teme musi vzniknut "zvada" a kadejake posmesky a podobne...fakt toto je uz otras...

a autorke, urcite sa potesi tienu alebo nejakemu zakutiu, kde moze vela casu predrichmat, ale zaroven byt schovata, ale mat prehlad a pozorovat svet, dalej nieco na skriabanie, potom nieco vyssie, kde by mohla liezt a odtial pozorovat okolie...a ak ted aaj v zime vonku by bola, tak nejaku zateplenu budku

naily
27. máj 2025

Naše majú svoj domček. Vyvýšený, nie na zemi s malým otvorom. Mačky majú radi keď sú hore, vo výške,necítia sa tak ohrozené. Videla som také schodíky na stene, skrapadla. Naši majú košíky prútene pod strechou tak tam driemkaju.

barbara9456
28. máj 2025

Naše milujú ležať pod orgovánom 🙂

lauricka
Autor odpoveď zmazal
zuzulkazu
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2