Čo s touto rastlinou?

11. jan 2025

Vyhodiť či ešte má nejakú šancu 🙈nikde sa mu nepáči 🙄

deti95060810
11. jan 2025

ešte by som mu šancu dala...

autor
11. jan 2025

Taký bol krásny ale odkedy ho mám každý deň len zhadzovali a zhadzovali listy, teraz sú tie listy úplne akoby vysušené, neviem či ich všetky odtrhnúť a vyhodiť a veriť že sa pozbiera..

saxana000
11. jan 2025

Hlavne ostrihat zbavit ho tych suchych listkov poliat a asi dat niekam na chladnejsie miesto.

autor
11. jan 2025

Ešte som sa chcela opýtať aj na vianočný kaktus..vedeli bus te poradiť? Mal nádherné kvety ale asi iba dva a vydržali len tri dni a hneď uschli..je v kuchyni na severnej strane na parapete nad radiatorom..tiež by som mu ešte rada dala šancu..inak vyzerá v poho len kvitne veľmi málo a krátko 🤔

autor
11. jan 2025

@saxana000 ďakujem

patus_2
11. jan 2025

Mne príde že vyschol. Čo vidím z fotky, tak je v substrate, ktorý rýchlo vysychá a keď bol nad radiátorom, tak mu teplo a vyschol. Ja by som ho poliala, ostrihala suché časti a dala na chladnejšie miesto.

blsa
11. jan 2025

Skús ešte ostrihať všetky listy a suché konáriky - konce, až po živú časť. Polož na okenny parapet udržuj len miestne vlhký substrát a daj mu čas do jari. Mne tak obžil fikus benjamina ktorý mal asi 1 meter a zostrihala som ho fakt riadne, len zopár výhonkov ostalo z hlavného kmienika

blsa
11. jan 2025

... žiadny kvet nechce byť nad radiatorom

miadi
11. jan 2025

Vyhodit je mrtva. Ked odlomis konarik a je total suchy .. ak by este zila tak je tam štava a nejde tak lahko odlomit. Ak zije ostrihat 1/3 z dlzky.

luccija
11. jan 2025

Kaktus nemá rád teplo mám všetky na juh a kvitnú dlho.Tieto fikusy sú krásne, ale mne tiež uschol viac mu odpadávalo listov ako narastlo

autor
11. jan 2025

@patus_2 ďakujem

autor
11. jan 2025

@blsa ďakujem, skúsim

viestta
11. jan 2025

Kvety vianocneho kaktusu velmi rychlo odkvitaju. Dva, tri dni su uplne bezne. Ak odvitol, tak ho prestan polievat, minimalne mesiac, on by este mohol do marca nahodit dalsie puky a rozkvitnut. Ak chces v buducnosti dosiahnut bohate kvitnutie, tak zaciatkom oktobra ho prestam polievat a az ked zacne nasadzovat puky, tak treba zacat velmi opatrne polievat. Na kvitnutie potrebuje obdobie kludu.

madielilly
12. jan 2025

Fikus...Treba vsetky suche konariky ostrihat.Nie len kusok,ale normalne skusat pokial je konarik suchy a potial ho ostrihat.Dat ho na svetle miesto,nie na priame slno.Dalej od radiátora na mieste kde nebude v prievane.Ja mam benjamina.Skoro aj mne takto opadali listy.A to preto,ze bol prepolievany.Ostrihala som ho a zalievam raz za 2 tyzne tak 3dcl vody a spamätal sa.A musi byt sam,nesmiem ho mat pri žiadnej inej kvetine,hlavne nie pri orchidei.Vtedy mi tiež začal pustat listy.Dnes vyzera takto

evansova
12. jan 2025

@patus_2 Presne tak, je vyschnuty. Mozes skusit ostrihat a zacat polievat, ale nadej na uspech velmi nevidim.